TBMM Başkanı Şentop AGİT-PA Başkanı Cederfelt ile görüştü

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGİT-PA) Başkanı Margareta Cederfelt ile bir araya geldi.

TBMM Başkanı Şentop AGİT-PA Başkanı Cederfelt ile görüştü
TBMM Başkanı Şentop AGİT-PA Başkanı Cederfelt ile görüştü
GİRİŞ 09.11.2021 15:29 GÜNCELLEME 09.11.2021 16:51

TBMM Başkanı Şentop, Meclis'te AGİT-PA Başkanı Margareta Cederfelt ile baş başa ve heyetler arası görüşme gerçekleştirdi. TBMM Başkanı Şentop, AGİT-PA tarafından kabul edilen bazı raporlarda ve toplantılarda yapılan konuşmalarda, bazı İslami kavramların siyasi saiklerle terörle bağdaştırıldığına şahit olduklarını söyledi. 



AGİT-PA'nın bu konularda sorumluluk sahibi bir dil kullanılması bağlamında hassasiyet göstermesi gerektiğini dile getiren Şentop, "Ülkemize yönelik saldırılarında binlerce masum vatandaşımızı canice katleden PKK ve şu an içinde bulunduğumuz Meclis'imizi dahi bombalayarak darbe yapmaya kalkışan FETÖ gibi terör örgütlerinin AGİT-PA çatısı altında bazı parlamenterler tarafından destek bulması vatandaşlarımızı üzmektedir" dedi.



Daha sonra göç sorununa değinen Şentop, Avrupa Birliği'nin halen yükümlülüklerini yerine getirmediğini hatırlatarak, hiçbir ülkenin böyle büyük bir göç yükünü ve baskısını sonsuza kadar devam ettiremeyeceğini ifade etti.
 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
BM'nin tarihi Filistin kararı İsrail'i çıldırttı! Kürsüde antlaşmayı parçaladı
İl il en uzun yaşam süresinin olduğu şehirler belli oldu! İşte illere göre yaşam süreleri