CHP'den Lütfü Türkkan açıklaması! Küfrü sahiplendiler! Hamza Dağ'dan jet cevap

Şehit yakınına küfür eden Lütfü Türkkan konusunda günlerdir açıklama yapmaktan kaçınan CHP yönetimi, bugün yaptığı açıklamada bir skandala imza atarak Türkkan'a bir şey demeden 'Provokasyon var' dedi.

GİRİŞ 08.11.2021 17:33 GÜNCELLEME 09.11.2021 09:12
Bu Habere 324 Yorum Yapılmış

Bingöl'de bir şehit ağabeyine küfreden İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'a tüm Türkiye'den tepki yağıyor. 

Şehit ağabeyine küfreden Türkkan, grup başkanvekilliği görevinden istifa ederken, vekillikten de istifası bekleniyor.

Yaşanan bu çirkin olay sonrası siyasi partilerin nasıl bir tavır takınacağı merak edilirken, HDP'den ve CHP'den Türkkan'a herhangi bir tepki ve kınama gelmemişti.

Şehit babası ve kız kardeşinden İYİ Partili Türkkan’a anlamlı tepkiŞehit babası ve kız kardeşinden İYİ Partili Türkkan’a anlamlı tepki

CHP KÜFRÜ SAHİPLENDİ

Türkkan hakkında oluşan bu beklenti, bugün CHP'nin MYK'sında gündeme geldi. Günlerdir suskunluğunu koruyan CHP yönetimi, 'Provokasyon var' demekle konuyu geçiştirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Merkez MYK gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulunurken gazetecilerin Türkkan ile ilgilli sorularına da yanıt verdi.

Bir gazetecinin "Lütfü Türkkan hakkındaki tasarrufunu nasıl değerlendiriyorsunuz; vekillikten de istifa etmeli mi ?" sorusuna yanıt veren CHP'li Öztrak, partisi adına İyi Parti ve Türkkan'a destek vererek şu ifadeleri kullandı;

"Bu işte ağır bir provokasyon açık. Bu hayatın olağan akışına uyan bir durum değil. Daha önce Rize'de Akşener'e yönelik gerçekleşen provokasyon ortada. Hepimiz bu tür provokasyonlara karşı tedbirli olmalıyız. Provokasyonla ilgili Cumhuriyet savcıları soruşturma açmış mıdır?"

HAMZA DAĞ'DAN TEPKİ: BİR CHP KLASİĞİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Bingöl'de şehit yakını Tahir Gümren'e küfür eden İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ı kınamayan CHP Sözcüsü Faik Öztrak'a tepki gösterdi. 

Öztrak, partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından gündeme ilişkin açıklamalarında, Türkkan'ın şehit ağabeyine ağır bir şekilde küfretmesiyle ilgili de değerlendirmede bulundu. 

CHP Sözcüsü, konuya ilişkin gazetecilerden gelen soruya, “Bu işte çok ağır bir provokasyon olduğu açık. İzmir'de yaşayan bir vatandaş, kalkıyor, Meral hanımın gezisi için özel olarak oraya geliyor. Bu hayatın olağan akışına uyan bir durum değil.” şeklinde cevap verdi. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da, sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı mesajla Öztrak’a tepki gösterdi. 

Öztrak'ın, "Lütfü Türkkan'ın hakaret ettiği şehit yakınının İzmir'den provokasyon için geldiği" iddiasını anımsatan Dağ, “Araştırdık, şehit yakınının İzmir ile hiçbir bağı yok. İkameti de Bingöl'de. Bir CHP klasiği. Konuyu sulandır, yalan söyle ve manipüle et. Türkkan'a kınama? Elbette yok.” ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR 324
  • yunaklı 2 yıl önce Şikayet Et
    TC nin gelmiş geçmiş en tehlikeli teşkilatı chp dir
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    it it'i isirmaz
    Cevapla
  • TÜRKİYE 2 yıl önce Şikayet Et
    malum bunların cibilliyetinde var böyle hareketler herkes yakışanı yapar ama müslümana uymaz küfür
    Cevapla
  • Ziya diyorum Ziyaaa 2 yıl önce Şikayet Et
    Birçok şekilde fadakarlık yapabilirsiniz. Para bağışlarsınız. Yada daha büyük olarak organ bağışlarsınız mesela bir böbreğinizi verirsiniz. Ama tartışmasız yapılabilecek en büyük fedakarlık bir amaç uğruna hayatınızı vermektir. Şehitlere, şehit yakınlarına, gazilere saygısızlık nasıl böyle yorumlanır? Küfürbazı kınamak, cezalandırmak yerine olaya nasıl provokasyon denilir? Küfür eden alçak ve ona destek olan zihniyeti kenara koyarak söylüyorum. Şehide, gaziye, şehit yakınına sahip çıkmazsak bizimde onlardan farkımız kalmaz. Bu alçak ve arkadaşlarını tüm toplum yüksek sesle kınamalı, şehitlerimizin gazilerimizin bizim baş tacımız olduğunu yüksek sesle haykırmalıdır toplum.
    Cevapla
  • Ahmet Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Şaşırdık mı hayır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı