Savcı Sayan'dan veryansın; Türkiye'yi Suriye'ye çevirmek istiyorlar

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiği Kürt sorunu Meclis'te çözülür konusuna değinirken bu yaklaşımın Türkiye'yi Suriye'ye dönüştüreceği uyarısında bulundu.

GİRİŞ 04.11.2021 22:53 GÜNCELLEME 04.11.2021 22:59
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

A Haber'de Hikmet Öztürk'ün sunduğu Arka Plan programına katılan Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, HDP'nin gündeme getirdiği ve CHP'nin de desteklediği Kürt sorunun Mecliste çözülmesi konusuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Son dönemde vatansever yerli ve milli Kürtlere karşı nefret dili geliştirilmeye çalışıldığını  ve HDP'nin Kürtlerin temsilcisi gibi gösterilmeye çalışıldığına dikkati çeken Savcı Sayan son dönemde "Kürt sorunu Meclis'te çözülür" lafının dillere pelesenk edildiğine dikkat çekerek bir milletvekiline vatanın birliği, bayrağın birliği, toprağın birliğinden şüphesi yoksa bunların hepsini kabul ediyorsa, Kürtlerle ilgili ne eksik varsa sayın  Cumhurbaşkanı'na çıkıp söyleyeceğini anlattığını ancak bir cevap alamadığını söyledi.

Kürt sorununu Meclis'e havale etmeye çalıştıklarını söyleyen Savcı Sayan "Kürt sorunun Meclis'te çözülür" demekle Türkiye'nin egemenliğine dil uzatıyorlar. Eğer hizmet ise hükumetin işidir, köprü yol, okul yapmak, fabrika kurmaksa bunlar Meclis'te tartışılmaz. Bunlar hükumette tartışılır, yatırım programına alınır. Meclis'e götürdüğünüzde Anayasal bir dir durumdur ve ayrı vatandaşlık tanımı yapın, ayrı bir yönetim sistemini oluşturun, özerklik verin federasyon verin derler. Meclis'te bunlar konuşulur. Eğer bunları konuşacaksınız buyurun konuşun. Türkiye'yi de Suriye'ye çevirin Hepimiz birbirimize düşman olalım. İstanbul'daki Kürtlerle Türkler birbirlerini boğazlasın" dedi. 

"Özellikle Kürt kardeşlerime seslenmek istiyorum" diyen Sayan sözlerini şöyle sürdürdü "Kürtler en rahat dönemini Sayın Erdoğan döneminde yaşamıştır. Erdoğan'dan önce Kürtler işkence görmüştür. Erdoğan'dan önce Kürtler karakollarda çırılçıplak soyulup karakollarda dövülmüşlerdir. Bunları yapanlar da  sonradan öğreniyoruz ki devletin içine çöreklenen FETÖ'nün elemanları imiş ve Türkiye'nin başına sorun çıksın diye yapıyorlarmış."

Savcı Sayan daha sonra Oslo Görüşmeleri ile ilgili sürece değinirken Kürtler diye kitap yazanların Kürtlere nasıl zarar verdiklerini de çarpıcı örneklerle dile getirdi. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 32
  • muhendıs 2 yıl önce Şikayet Et
    tum duygularımı anlatmış.gercekler bu
    Cevapla
  • Capla hama 2 yıl önce Şikayet Et
    Kim çalışıyor?Suriyeliler zaten burda
    Cevapla
  • Murat Mert 2 yıl önce Şikayet Et
    Dış güçlerin formülünü devreye sokmak için uğraşıyorlr... Allah seni korusun sayın başkanım...seni çok seviyoruz. biz türkler ve kürtler biriz...
    Cevapla
  • Murat Mert 2 yıl önce Şikayet Et
    Dış güçlerin formülünü devreye sokmak için uğraşıyorlr... Allah seni korusun sayın başkanım...seni çok seviyoruz. biz türkler ve kürtler biriz...
    Cevapla
  • İsmail Mete 2 yıl önce Şikayet Et
    Vatan sevdalısı başkan adamın kralısın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 bir rekoru daha kırdı!
Son Dakika... Erdoğan ile Özel görüşmesi sona erdi!