Başkan Erdoğan açıkladı! Binali Yıldırım'a yeni görev

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda düzenlenen Türk Konseyi 8. Zirvesi'nde Binali Yıldırım'ın yeni görevini açıkladı.

GİRİŞ 12.11.2021 20:00 GÜNCELLEME 12.11.2021 23:11
Bu Habere 155 Yorum Yapılmış

Erdoğan, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda "Yeşil Teknolojiler ve Dijital Çağda Akıllı Şehirler" teması altında düzenlenen Türk Konseyi 8. Zirvesi'nde konuştu.

Başkan Erdoğan, zirvede Binali Yıldırım'ın yeni görevini duyurdu. 

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde düzenlenen Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) Devlet Başkanları 8. Zirvesi yapıldı

Başkan Erdoğan açıklamasında, ''Hem ticaretimizi hem karşılıklı yatırımlarımızı süratle artırmalıyız. Ülkelerimiz arasındaki ticaretin önündeki tarife dışı tüm engelleri kaldırmalıyız. Bu maksatla Ticareti Kolaylaştırma Strateji Belgesi'nin imzalanmasına özellikle önem veriyorum. Ancak, kara, hava ve deniz yollarıyla birbirimize sımsıkı bir şekilde bağlanamazsak, istediğimiz sonuçları elde edemeyiz. Transit geçiş belgelerini artık gündemimizden çıkarmalı, gümrük mevzuat ve uygulamalarımızı uyumlaştırmalı, geçiş ücretlerini rekabetçi bir düzeye çekmeliyiz. Bu doğrultuda, Uluslararası Kombine Yük Taşımacılığı Anlaşması'nı bir an önce imzalamalıyız. Böylelikle, Hazar Geçişli Uluslararası Doğu-Batı Orta Koridor başta olmak üzere, aramızdaki tüm yolları bu coğrafyanın ana arterleri haline getirebiliriz. Azerbaycan-Nahçıvan bağlantısı da bu anlamda hayati nitelik arz ediyor. Bölgenin transit ve lojistik merkez olma konumundan şüphesiz hepimiz istifade edeceğiz.'' dedi.

BİNALİ YILDIRIM'IN YENİ GÖREVİ BELLİ OLDU

 Binali Yıldırım'ın yeni görevini açıklayan Erdoğan, ''Malum, Sayın Binali Yıldırım'ı Aksakallar Konseyi'ne Türkiye'nin Aksakalı olarak atadık. Binali Bey'in, tecrübesi ve birikimiyle ulaştırma başta olmak üzere Konsey'in çalışmalarına her alanda değerli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Üstlendiği bu önemli görevde kendisine başarılar diliyorum​. '' ifadelerini kullandı.

BİNALİ YILDIRIM'DAN TEŞEKKÜR MESAJI

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Aksakallılar Heyeti Başkanı olarak atanan Binali Yıldırım, sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Yıldırım, ''Türk Konseyi 8. Zirvesi'nde tarihi kararlar alınmıştır. Türk Konseyi’nin ismi 'Türk Devletleri Teşkilatı' olarak değiştirilmiştir. Hayırlı olsun. İki senedir dönem başkanlığı yapan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e ve Azerbaycanlı qardaşlarıma göstermiş oldukları çabalardan dolayı teşekkür ediyorum. Dönem başkanlığını devralan ülkemiz, Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın liderliğinde işbirliğimizi daha da geliştirmek için vargücüyle çalışacaktır. Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın tensipleri ve üye ülke başkanlarının onayı ile Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Aksakallılar Heyeti Başkanı olarak atanmam sebebiyle başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, TDT başkanlarına, desteğini ve tebriklerini ileten herkese teşekkür ediyorum.'' ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 155
  • İsmail Mete 2 yıl önce Şikayet Et
    Rabb'im yar ve yardımcın olsun aksakallı başkanım
    Cevapla
  • vakum 2 yıl önce Şikayet Et
    Binali beyi çok seviyoruz..izmir geçtik ama istanbul bu iş yapan iş bitiren bu değerli Anadolu evladının kıymetini bilemedi,ona karşı vefasını gösteremedi ya,ona yanarım...
    Cevapla
  • H kurt 2 yıl önce Şikayet Et
    Boş durmak yok KIBRIS TÜRK DEVLETİNİ N tanınmasını ve FİLİSTİN DEVLETİNİde unutmayın. Nice mazlumlarıda.....Allah yar ve yardımcınız olsun
    Cevapla
  • Mehmet ileri 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah yar ve yardımcınız olsun inşallah
    Cevapla
  • Muzaffer çarıklı 2 yıl önce Şikayet Et
    Yolumuz açık ola
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez