Bakan Ersoy açıkladı: İlk kabinede Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3 talimat aldım

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine verdiği ilk 3 görevin, ‘CSO binası, AKM ve Rami Kışlası' olduğunu söyledi. Ersoy “İkisi tamamlandı, biri için de kolları sıvadık” dedi.

GİRİŞ 07.11.2021 10:00 GÜNCELLEME 07.11.2021 10:20
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yeni Atatürk Kültür Merkezi'nde AKŞAM Gazetesi ekibini ağırladı. Yapıyı 2.5 yıl gibi rekor bir sürede tamamladıklarının altını çizen Ersoy, bakan olarak atandıktan sonra düzenlenen ilk kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine 3 görev verdiğini anlattı.

RAMİ İÇİN GERİ SAYIM

Ersoy, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın ilk talimatı Ankara'daki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binası, ikincisi Atatürk Kültür Merkezi, üçüncüsü ise Rami Kışlası'nın yerine yapılacak İstanbul Kütüphanesi'ydi. İlkini Aralık 2020'de tamamladık, şimdi AKM'yi yaptık. 13 Kasım'dan sonra da tüm enerjimizle Rami'yi bitirmek için çabalayacağız" dedi.

AKM'DE KONSER İÇİN ANKARA ŞARTI!

Bakan Ersoy, AKM ve Kültür Yolu projesiyle ilgili şu detayları verdi:

AKM için yetkin isimlerden oluşan bir kültür-sanat kurulu oluşturuyoruz. Yönetim işi onlarda olacak.

Yabancı, prestijli orkestralar ve organizasyonlarla görüşüyoruz. İlk şartımız "AKM'de konser verecekseniz, Ankara CSO'da da vereceksiniz" oluyor. Yani şunun sözünü verebilirim; İstanbullu da Ankaralı da aynı etkinlikleri izleyebilecek.

Etkinlikler kapalı gişe, tüm salonları günde 3 etkinlik yapacak şekilde dizayn ettik, öyle planlayacağız.

Vatandaşın ilgisi büyük. Günde 1500 kişi sırf fotoğraf çektirmek için geliyor. Bir süreliğine sabah 10.00-13.00 arası bu ziyaretçilere kapıları açtık.

Fiyatlandırmalar oyunların maliyetine, çapına göre değişecek. Ama her durumda öğrencilere yüzde 50 indirim yapacağız.

Galataport'tan AKM'ye uzanan 4 km'lik kültür yolu projesini hayata geçiriyoruz. Galata Kulesi bu rotada. Kule şu an Topkapı Sarayı kadar ziyaretçi alıyor.

2-14 Kasım arasında Beyoğlu Kültür Yolu Festivali'ni düzenliyoruz. Bunun benzerini İlkbahar'da da yapacağız. Zaten festival tarihleri ilkbahar ve sonbahar da olacak şekilde sabitlenecek.

AKM'de müzik kayıt odası yaptık. Genç müzisyenler burayı kullanabilecek ve uygun şartlarda profesyonelliğe adım atabilecek.

KAYNAK: AKŞAM GAZETESİ
YORUMLAR 16
  • Eytli 2 yıl önce Şikayet Et
    Eyte li olarak anayasal hakkı mızı istiyoruz
    Cevapla
  • Abdullah 2 yıl önce Şikayet Et
    Talimatla mı çıkıyorsunuz ortaya?
    Cevapla
  • osman 2 yıl önce Şikayet Et
    bunlar en son yapılmalı diye diye müslümanlar kendi kültüründen çıktı haçlıların kültür , sanat , müzikleri hayatlarının parçası oldu.İtin ey gafiller müslümanları haçlıların kucağına itin onlar geldikleri zaman direnişiniz olmasın aydınlar , demokrasi savunucuları geldi diye kucak açar bu yeni nesil zaten batı hayranı olmadık mı ? böyle diye diye sonra vebaliniz ahirette neslimizi onları kendi elimizle gavurlara teslim etmekle yüzünüze tokat gibi çarpılır zaten bize ait ne kaldıki onlar gibi yiyip onlar gibi konuşuyoruz yaşayışımızı onlara göre adepte ettik yaşadığımız din olmuş dini yaşayan kim …
    Cevapla
  • Efe 2 yıl önce Şikayet Et
    EYT çıkmalı.
    Cevapla
  • Eren 2 yıl önce Şikayet Et
    Eyt zannettim
    Cevapla
  • Abdullah 2 yıl önce Şikayet Et
    Talimatla mı çıkıyorsunuz ortaya?
    Cevapla
  • Urfalı Nabi 2 yıl önce Şikayet Et
    Öncelik millet ,öncelik devlet olmalı sonra keyfi işler olmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kuduz riskli temas sayısında korkunç rakamlar: Son 15 yılda 4 milyon kişiye yaklaştı!
Bakanlıktan yeni tereyağı kararı! En az yüzde 82 olacak