Kılıçdaroğlu: Emlak vergisinin yüzde 1'i muhtara verilse ayıp mı olur?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de Türkiye Muhtarlar Buluşması'nda konuştu. Muhtarlara bütçe ayrılması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Emlak vergisinin yüzde 1'i muhtara verilse ayıp mı olur?" dedi.

Kılıçdaroğlu: Emlak vergisinin yüzde 1'i muhtara verilse ayıp mı olur?
Kılıçdaroğlu: Emlak vergisinin yüzde 1'i muhtara verilse ayıp mı olur?
GİRİŞ 24.10.2021 15:37 GÜNCELLEME 24.10.2021 16:01
Bu Habere 81 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de Türkiye Muhtarlar Buluşması'nda konuştu. 

Türkiye'de demokrasi çarkının iyi çalışması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Bu çarkın en büyük halkasını siz muhtarlar oluşturuyorsunuz" dedi. Kılıçdaroğlu, muhtarlıkla ilgili atacakları adımları şöyle özetledi: 

"1833 yılı Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde yapılan bir muhtarlık seçimi. Milletvekili seçiminden önce bu topraklardan yapılan ilk seçim muhtarlık seçimi. İlk kadın muhtar da 1933 yılında Aydın'da. Bu kurum ne kadar değerli, önemli? Siyaset bu kuruma yeterli desteği veriyor mu? Değeri de önemi de vermiyor. Değeri ve önemi nasıl vereceğiz? 82 kanun, tüzük ve yönetmelikte muhtar adı geçer. Ne siz bilirsiniz ne de ben bilirim. Sadece araştırdık, nerede geçiyor diye. Temel muhtarlık kanunu yok, muhtarlık kanununa ihtiyacımız var bizim. 105 maddeden oluşan muhtarlık kanunu taslağı hazırladık. İlgili kuruluşlara gönderdik. Birleşik oy pusulasının olması lazım."

"BÜTÇENİN YÜZDE 1'İ MUHTARA VERİLSE AYIP MI OLUR?"

Muhtarlara bütçe ayrılması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Sizin bir bütçeniz yok. Siyaset kurumu 'çarçur edecek, para yok' diyor. Sizin bütçeniz olması lazım. 

Emlak vergisi belediye başkanlarına verilir. Onun yüzde 1'i, yüzde 2'si muhtarlara tahsis edilse ayıp mı olur, yanlış mı olur, günah mı olur?"

YORUMLAR 81
  • Vatanislam 2 yıl önce Şikayet Et
    ahhh be arkadaş bu neyin kafasını yaşıyor acaba çok merak ediyorum napacak muhtar bütçeyi mahalleye yapılacak herşeyi belediye ye yaptırıyor. aydınlatma direklerini elektrik kurumuna yaptırıyor park desen oda belediye de. konuşmak için konuşuyorsun başka birşey değil. Oraları da ranta çevirmeye çalışıyorlar.
    Cevapla
  • Metin 2 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim akış fikir nasip eyle diyecem ammaa diyemiyorum muhtar ne iş yapar zaten boşuna maaş ödeniyor
    Cevapla
  • Ertuğrul 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunun gerçekten ülke yönetmeyle alakası yok
    Cevapla
  • Fehmi 2 yıl önce Şikayet Et
    Bekara karı boşama çok kolay. Kılıçdaroğlunun karamsar tablosu demek ki yalandır. Devlet çok zengin Muhtarlara bile pay ayırabiliyor. Kılıçdaroğlunun hangi sözleri doğru?
    Cevapla
  • Başkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Artık hiç şüphem kalmadı.Bu zati muhterem bizim Reisi kıskanıyor.Reisss muhtarları köşke çağırıyor ya buda bunu kıskanıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar