Nüfusa oranla en fazla vakanın görüldüğü il! Vali isyan etti: İlla yasak mı koymamız lazım

100 bin nüfusta 481,45 ile nüfusa oranla en fazla vakanın görüldüğü il olan Osmaniye'de Vali Erdinç Yılmaz "İlla yasak mı koymamız lazım, ceza mı yazmamız gerek. Canlar kaybediyoruz bu konu çok önemli." dedi.

Nüfusa oranla en fazla vakanın görüldüğü il! Vali isyan etti: İlla yasak mı koymamız lazım
Nüfusa oranla en fazla vakanın görüldüğü il! Vali isyan etti: İlla yasak mı koymamız lazım
GİRİŞ 02.12.2021 14:13 GÜNCELLEME 02.12.2021 14:58
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İllere göre haftalık vaka haritasında 13- 19 Kasım tarihleri arasında Osmaniye’de, 100 bin nüfusta 481,45 vaka olduğu açıklandı. Aşılamada yüzde 84,5 oranla ikinci sırada olan kentte denetimler sürüyor. Denetimler sırasında vatandaşları kurallara uymaları noktasında uyaran Vali Erdinç Yılmaz, “Bu koronavirüs çok canımızı sıktı. Sonuç Osmaniye’ye hiç yakışmadı. Tedbirlere dikkat edeceğiz. Bugüne kadar ne kadar güzel gidiyorduk, ilk sıralarda yer alıyorduk ve yine alırız inşallah. Yeter ki hep beraber mücadele edelim. Bu iş bir iki kişinin mücadelesi ile olmaz. Benim gayretimle de olmaz. Hep beraber kurallara uyarak başarabiliriz. İlla yasak mı koymamız lazım, ceza mı yazmamız gerek. Canlar kaybediyoruz bu konu çok önemli. Kendi sağlığımız, çevremizdekilerin sağlığı, sevdiklerimizin sağlığı ve toplumun sağlığı için kurallara uymalıyız. İnsan kendi sağlığını önemsemese de başkasının sağlığını önemsemeli. Bu hastalık dikkat etmediğimizde bulaşıyor ve yayılıyor, bu ciddi bir sorumluluk. Kurallara uymalıyız, kurallara uyarak bu işin üstesinden geleceğiz" dedi.

'SONUÇ HEPİMİZİ ÜZDÜ'

Son yoğunluk haritasına göre Osmaniye’nin nüfusa oranla en fazla vaka olan il çıktığını belirten Vali Yılmaz, “Bugüne kadar mücadelemizi çok başarılı ve iyi durumda götürdük. İnanıyorum ki bundan sonra da biz bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Herhangi bir yılgınlığa düşmeden bu mücadelede eskiden olduğumuz en iyi günlere döneceğiz. Geri dönmemiz için de hep beraber mücadele etmemiz gerekiyor. Kurallara uyulmadığı sürece, tedbirlere dikkat etmediğimiz sürece maalesef bu virüs çok hızlı bir şekilde yayılıyor. Bunu artık biliyoruz. Osmaniyeli hemşehrilerime diyorum ki; lütfen kurallara uyalım ve aşılarımızı olalım. Biz bunu daha önce yaptık, başardık. Ben inanıyorum ki Osmaniyeli hemşehrilerimizle birlikte onu yine başaracağız. Başarmamamız için herhangi bir sebep yok. Önümüzdeki günlerde hedefimiz aşağı düşüşü başlatıp, en aşağılara çekip bitirmek olmalı" diye konuştu.

'BU ŞEKİLDE DEVAM EDERSE SIKINTI OLABİLİR'

Vali Yılmaz, hastanelerdeki vaka yoğunluk oranları ile ilgili sıkıntılı bir durumun söz konusu olmadığını belirterek, “Tedbirlere uymazsak, yayılma bu şekilde devam ederse sıkıntı olabilir. Şu anda sıkıntımız yok. Bütün vatandaşlarımıza sağlık hizmetini çok rahat bir şekilde veriyoruz. Ama bu sürekli bu şekilde artmaya devam ederse sıkıntı yaşayabiliriz. Bunun için de mücadelemizi sürdürmeliyiz" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • işte öyle 2 yıl önce Şikayet Et
    hem aşılamada hem de vakalarda derece almış... bir gariplik yok mu? o binde 486 acaba %84 ü ıskalayıp gidip gidip kalan %16'dan mı kurban seçiyor? ilginç... istatistik bilimi tepetaklak... ama burası türkiye mümkündür efendim... enflasyon bile %6 civarında... )))
    Cevapla
  • hsyn 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşılamanın en yüksek olduğu illerden????
    Cevapla
  • Mert 2 yıl önce Şikayet Et
    Daha ceza yazmadınız mı? Pandemi sürecinde kuralları belirlediniz mi? Evet! Herkes maske takmak zorunda mı? Evet! Peki neden kuralları uygulamaya sokup cezaları yazmıyorsunuz da illa şunu mu yapsak bunu mu yapsak deyip vatandaşa yükleniyorsunuz? Cezai işlem uygulanırsa parayı tahsil edeceksiniz en kısa zamanda ! 1 hafta ödeme süresi vereceksiniz! Sonra haciz! İnsalara kırmızı çizgiyi gösterirseniz ancak o zaman ciddi olurlar!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim