Son dakika haberi: HDP yine şaşırtmadı! 10 büyükelçiye sahip çıktılar

"Osman Kavala" için serbest bırakılsın çağrısı yapan 10 büyükelçi için verilen "İstenmeyen adam talimatı"na HDP sert tepki gösterdi.

Son dakika haberi: HDP yine şaşırtmadı! 10 büyükelçiye sahip çıktılar
Son dakika haberi: HDP yine şaşırtmadı! 10 büyükelçiye sahip çıktılar
GİRİŞ 25.10.2021 14:28 GÜNCELLEME 25.10.2021 14:28
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Osman Kavala’ya ilişkin 10 büyükelçiden gelen açıklamanın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sert çıkışı başta Türkiye'de olmak üzere tüm dünya kamuoyunun gündemine oturdu.

10 büyükelçinin Türkiye'ye parmak sallayarak yaptığı "Osman Kavala serbest bırakılısın" çağrısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan "Dışişleri Bakanı'na, bu 10 tane büyükelçinin bir an önce istenmeyen adam ilan edilmelerini hemen halledeceksiniz dedim." açıklamalarında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu tepkisi sonrası CHP, DEVA ve Saadet Partisi'nden sonra Kandil'in siyasi ayağı HDP'den de tepki geldi.

Her fırsatta terör örgütü PKK'nın sözcülüğünü yapan HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar yazılı açıklama yaparak şunları söyledi;

BU MUAMMELE İZAH EDİLEMEZ

"Dış politikada yeni bir tutarsızlık halkası olan ve ülkelerin savaş halinde bile nadiren başvurdukları bir yöntemle ‘istenmeyen adam’ ilan etme girişimi halklarımızın çıkarlarına aykırıdır. 10 büyükelçi içinde yer alan ABD, Kanada ve Yeni Zelanda dışındakilerle Türkiye, Avrupa Konseyi üyeliğini paylaşmaktadır ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne birlikte taraftır."

YORUMLAR 8
  • burhan 2 yıl önce Şikayet Et
    ya ne saçma birşey ,hangi ülkede devletin maaşını alıpta kendi devletine ihanet eden var.
    Cevapla
  • Kadri turkiyede var 2 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyedr var
    Cevapla
  • Gakko 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu namussuz nikahsız haydutlar da kim yahu kimin uşakları bunlar
    Cevapla
  • Demoxy 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada hiçbir ülke kendi topraklarında böyle bir pervasızlığa izin vermez..Biz ne kadar hoşgörülü milletiz böyle..Adam sizi bölecem parçalayacağım diyor..Biz hala bu adamlara bu vatanın ekmeğini yediriyor,suyunu içiriyor havasını teneffüs ettiriyoruz..Osmanlı da azınlıklara son derece hoşgörülü davranmıştı ne oldu..en ufak tökezlemesinde bütün azınlıklar üstüne çullandı etinden bir parça da biz koparalım diye..Tarihten ibret almak lazım...Çoookkkk Geç Olmadan
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    Meral Akşener’in yanında duran ve bir zamanlar Muhsin YAZICIOĞLU ile yol yürümüş AĞIRALİOĞLU ve milliyetçiliğinden asla şüphe duyulamayacak Koray AYDIN'ın gözlerine bakmak isterdim. "Bir elleriyle kurt işareti yaparken, saman altından HDP ile nasıl aynı safta olduklarını "Gözlerinin içine bakıp anlamaya çalışırdım..Gerçek milliyetçilerle, BİDEN değirmenine su taşıyan milliyetçilerin ayrılacağı köprüye geldik. Hadi bakalımmm tek tek geçin bu köprüden??!!
    Cevapla
  • Alp54 2 yıl önce Şikayet Et
    Dolarcılar bu mandacıları siz şımartıyorsunuz, gizli ilişkide oldukları mandacı zilletide. Az Vatansever olun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 35 ile son dakika uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler