Son Dakika: Başkan Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun tehdidine sert cevap!

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun tehditlerine sert cevap vererek, "Bay Kemal, öğretmenleri, subayları, polisleri tehdit ediyor. Bilmiyor ki memur kardeşlerim bunlara pabucu bırakmayacak." dedi.

GİRİŞ 14.11.2021 15:34 GÜNCELLEME 15.11.2021 08:20
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi’nde “Memur-Sen Büyük Türkiye Buluşması” programında konuştu.

Başkan Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle: 

"Memur-Sen kamu görevlilerinin haklarını savunmasının yanında adalet ve özgürlüklerinde gür sesi olmuştur. Ülkemizi milletimizi ilgilendiren kritik hadiselerde Gezi olaylarından, 16 Nisan referandumuna kadar kritik olaylarda Memur-Sen onurlu bir tavır takındı.

Başkan Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi’nde “Memur-Sen Büyük Türkiye Buluşması” programında konuştu.

"İDEOLOJİK SENDİKACILIKLA ARASINA MESAFE KOYDU"

İdeolojik sendikacılıkla arasına mesafe koyan Memur-Sen, darbe ve vesayete dönük tüm teşebbüsler karşısında dik bir duruş sergilemiştir.

"TOPLU İŞ SÖZLEŞMELERİNE YÖN VERİYOR"

Memur-Sen 2009 yılından bu güne yetkili sendika olarak toplu sözleşmelere katılıyor. Demokrasiye yaptığı katkıların yanı sıra toplu iş sözleşmelerine de yön veriyor.

Milletin inancıyla, değerleriyle, kültürüyle kavgalı darbeci zihniyetin Türkiye ekonomisine verdiği zarar 300 milyar doların üzerindedir Milletimiz çok ağır baskılarla kayıplar verdi.

Son 19 yılda elde ettiğimiz her başarının gerisinde çok ciddi bir emek, gayret, sabır, strateji ve alın teri vardır.

KILIÇDAROĞLU'NUN TEHDİTLERİ

Bay Kemal, öğretmenleri, subayları, polisleri tehdit ediyor. Hangi memur sınıfında kardeşlerimiz varsa sıradan hepsini tehdit ediyor. (Kılıçdaroğlu) Bilmiyor ki Allah'ın izniyle benim memur kardeşlerim, kamu görevlilerim bunlara pabucu bırakmayacak.

Buradakiler Türkiye'nin 19 yıl öncesini, iyi hatırlıyor. 28 Şubat'ta ya memur ya öğretmen ya da öğrenci olarak tecrübe etti. Sakalından dolayı, başörtüsünden dolayı okullarından atılanlar fikirlerinden dolayı soruşturma geçirenler oldu. İrtica ile mücadele kılıfı adı altında yaklaşık 6 milyon insanımız vesayetçiler tarafından fişlendi.

Tüm belediyelerde benim işçilerimi işten çıkaran, kapıya koyan sizsiniz. Hani çıkarmayacaktınız! Hepsi yalan.

Türkiye'ye hizmet yolculuğumuzda çok sayıda engelleme girişimiyle karşılaştık. Bunlar tahribat biz iş yaparız. Eğitimde, sağlıkta, adalette, tarımda sürekli olarak üretiyoruz.

1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ

Karadan karaya 4 bin 200 metre uzunluğundaki devasa köprünün, inşallah 18 Mart'a ulaşmadan açılışını yapacağız. İnşallah 12 yıl sonra bu köprü devlete, millete kalacak. Ama bunların kafası buna basmaz."

KÖTÜ KOMŞULAR BİZİ EV SAHİBİ YAPTI

Şu anda İHA'larımız, SİHA'larımız ve Akıncı'larımız var. Hem içerde hem sınırımızın dışındayız. Kötü komşular bizi ev sahibi yaptı. Bayraktar'ın sahibi Özdemir bey evlatları ile birlikte bu işe soyundu ve süratle İHA'ları yapmaya başladılar. Şu anda İHA'larımız var mı? Var. SİHA'larımız var mı? Var. Şimdi bir üst segmente daha çıktık. Artık Akıncı'larımız da var.

"DARBE ÇIĞIRTKANLARINA EYVALLAH ETMEDİK"

Demokrasinin standartlarını yükseltme çabalarımız, kışkırtmalarla darbe çığırtkanlıklarıyla siyasi suikastlarla sabote edilmek istendi. Eyvallah etmedik. Ekonomimizi, çalışmadan zenginleşmeyi alışkanlık haline getirmiş bir avuç elite rağmen büyüttük. Bunların hayalindeki Türkiye ekonomisi IMF komiserleri tarafından yönetilen bir ülkedir. 

3600 EK GÖSTERGE

Personelimizin önemli bir kısmını kapsayan 3600 ek gösterge meselesini önümüzdeki yılın sonuna kadar çözüme kavuşturmayı planlıyoruz.

MAFYA SİYASETİNE YER YOK!

Türkiye'de ne mafyaya ne de mafya siyasetine yer vardır."

BAKAN BİLGİN'DEN 3600 EK GÖSTERGE VE ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Memur-Sen Büyük Türkiye Buluşması'nda 3600 ek gösterge ve asgari ücretteki çalışmaları değerlendirdi. 

Bilgin, "Sosyal politikalarla hayata geçirme konularında yeni meseleler vardır. Bunlardan biri asgari ücret meselesidir ve asgari ücretin enflasyonun üzerinde bir refah düzeyine taşıyacak bir komisyonun çıkmasıdır. 3600 ek gösterge meselesini Cumhurbaşkanımızın direktifleriyle sonuçlandırmak üzereyiz, Ocak ayında TBMM’ye getireceğiz" dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 55
  • İbrahim 2 yıl önce Şikayet Et
    Yanlız emirle us yapan memurlar değil, bunlara emir veren siyasilerin de iktidar değiştikten sonra hesap verip yargılanması lazım. Teröristlerle işbirliği yapanlar, ülke parasının değerini düşürenler, ülkenin fabrikalarını, topraklarını satanlar, teröristlerle işbirliği yapanların hepsi adalet önünde hesap vermeli. Seçim günü yurt dışı yassagi getirmek lazım.
    Cevapla
  • Aslan 2 yıl önce Şikayet Et
    Sinir dişi edin hakketmiyor Turkiye de yaşamayı
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Chpye oy yok
    Cevapla
  • Demokratik 2 yıl önce Şikayet Et
    Kemal ağa , demo8ile seçilemeyecegini biliyor, oyuzden tehdit ediyor herkesi.
    Cevapla
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkü tehdit edenler Türk olsa. Bu yabancılar gemi iyice azıya aldılar. İktidar bunlara fazla alan açtı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış