Küfür skandalı sonrası İYİ Partili Türkkan kendini böyle savundu! Peş peşe açıklamalar

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın Bingöl'de bir şehit yakınına küfretmesinin yankıları sürüyor. Türkkan, skandal sonrası açıklama yaparak kendini savundu. Türkkan'a AK Parti'den de cevap geldi.

GİRİŞ 05.11.2021 22:01 GÜNCELLEME 06.11.2021 19:37
Bu Habere 360 Yorum Yapılmış

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bingöl'de esnafı ziyaret etti, vatandaşlarla bir araya geldi.

Akşener'in esnaf ziyareti sırasında şehit yakını olduğunu iddia eden bir kişi, İYİ Parti'nin HDP ile yakın ilişki kurduğunu savunarak tepkisini dile getirdi.



Bunun üzerine polis ekiplerinin bölgeden uzaklaştırmaya çalıştığı kişinin yanına giden İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, boynuna sarılarak bir süre dinlediği bu kişiye küfretti.

TÜRKKAN KENDİNİ BÖYLE SAVUNDU

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Türkkan, ''Provokasyon için gönderdiğiniz adamların oyunu bitmedi bir türlü.  Bu kez de Akşener'e sosyal medyada küfür ettiği için ceza alan bir provokatöre bırakın herhangi bir kötü ifadeyi, aksine kendisine sarılarak birlikte yürüdüğüm halde bu kez “ağır küfür etti” diye yayınlamışsınız.'' açıklamasını yaparak kendini savundu.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI: İSTİFA ET

İYİ Partili Türkkan'ın görüntüleri sosyal medyada büyük tepki çekti. Çok sayıda kullanıcı Lütfü Türkkan'a istifa çağrısında bulundu.

ŞENTOP: MİLLETİMİZDEN ÖZÜR DİLEMELİDİR

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın, Bingöl'de tepkisini dile getiren şehit yakınına karşı "çirkin üslubundan" dolayı, onun şahsında milletten özür dilemesi gerektiğini belirtti.

Meclis Başkanı Şentop, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "TBMM'de milleti temsil gibi kutsal bir görev için bulunan bir milletvekilinin vatandaşımıza kullandığı çirkin üslup asla kabul edilemez. Lütfü Türkkan, vatandaşımızın şahsında milletimizden özür dilemelidir." ifadelerini kullandı.

BAKAN VARANK: O AHLAKSIZ...

İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın Bingöl'de şehit yakın olduğunu söyleyen kişiye küfretmesine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank sert tepki gösterdi.

Bakan Varank, Meral Akşener'i etiketleyerek, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Devletin arazisini işgal edip kaçak bina yaptıran, yakalanınca da gazeteci dövdüren haysiyetsizlere sahip çıkmayın dedik, baş köşeye oturttunuz. O ahlaksız bugün bir şehit kardeşine ağza alınmayacak küfürler ediyorsa bu sizden aldığı cesaret sayesindedir!"

AK PARTİ'DEN İLK CEVAP!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Lütfü Türkkan'a tepki gösterdi.

ÇELİK: AFFEDİLMEYECEK BİR ÇİRKİNLİK

Çelik açıklamasında, ''Gazi Meclis'imizin üyesi bir milletvekilinin bir şehit ailesine hakaret etmesini ve küfretmesini şiddetle kınıyoruz. Bu asla affedilmeyecek bir çirkinliktir. Aziz şehitlerimizin emanetlerine hürmetsizlik edenler milletimize ve tüm değerlerimize saygısızlık ediyorlar. Bu değerli aileler bizlere aziz şehitlerimizin emanetidir. Şehit ailelerimiz başımızın tacıdır. Bu ailelerin acısı ile hemhal olmak, onları anlamak yerine ağza alınmayacak hakaretler savurmak saygısızlıktır. Bu saygısızlığı yapan kişi şehit ailesinden, tüm şehit ailelerinden ve milletimizden derhal özür dilemelidir. Kıymetli şehit ailelerimizin yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz.'' ifadelerini kullandı.

