Kılıçdaroğlu, 10 büyükelçiyi savundu, yardımcısı "dostça hatırlatıyorlar" dedi

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Türkiye'ye Osman Kavala'nın serbest bırakılması için çağrı yapan büyükelçilerin istenmeyen adam ilan edilmelerine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu'nun yardımcısı Çeviköz de, "Büyükelçiler dostça hatırlatıyor" dedi.

Kılıçdaroğlu, 10 büyükelçiyi savundu, yardımcısı "dostça hatırlatıyorlar" dedi
Kılıçdaroğlu, 10 büyükelçiyi savundu, yardımcısı "dostça hatırlatıyorlar" dedi
GİRİŞ 24.10.2021 10:29 GÜNCELLEME 24.10.2021 10:29
Bu Habere 150 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 büyükelçinin Osman Kavala çağrısına tepki göstererek, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na "İstenmeyen adam ilan edilmeleri" talimatı verdiğini açıkladı. 

Son dakika haberi: Erdoğan'dan 'Kavala' talimatı! İstenmeyen adam ilan edileceklerErdoğan'dan "Kavala" talimatı! İstenmeyen adam ilan edilecekler

10 ülkenin Kavala çağrısına destek veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın talimatından sonra da büyükelçilere sahip çıktı. Kılıçdaroğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

"Ülkeyi hızla uçuruma sürükleyen şahıs, bu sefer de '10 büyükelçinin 'istenmeyen adam' ilan edilmesi emrini' vermiş. Açıkça söylüyorum; bu hareketlerinin sebebi milli çıkarları korumak değil, mahvettiği ekonomiye suni gerekçeler yaratma çabasıdır. Dönüp bir bak halkın sofrasına."

CHP'Lİ ÇEVİKÖZ: DOSTÇA HATIRLATIYORLAR

CHP Dış Politikadan Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz de büyükelçilere destek verdi. Sosyal medyadan açıklama yapan Çeviköz, "Kimse Türkiye'nin iç işlerine karışmamıştır, karışamaz. İnsan hakları bu devirde hiçbir ülkenin iç işi değildir. Osman Kavala ile ilgili durum AİHM'nin kararıdır. Bunu uygulamak anayasamızın gereğidir. 10 Büyükelçi dostça bu yükümlülüğümüzü hatırlatmışlardır. Anlayana" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 150
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'yi dostları ile birlikte yönetecekti ya, dostları işte Kavalalı serbest bırakın diyenler. ATATÜRK'ÜN partisi mandacı bir zihniyetin eline geçti maalesef.
    Cevapla
  • kum gibi 2 yıl önce Şikayet Et
    yasim 52 ancak hayal meyal hatirladigim cuhapa emperyalist karsiti bir cizgideydi, bu bay kemal sanirim partiyi sosyalist enternasyonalden cikarip beyaz sarayin kucagina oturttu,
    Cevapla
  • murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu CHP bu ülkenin partisi değil dostça hatırlatma olsa basın yoluyla değil randevu alır görüşür dostça hatırlatma budur basın yoluyla yapıyorsa bu dostluk değil aba altından sopa göstermeye çalışmak toplumun dinamiklerini oynamak halkı kışkırtma ülkeyi karıştırmak CHP ne zaman milli olcak ülkemizin menfaatlerini herseyden üstün tucak CHP neden oy alamıyor sebep açık CHP milli menfaatleri ülkeyi ve halkı düşünen siyasetçiler yok
    Cevapla
  • ihsan kastamonu 2 yıl önce Şikayet Et
    ulan cibilliyetsiz türkiyeye kim vurmaya kalksa hiç beklemeden destekliyorsunuz kalleşler türkiye düşmanları sizi
    Cevapla
  • M. Emin 2 yıl önce Şikayet Et
    CHP ve Kılıçdaroğlu dış güçlerin maşasıdır. Türkiye'ye ve Müslüman halkına düşman olan kim varsa CHP ve Kılıçdaroğlu onların dostudur. Nokta.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!