BBP'den "İttifaktan ayrılma sinyali" haberlerine tepki

Bir kısım medyanın BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin dünkü eleştirilerini "İttifaktan ayrılma sinyali" diye yorumlanmasına Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan'dan cevap geldi: Cumhur İttifakından ayrılmayı hiç düşünmüyoruz.

BBP'den "İttifaktan ayrılma sinyali" haberlerine tepki
BBP'den "İttifaktan ayrılma sinyali" haberlerine tepki
GİRİŞ 02.11.2021 14:09 GÜNCELLEME 02.11.2021 14:21
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Ramazan Yıldız - Haber7

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Millet ittifakı ortak aday ve strateji belirlemede her gün farklı bir sınav verirken Cumhur ittifakındaki net duruş muhalif medyanın algı operasyonlarının hedefi oluyor.

ODA TV dün Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici'nin Kocaeli’de muhtarlar ve STK temsilcileriyle görüşmelerinde kullandığı "Bir ittifak içindeyseniz bütün günahı sevabı herkese yükleniyor. Öyle bir şey yok" ifadesini okuyucularına "İttifaktan ayrılma sinyali" olarak aktardı.

Algı operasyonuyla ilgili Haber7'ye konuşan Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan Cumhur İttifakının azami müşterekler altında bir araya geldiğini ve Cumhur İttifakından ayrılmayı hiç düşünmediklerini ifade etti.

"BBP İLE UZAKTAN YAKINDAN BİR ALAKASI YOK"

ODA TV gibi bazı muhalif medyanın zaman zaman bu tür haberleri servis etmesine tepki gösteren Karacan " Yapılan haberin Büyük Birlik Partisi (BBP) ile uzaktan yakında bir alakası yok. Türkiye çapında vatandaşla en fazla iç içe olan bir partiyiz. Başkanımız her hafta bir il ziyaretinde bulunuyor ve bu ortamlarda çeşitli seçmen profilleriyle karşı karşıya kalıyor. "Cumhur ittifakının içindeyiz ama iktidar değiliz" sözü iktidarın icraatlarını BBP yapıyormuş gibi eleştirenlere cevap verme babında söylenmiş bir ifadedir. Yapılan icraatlarda biz karar verme mekanizması içerisinde değiliz. Dolayısıyla iktidarın almış olduğu kararları beğenen olacaktır, beğenmeyen olacaktır." dedi.

CUMHUR İTTİFAKININ AYRILMAZ BİRLİĞİ

Cumhur İttifakının temellerinin sağlam olduğuna vurgu yapan Karacan BBP'nin ittifaktaki yerini ve seçimlerdeki duruşunu şu sözlerle aktardı;

AK Parti, MHP ve BBP azami müşterekler altında bir araya gelmiştir. Azami müştereklerin ortaya çıkmasındaki en somut gelişme de 15 Temmuz gecesi sokakta olmuştur. Hain darbe girişimine karşı ortaya konan bir iradenin neticesinde Cumhur ittifakı oluşmuştur. Dolayısıyla Cumhur İttifakından ayrılmayı hiç düşünmüyoruz. 

İktidarın yapmış olduğu bazı uygulamaları biz de eleştiriyoruz. Muhataplarımıza bunları ilettiğimizde düzeltilen de oluyor düzeltilemeyen de. Dolayısıyla farklı bir ittifak içerisinde yer almak gibi bir düşüncemiz yok. Allah izin verirse zamanında yapılacak olan seçimlerde Büyük Birlik Partisi Cumhur İttifakı içerisinde kendi isim ve amblemiyle inşallah seçimlere girecek.

BBP'NİN SEÇİM BARAJI ELEŞTİRİSİ

Karacan, BBP'nin seçim barajı konusundaki eleştirisini yineleyerek "Seçim barajı %10, daha sonra bunun %7'ye düşürülmesi noktasında bir açıklama yapıldı. Ama biz seçim barajının sıfırlanmasını istiyoruz. Biz bunu temsilde adalet ilkesinin işlemesi adına sıfır olmasını eğer sıfır da olmuyorsa uzlaşma adına en fazla yüzde 3 olması gerektiğini savunuyoruz. Bu eleştiri "Bu konu istediğimiz gibi olmazsa biz ittifaktan ayrılacağız, farklı arayışlar içerisine gireceğiz" anlamına gelmiyor. En nihayetinde biz farklı bir partiyiz. Meselelere bakış açımız farklı olabilir. Ama yanlış gördüğümüz şeyleri dile getiririz. Doğru gördüklerimiz de sonuna kadar destekleriz." dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 49
  • A. Gönültaş 2 yıl önce Şikayet Et
    CHP liler K. Kılıçtaroğlundan kurtulsa CHP oyları şu zamanda rahat % 30 u geçer.
    Cevapla
  • vatanımm 2 yıl önce Şikayet Et
    aman sus sissst
    Cevapla
  • A. Gönültaş 2 yıl önce Şikayet Et
    hepi topu 0,30 oyu var. ayrılsa kendi kaybeder.
    Cevapla
  • Erol Taştan 2 yıl önce Şikayet Et
    Yalanın batsın. Ne zaman seçim olduda 0,30 oy aldı. Oy senin ağzından değil. Sandıktan çıkıyor.
    Cevapla
  • Qwtk 2 yıl önce Şikayet Et
    Ya sizi ne ile tehdit ediyorlar kuzum kasetin mi var yoksa para mı milliyetçi olduğunuzu söyleyip adam bunu yapıyoruz demeden hemen balıklama atmıyorsunuz bir fikrin olsun duruşun olsun
    Cevapla
  • Erol 2 yıl önce Şikayet Et
    Görmek anlamak dinlemek ister önyargılarınızdan kurtulursanız. BBP nin ittifaklar içinde ne kadar sağlam fikri.ve duruşu olduğunu görürsünüz.
    Cevapla
  • C.Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Tezkereye Hayır diyen Chp ve bir pkk,lının Siirtde burası kürdistan demesine Ses çıkarmayan İp Hdp ile İttifaka girerlerse Çok Oy kaybedecekler.. (Çünkü bu yerel seçim değil Genel Seçim) .. Zillet ittifakına Hdp, nin oyu bile yetmeyecek... Yazın bir yere!.
    Cevapla
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    BBP ittifaktan ayrılıpta fetö ve pkk nın olduğu chp ittifakınamı gidecek. BBP lileri kendileri gibi satılmış hainmi zannettiler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den AB'ye rest: Hiçbir zaman kabul görmeyecek
Katil İsrail gece sivllerin olduğu çadırı vurdu! Hepsi çocuk...