HDP'den muhalefet partilerine ittifak çağrısı: Somut adım atma vakti

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin Merkez Yürütme Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı. Sancar, muhalefet partilerine daha güçlü bir şekilde ittifak olmak için somut adım atma çağrısı yaptı.

HDP'den muhalefet partilerine ittifak çağrısı: Somut adım atma vakti
HDP'den muhalefet partilerine ittifak çağrısı: Somut adım atma vakti
GİRİŞ 24.11.2021 13:23 GÜNCELLEME 24.11.2021 13:24
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin Merkez Yürütme Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı. Muhalefet partilerine çağrı yapan Sancar, ittifak içni somut adımlar atılması gerektiğini söyledi. Sancar'ın konuya ilişkin açıklaması şöyle: 

Mücadelemizi daha da büyüteceğiz. Halkın geleceğini savunmak için daha fazla çalışacağız. 

Ekonomiyi çöktürme planına karşı çoklu mücadele yürütme mecburiyetimiz var. Çoklu mücadele çoklu ittifaklar gerektirir. Bu ittifak bir demokrasi ittifakı olarak zaten bütün çağrılarımızda yer almaktadır. Şimdi bunu daha somutlaştırma zamanıdır. 

Cumhurbaşkanı ekonomik kurtuluş savaşından söz ediyor. Bunu ilk defa dile getiriyor değil. Burada ekonomik kurtuluş savaşı lafını şöyle anlamak lazım: Halka karşı bir savaş. Biz de halkı savunmak için çoklu mücadele ortaklığını geciktirmeden hayata geçirme yükümlülüğüyle karşı karşıyayız. Ortak mücadeleyi en geniş noktaya taşımamız gerekiyor. 

Hemen bugün eş başkanlar başkanlığında kriz koordinasyon merkezi oluşturduk. Bütün gelişmeleri anında izleyecek çalışma başlattık. Her gelişmeye karşı da değerlendirmelerimizi ve politika önerileriyle halka duyuracağız. Ancak koordinasyon merkezi kurmamız tek başına yeterli değil. Buradan başka çevrelere çağrı yapıyoruz: Sendikalar, Meclis'in içinde ve dışında yer alan bütün muhalefet partilerinin bir araya geleceği, temsilciler göndereceği geniş bir koordinasyon kurulu oluşturun.

YORUMLAR 22
  • Dr. Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Kandilci chpkk hdpkk pkk iyipkklıların iştahı kabarmış neden olmasın ki bu Hainlere bağlı içimizdeki firmalar ve bankalar Türkiye ekonomisini çökertmek için 15 yıldır uğraşıyorlar ama bir türlü başaramıyorlar. Dolar ile ekonomi düşmez tam tersine.
    Cevapla
  • İ:Karaoğlan 2 yıl önce Şikayet Et
    Kandilde toplanın.iyichpkk lılar
    Cevapla
  • Tmr 2 yıl önce Şikayet Et
    Elinizden geleni ardınıza koymayın, ezip geçecez sizi, sizi gidi gezi artıkları, sizi gidi 15 Temmuz artıkları
    Cevapla
  • ido 2 yıl önce Şikayet Et
    amerikanın dostları hep birlikte leş kargaları gibi üşüşün bakalım ama kenarda yatan arslanı untmayın haa bakalım millet ne diyor ona baktınızmı hiç
    Cevapla
  • Akıllı ol 2 yıl önce Şikayet Et
    şu teröriste bak hele. Türkiyeyi 5 parça yapacak hayınlar. Ulan bi ülkede bi dene Baş Tek LİDER olur mankafalar. bi aide kaç baba olur ulan terör yuvası hdpkk. bunların peşine takılan chp ve ip 2023 te silinecek hatta 2022 mayısında yazın bi kenara bu notumu...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamuda tasarrufun ilk adımı! Törene otobüsle gittiler
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!