Emekli komutan Karakuş: 10 Elçiliğin Kavala baskısının ardında F-16'lar var

CNNTürk'te konuşan Emekli Hava Pilot Koramiral Dr. Erdoğan Karakuş, 110 büyükelçiliğin sosyal medya üzerinden Türkiye'ye yönelik yaptıkları Kavala baskısının perde arkasında Türkiye'nin F-16 talebinin yattığını söyledi.

GİRİŞ 23.10.2021 00:25 GÜNCELLEME 23.10.2021 08:53
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

CNNTürk'te  Başak Şengül'ün sunduğu Akıl Çemberi programında ABD, Fransa, Almanya, Hollanda, İsveç, Norveç, Finlandiya, Danimarka, Kanada ve Yeni Zelanda'nın  10 büyükelçisinin Kavala'nın serbest bırakılmasına yönelik yaptıkları açıklamanın perde arkası ele alındı.

Program konuklarından Emekli Hava Pilot Koramiral Dr. Erdoğan Karakuş, Türkiye'ye yönelik Kavala üzerinden yapılan baskının perde arkasında Türkiye'nin F-16 talebinin yattığını söyledi.

G-20 ZİRVESİ ÖNCESİ KAVALA İLE BAŞLAYAN BASKI

Erdoğan Karakuş, Türkiye'nin F-35 alma ihtimalinin kalmadığını Türkiye karşıtlarının elinden S-400 kozunun alınması gerektiği görüşünü geçmişte paylaştığını belirterek "Önümüzdeki günlerde G-20 zirvesi yapılacak. Bir şekilde ara bozulması gerekiyor. Türkiye'nin F-16 almakla ilgili isteğini bir şekilde bozmak lazım. Buradaki amaç  Kavala değil. Kavala tamamen bir gösterge." dedi. 

"O ZİRVEDE ERDOĞAN-BİDEN GÖRÜŞMESİ OLMAZSA İŞ BİTTİ DEMEKTİR"

Kavala açıklamalarının hemen ardından Türkiye'nin Kara Para aklama raporunda gri listeye alındığını hatırlatan Karakuş, "Hemen ardından Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Mısır, Yunanistan üçlü zirve yaptı ve İsrail ile birlikte KKTC sahasında Navtex ilan ettiler." dedi.

G-20 Zirvesi'nde Biden ile konuşma ihtimali olan Erdoğan'ın elinin zayıflamasının istendiğini dile getiren Karakuş "Erdoğan öyle bir sorunlar yumağı ile Biden'ın karşısına gitsin ki F-16 işi bozulsun.  G-20 zirvesinde Erdoğan ile Biden arasında bu konuyu ele aldırmadıkları anda iş bitti" dedi.

"DÜNYADAKİ TERÖR ÖRGÜTLERİNİN KURUCULARI BU 10 ÜLKEDİR"

Erdoğan Karakuş bu 10 ülkenin aynı zamanda  dünyadaki bütün terör örgütlerinin kurucuları olduğunu belirterek " PKK'yı da bunlar kurdu, Asala'yı da bunlar kurdu, IŞİD'i-DAEŞ'i de bunlar kurdu, FETÖ terör örgütünü de bunlar kurdu" dedi. Karakuş, Türkiye'de görülen diğer davaları hatırlatarak  bu ülkelerin  yaklaşımlarının asıl amaçlarının ne olduğunu ortaya koyduğunu sözlerine ekledi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 44
  • Hüseyin 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz millet olarak uyandığımızda iş işten gidiyor Doların artmasıyla cumhurbaşkanını yerden yere vurdular ama avrupada böyle bişey yok ilk önce icimizdekilerini temizlemek yoksa yol alamayız Devletimizin arkasında dimdik durmalıyız Bizim başka devletimiz yok
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun sana Maşallah Allah yar ve yardimcin olsun
    Cevapla
  • Osmali tokatı 2 yıl önce Şikayet Et
    F-16 la orasmayin Türkiye teknolojinin başı F40 çıkarın daha güçlü sesiz moturlu başkasında medet beklemeyin
    Cevapla
  • bir bilen 2 yıl önce Şikayet Et
    İçinde olduğumuz ittifaklar hergün yeni bir tuzak hazırlığındaysa artık ordan kurtulma vakti gelmiştir,s 400 ler bunun başlangıcıdır ve artarak devam etmelidir,batı bizim bu oyunları artık yemediğimizi anlamak zorundadır.
    Cevapla
  • Mehmet Doğan 2 yıl önce Şikayet Et
    Haçlı ittifakı ve onların işbirlikçileri kaybedecek, bağımsız ve bağlantısız Türkiye kazanacak! Yaşasın Bağımsız TÜRKİYE, Yaşasın EDROĞAN !
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Asıl insanlık düşmanı olan ülkeler bunlardır. Bunlar sömürgeci ve hırsız aynı zamanda arsız ülkelerdir…
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti