İYİ Parti'li Durmuş Yılmaz'dan çakal- sırtlan oyunu itirafı: Dolar aynı gün 2 TL düşer!

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz, Merkez'in başına güven veren (faiz lobisine uygun) bir isim getirilmesi halinde doların aynı gün 2 lira düşeceğini, hükümetin değişmesi ile de inişin hızlanacağını söyledi.

GİRİŞ 15.11.2021 11:13 GÜNCELLEME 15.11.2021 12:39
Bu Habere 358 Yorum Yapılmış

Türkiye'deki dolar kurunu reel ekonomik dinamiklerin belirlemediği gerçeği İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın dilinden bir kez daha ispatlanmış oldu.

İYİ Parti'de tezkere çatlağı! Durmuş Yılmaz, HDP'nin çağrısına uyduİYİ Parti'de tezkere çatlağı! Durmuş Yılmaz, HDP'nin çağrısına uydu

TL'nin Dolar karşısındaki gerçek değerinin bu olmadığını Merkez Bankası Başkanının değişmesiyle "dolar hemen aynı gün 2 lira birden düşer" itirafını yapan İYİ Partili Yılmaz Türkiye'ye çekilen operasyonu bir adım daha ileri götürerek "hükümetin değişmesi ile de inişin hızlanacağını" ifade etti.

"HÜKÜMET FAİZLERI ARTTIRMAK ZORUNDA KALACAK"

"Benim kafamda bu tarife uygun 3 kişi var. Tabi bunun için seçimin olması, hükümetin değişmesi ve iktidara bizim gibi Merkez Bankası bağımsızlığını şart gören bir partinin gelmesi gerekiyor." diyen Durmuş Yılmaz, artan enflasyon nedeniyle hayat pahalılığının dayanılmaz bir hal alacağını söyledi.

Hükümetin faiz lobisine direnmesine karşı çıkan ve adeta faiz lobisinin sözcülüğünü üstlenen Durmuş Yılmaz, "Hükümet bu noktadan sonra U dönüşü yapıp faizleri artması gerekenden de fazla artırmak zorunda kalacak, hükümete güvenip ithal ikameci yatırım yapanların yatırımları çöp olacak." şeklinde konuştu.

YORUMLAR 358
  • Nam-ı Değer 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu kişinin milletvekilliği ve merkez bankasındaki görevinden kaynaklı ne kadar hakları varsa geri alınmalıdır. Zira o makamları kullanarak piyasaları ve insanları manipüle etmektedir. Bu düpedüz bir devlet adamlığına yakışmayacak bir tutum olup geçmişteki ve şimdiki görevlerinin adamı olmadığının isbatıdır.
    Cevapla
  • T d 2 yıl önce Şikayet Et
    Sende faiz lobisinin adamısın mi acaba
    Cevapla
  • Vatandaş 05 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ekonomisi bir çok Avrupa Amerika ülkesinden hızlı büyüyor. Lakin ekonomisi gelişen büyüyen bir ülkenin parası değerlenir. Bizde tam tersi çünkü dışardan baskı var. Z kuşağı bunu bilmez bu zor günlerde onlara birileri bu durumu anlatması lazım
    Cevapla
  • osman acar 2 yıl önce Şikayet Et
    iyide faiz lobisi kazanmasın diye yapılan eylemler yine faiz lobisine kazandırdı, o lobiler zaten dolarda hiç bir kayıpları yok tl de duran insanlar zarrlı çıkıyor bu işten, kişilerin aldığı ödediği faizi bırakın devlet ne ödüyor ona bakın, merkez bankası faiz indirince devlet ucuza kredimi alabiliyor sanki , faiz indirince dolar çıkıyor iş adamının alacağı makinanın fiyatı inen faizden daha çok artıyor,,hiç bir suçu ve amacı olmayan ay sonunu getirmeye çalışan işçinin aldığı mutfak malzemesinin fiyatı artıyor faiz tabiki indirilsin ama piyasa şartlarına göre indirilsin önce rezervler tamamlansın elinde güç olsun ozaman indir...
    Cevapla
  • Mehmet Karakas 2 yıl önce Şikayet Et
    Dolar düşükken para babaları dolar alıyor tekrar yükselmesi içinde elimden geleni yapıyor şerefszr esnafın çoğunun kredi borcu var faizler yükselse esnaf ölecek dolar yüselse para babaları alamayacak devleti yöneten bu oyunları görüyorki herkes devlete saldırıyor eğerki chpkk bir şeyi beğenmiyorsa o işte hayır VARDIR
    Cevapla
  • Ofli öfkeli 2 yıl önce Şikayet Et
    Reis gitsin dünyaya bahar gelir, korona biter, iklim değişikliği biter insanlık hayat bulur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü