DEVA Partili ismin gözaltına alınma nedeni belli oldu! Babacan'dan ilk açıklama

DEVA Partisi'nin kurucuları arasında yer alan Metin Gürcan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, "siyasi casusluk" suçlamasıyla İstanbul'da gözaltına alındı.

GİRİŞ 26.11.2021 11:26 GÜNCELLEME 27.11.2021 10:53
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

DEVA Partisi'nin Kurucular Kurulu üyeliğinde bulunan Metin Gürcan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında yürütülen bir soruşturma nedeniyle İstanbul Bakırköy'deki evinde polis tarafından gözaltına alındığı bildirildi.

İstanbul'da gözaltına alınan Gürcan'ın soruşturmanın yürütüldüğü Ankara'ya gönderileceği öğrenildi.

"SİYASİ CASUSLUK" GÖZALTISI

Sabah ve Yeni Şafak gazetelerinde yer alan bilgilere göre; Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde Gürcan'ın, "siyasi casusluk" yaptığı bilgisine ulaşıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Gürcan, uzun süre fiziki ve teknik takibe alındı. Soruşturma çerçevesinde Gürcan'ın yurt dışı bağlantılarına siyasi bilgi sızdırdığının tespitinin ardından, Gürcan hakkında "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya casusluk amacıyla temin etme" suçundan gözaltı kararı verildi.

BABACAN'DAN İLK AÇIKLAMA

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 2020 yılındaki bir soruşturmasına dayanarak bu işlemin yapıldığı bilgisini aldık. Hem ailesine hem kendisine desteğimiz devam ediyor. Şu anda elimizdeki bilgiler sınırlı, detaylı bilgiye sahip değiliz. Bu gelişme eğer siyasi bir nitelikteyse, partimize yönelik bir tutumsa bu tür girişimler DEVA kadrolarını yıldıramaz" dedi.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ / YENİ ŞAFAK GAZETESİ
YORUMLAR 37
  • Hamza 2 yıl önce Şikayet Et
    Yalancının Elindeki bilgiler sınırlıymış, detaylı bilgi sahibi değilmiş. Siz çok iyi bilirsiniz tüm fetöcülerin ülkemizde her alanda yıllardır casus gibi çalıştığını.!
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Devasız zilletlerden her şey beklenir. Hiç şaşırtmadı.. Bu haber bizi....
    Cevapla
  • Hanifi Çifçi 2 yıl önce Şikayet Et
    Senin Partini Yıldırmak İçinmi Oporosyon Yapılsın 2023 de Gürüşürüz
    Cevapla
  • CELAL 2 yıl önce Şikayet Et
    Adı deva kendisi hasta
    Cevapla
  • ÇAKIR 2 yıl önce Şikayet Et
    siz kimsiniz de oparasyon size yapılacak.çapsızlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!