Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü sözleri geçmişiyle çelişti!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu canlı yayında, "Başörtüsü yasağının yanlış olduğunu çok kez dillendirdim. Onların acılarını anlamalıyız" sözlerini sarf etti. CHP Liderinin bu sözleri geçmişteki çıkışlarıyla çelişti.

GİRİŞ 18.11.2021 23:29 GÜNCELLEME 19.10.2022 14:19
Bu Habere 85 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partilerinin geçmişteki hataları nedeniyle helalleşme yolculuğuna çıkacağını açıklamıştı.

KILIÇDAROĞLU: BAŞÖRTÜSÜ YASAĞININ YANLIŞ OLDUĞUNU ÇOK KEZ DİLLENDİRDİM

Çıkışıyla ilgili Habertürk canlı yayınında kendisine yöneltilen, "28 Şubat süreci mağdurlarıyla, başörtüsü yüzünden dışlananlarla nasıl helalleşeceksiniz" sorusuna yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Başörtüsü yasağının doğru olmadığını hayatımın her alanında dillendirdim. Onların acılarını anlamalıyız. Aynı tabloların yaşanmaması için gelecekte iyi bir vizyon belirlemeliyiz" dedi.

Kılıçdaroğlu, helalleşmenin kucaklaşma olduğunu ifade ederek, iktidara gelmeleri durumunda başörtülü bir isme bakanlık görevi vereceklerini vurguladı.

VEKİL OLDUĞU DÖNEMDE AYM'YE BAŞVURMUŞTU

2008 yılında çıkan yasayla başörtü yasağı kaldırılırken, Kemal Kılıçdaroğlu'nun da aralarında bulunduğu CHP’li milletvekilleri Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) iptal başvurusunda bulunmuştu.

DSP’li milletvekillerinin de desteğiyle gerekli imzayı tamamlayan CHP, değişikliğin iptali veya yok hükmünde kabul edilmesini ve yürürlüğün durdurulmasını istemişti.

CHP yönetimi, bir taraftan yasakları savunarak bunun öncülüğünü yaparken diğer taraftan da enteresan bir şekilde başörtülü açılımı adı altında parti programı düzenleyerek çarşaf giyen kadınlara rozet takmıştı.

2010’da kaset skandalıyla genel başkan değişikliği yaşanan CHP’de yeni başkan olan Kemal Kılıçdaroğlu, "Başörtülü kızlar üniversiteye rahatlıkla girecek ve bunu CHP çözecek" sözleriyle çıkış yapmış ancak bir gün sonra "Kızlar okula türbanla gidecek demedim" diyerek sözünü geri almıştı.

"BİR METREKARELİK BEZ PARÇASI"

Kılıçdaroğlu, yıllar önce katıldığı bir televizyon yayınında başörtüsü için 'bir metrekarelik bez parçası' da demişti.

YORUMLAR 85
  • Cemal 2 yıl önce Şikayet Et
    Kemal'in yalanları bitmez tes cili yalaci kemal pes pes bıktık senden milletin yakasında düşün bıktık sizden
    Cevapla
  • Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Dengesizlik var bu adam alzaymir olmuş kesin
    Cevapla
  • Yörükoğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu densiz ve de dengesize hala itibar edenlere yazıklar olsun.
    Cevapla
  • Ay Yıldız 2 yıl önce Şikayet Et
    OOOO adam yıllar önce demiş üzerinden çok zaman geçmiş elbetde demedim diyecek adam canlı yayında 30 saniye önce dediğini yalanlıyo demedim diye çok görmemek lazım
    Cevapla
  • Arif 2 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu'nun sözüne güvenmek, 'uçaktan paraşütsüz atla be seni tutarım' diyen birinin sözü ile aynı derecede güvenilirdir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"