BÜLENT TURAN: KELİME İSRAFI YAPACAĞINIZA...

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, İYİ Partili Türkkan'ın skandal sözlerine kayıtsız kalmadı.

Sosyal medya hesabından Türkkan'ın açıklamasını alıntılayan Turan, ''Bu kadar kelime israfı yapacağınıza, keşke özür dileyebilseydiniz sn bşk. Milletvekilisiniz. Farklı partilerde olsak da Gazi Meclis'te sizinle aynı çatı altında olmanın ağır mahcubiyetini hepimize yaşattınız!!!'' ifadelerine yer verdi.

AKBAŞOĞLU: MİLLETİMİZ SURATINIZA ÇARPACAK

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu açıklamasında, ''Müfteri bir provokatör olduğunuz net bir şekilde ortaya çıkmıştır.  Bingöl’de Milletimizin gözü önünde cereyan eden olaya dair aşağıdaki açıklamanız bunun en açık  ispatıdır. Kendi yaptığınız rezillikleri muhatabınıza atma taktiğinizi Milletimiz sandıkta suratınıza çarpacak.'' ifadelerini kullandı.

HAMZA DAĞ: YAZIKLAR OLSUN SİZE

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Türkkan'ın sözlerine ilişkin paylaşım yaptı.

Dağ, ''İyi Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Bingöl'de bir vatandaşa iğrenç bir küfür etmiş. Bu ar damarı çatlamış, seciyesi tuzla buz olmuş ahlaksızlıkların hesabını bu millete vereceksiniz. Yazıklar olsun size!'' açıklamasını yaptı.

AK PARTİLİ VEKİL OSMAN BOYRAZ YAŞANAN BENZER OLAYI HATIRLATIP SERT TEPKİ GÖSTERDİ

AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Lütfü Türkkan'ın skandal küfürlerine sosyal medyasından çok sert açıklamalarda bulundu.

2021 bütçe görüşmelerinde yaşanan benzer bir olayı da hatırlatan Boyraz şu ifadeleri kullandı:

'İP'İN UCUNU İYİCE KAÇIRDILAR

Geçen sene bütçe görüşmelerinde Şehit Kaymakam Muhammed Fatih SAFİTÜRK'ün kıymetli babaları özel bir izinle meclisi ziyaret etmişti. Bu duruma şahit olan Lütfi TÜRKKAN da hemen telefonuna sarılarak resim çekmiş "kim bu sarıklı cübbeli" diye tweet atmıştı. Kişinin kim olduğu anlaşılınca da geri adım atarak tweetini silmişti. Böylelikle de asıl hedefinin milletin has be has değerleri olan sarık, cübbe olduğunu da gözler önüne sermiş oldu.

Dün bunlar yaşanırken bugün gerçekleşen olay aslında özün hiç değişmediğini gösteriyor. Derler ya hani "Katranı kaynatsan olur mu şeker!" bu durum da öyle yani.

Bir şehit yakını yaklaşıyor. Bir şeyler anlatmaya çalışıyor. Lütfü TÜRKKAN ne yapıyor? Adamı kafa kola alıyor, boynunu sıkıyor, konuşturtmuyor. Sonra bacısına sövüp adamı itiyor! Şehit yakının bacısına sövüyor! Her şeyi bırakın, mecliste bulunan bir partinin grup başkanvekili bir vatandaşın bacısına sövüyor! Dün şehitin babasını aşağılayan, bugünse şehit yakının bacısına söven Lütfü Türkkan ve partisine bu millet en güzel cevabı sandıkta verecektir.

Bu aziz ve necip millete parmak sallayan, milleti hor görüp aşağılayan, daha da ileri gidip anasına bacısına söven bu densizleri, bu hadsizleri; feraset ve basiret sahibi bu millet sandığa gömecek ve tarihin tozlu raflarındaki layık olduğu karanlığa göderecektir!

Hiç bir parti, hiç bir anlayış şehitlerimizden daha önemli değildir! Bu aziz vatan kahraman şehitlerimizin bize emanetidir. Biz de bu emanete canımız pahasına sahip çıkmaya hiç durmadan devam edeceğiz!"

ÖZALAN: MERAL AKŞENER SİYASETİN UTANÇ KAYNAĞIDIR

AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, İYİ Partili Türkkan'a tepki gösterdi.

Özalan, ''İyi Parti vekili Lütfü Türkkan, "Şehit ailesiyim. Meral Akşener HDP'yi savunuyor, Selahattin Demirtaş'la kahvaltı peşinde." diyen vatandaşa iğrenç küfürler etti. Görüntüyü paylaşmıyorum. Bu rezillik asla unutulmayacak! Yazıklar olsun size! Gittiği her yerde vekillerini vatandaşın üzerine salan Meral Akşener, siyasetin utanç kaynağıdır.Bir de kalkıp "Kadromuzdaki isimler, kaliteli ve liyakatlidir." diyor. Millete karşı tavrınızdan ve vatandaşa küfreden Lütfü Türkkan'dan belli oluyor kaliteniz!'' ifadelerini kullandı.

YAZICI: UTANÇ DUYUYORUM

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’ın bir vatandaşa küfür etmesine sert tepki gösterdi. Başkan Yazıcı, bir vatandaş olarak utanç duyduğunu belirtti.

Yazıcı, “Bildiğim tüm kelimeler ne yazık ki hafif kalıyor. Bir vatandaş olarak utanç duydum” dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 360
  • Yılmaz 2 yıl önce Şikayet Et
    Küfürbaz zilletvekili için; millet sizi sandığa gömecek diye oyalamaktansa, biran önce milletvekilliğini düşürün, bu zilletvekiline, yüz verildiği takdirde, küfürbazlar gitgide çoğalıyor. Yeni bir küfürbaz çıktı ve yakalandı. Ve herkes bu kendini bilmez hakkında dava açsın deniyor. Bizler vekil tayin ettik meclise gönderdik. 81 viilayetten birer milletvekili yani bizim vekillerimiz bu densiz küfürbaz kişiler hakkında dava açsınlar. Ak Partiye Oy veren milletin hepsine %/52 sine küfretti. Bu işi Hakim ve Savcıların üstüne atmayın bu işi kendiniz bitirin.
    Cevapla
  • Vatandaş 37 2 yıl önce Şikayet Et
    Hâlâ ıftira peşindeler. Herhangi bir vatandaş lütfü türkkanı gördüğü yerde ağzını doldura doldura küfür etse sonrada küfür etmediğini söylese lütfü ne derdi. Yada küfür edene ne yaparlardı.
    Cevapla
  • Sahipsiz Ülkem 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlara ve bunlara oy verenlere de hayır dua etmiyorum !..
    Cevapla
  • Yavuz Sultan Selim 2 yıl önce Şikayet Et
    ŞEHİD olanlar ve emanetleri hatıraları yani yakınları, bu millete emanettir, eğer emaneti koruyamazsak onları ezdirirsek hor görülmesine göz yumarsak seyredersek, kabaca söyleyecek olursak o hain elleri kırmazsak, bu ahde vefa olmaz emanete ihanet olur, ne diyordu Mehmed Akif " Adam sende deyip geçmem çiğnetmem çiğnenirim HAKK'ı tutar kaldırırım " Yılan başlarını ezmek üzere !..
    Cevapla
  • Can 2 yıl önce Şikayet Et
    Oylar saten beleş. Istediği küfürü etsin. Ister gitsin Apoyla veya demirtasla çay içsin. Oysa en faz 100 de 1 oynama olur. Chpkklı koyunlar meeeeeeeh
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız