Cumhurbaşkanı Erdoğan Kılıçdaroğlu'nu affetti! 4 milyonu aştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na açtığı 17 davayı geri çekti ve 4 milyon 460 bin TL’lik tazminat tutarından vazgeçmiş oldu.

GİRİŞ 20.11.2021 13:14 GÜNCELLEME 20.11.2021 13:52
Bu Habere 127 Yorum Yapılmış

Tazminat taleplerinin 10 bin TL ve 1 milyon TL arasında değişen davaların içeri ise Kılıçdaroğlu’nun 2011-2016 yılları arasında mitinglerde ve toplantılarda yaptığı konuşmalarda Erdoğan’a yönelik hakaret içerikli söylemler konu edilmişti.

Miktar bakımından en yüksek tutarlı 1’er milyon TL’den 3 ayrı davanın konuları ise Rehyanlı’daki patlama ve Uludere’deki saldırıların ardından hayatını kaybeden vatandaşların sorumlusu olarak Kılıçdaroğlu tarafından Erdoğan’ın gösterilmesiydi. Benzer bir diğer davada ise Erdoğan’ı terör örgütü elemanı yetiştirerek Suriye’ye gönderme suçlamaları oldu.

"ERDOĞAN 15 TEMMUZ'DAN SONRA 17 DAVADAN FERAGAT ETTİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun ‘helalleşme’ çağrısını işaret ederek yaptığı konuşmada, Kılıçdaroğlu’na karşı açıp kazandığı davaları geri çektiğini fakat Kılıçdaroğlu’nun bu konuda bir kıymet bilmediğine değindi. Erdoğan tarafından mahkemeye sunulan feragat dilekçesinde bir kereye mahsus şahsına yapılan her türlü saygısızlığı affettiğini vurguladı.

‘AFFEDİYORUM’

Mahkemeye sunulan davadan feragat dilekçesinde, Erdoğan’ın 29 Temmuz 2016 tarihli konuşmasındaki, “Şu ana kadar şahsıma her türlü saygısızlığı, hakareti yapanları bir kereye mahsus olarak affediyorum ve davalarımı geri çekiyorum” açıklamasına atıfta bulunuldu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 127
  • Kkkaff 2 yıl önce Şikayet Et
    En büyük akpli Kılıçdaroğlu hala anlamadınız mı?
    Cevapla
  • Bayram Kartal 2 yıl önce Şikayet Et
    bir büyüklük yine yapmış reis affederek ne yapsın habire tazminat ödüyor bay kemal
    Cevapla
  • Birisi 2 yıl önce Şikayet Et
    Ya hu yarım asırlık bir siyasetçi ne yaptigini bilmiyor mu Allah aşkına bırakın herkes işini yapsın sadece ülkeye millete nankörlük etmeyin kimse bizi dize getiremez
    Cevapla
  • Baybars 2 yıl önce Şikayet Et
    Yarın yine yapacak nasıl olsa insanlık bende kalsın demiştir
    Cevapla
  • C.Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlunu Allah Affetsin!..Hdp ile ittifak içinde olan,Şehitlere,Yakınlarına Küfrü savunan biri Affedilirmi?.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ROKETSAN yeni lazer silahını test etti! İşte o anlar...
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!