DEVA Partisi'nden Metin Gürcan kararı

DEVA Partisi, "siyasi ve askeri casusluk" suçlamasıyla tutuklanan parti kurucularından Metin Gürcan ile ilgili tutumunu netleştirdi. Gürcan'ın para almasını yanlış bulan parti yönetimi, "cezaevinden çıkarsa savunmasını isteme" kararı aldı.

GİRİŞ 03.12.2021 06:23 GÜNCELLEME 03.12.2021 14:17
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı ve İstanbul milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Metin Gürcan'ın tutukluluk haliyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Casusluktan tutuklanan Metin Gürcan'ın adı, CIA uzantılı raporda 39 kere geçiyorCasusluktan tutuklanan Metin Gürcan'ın adı, CIA uzantılı raporda 39 kere geçiyor

Ali Babacan Gürcan'ın ihanetine sahip çıktıAli Babacan Gürcan'ın ihanetine sahip çıktı

"OTOPARKTA PARA ALMASI RAHATSIZ EDİCİ"

Yeneroğlu, Gürcan'ın açık kaynaklardan verilen bilgilerle bir akademisyen olarak analizlerini yabancı diplomatlarla paylaşmasında sakınca olmayacağını, ancak Gürcan'ın yabancı bir diplomattan, bir AVM'nin otoparkında, zarf içinde para almasının rahatsız edici olduğunu söyledi:

"Bu görüntüler DEVA Partili olarak beni de ciddi olarak rahatsız etmiştir. Benim siyasi ahlâkıma da uyan görüntüler değildir."

GÖRÜNTÜLERİN ORTAYA ÇIKMASININ ARDINDAN DEVA PARTİSİ ACİL TOPLANDI

Görüntüler sonrası DEVA Partisi Başkanlık Kurulu, Genel Başkan Ali Babacan'ın başkanlığında bir değerlendirme toplantısı yaptı.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER

"HER TÜRLÜ HUKUKİ DESTEĞİ VERECEĞİZ"

BBC Türkçe'ye konuşan Yeneroğlu, bu durumun siyasi etik açısından sorgulanması gerektiğini belirtti:

"Arkadaşlarımızın neredeyse tamamı, görüntüleri siyasi ahlak açısından değerlendirdiğimizde çok rahatsız edici görüntüler olduğunu ancak tutuklu olan ve şu anda yargısız infaz edilen bir insanla ilgili bizim de hukuki yargılama bitmeden bu konuyu öne çekmemizin doğru olmayacağı değerlendirildi. Bu nedenle, kendisinin ceza yargılanmasının sonuçlanması gerektiği, bu zaman zarfında kendisine her türlü hukuki desteği vermemiz gerektiği konusunda mutabık kaldık."

Mustafa Yeneroğlu

"CEZAEVİNDEN ÇIKARSA SAVUNMASINI İSTEYECEĞİZ"

Yeneroğlu, cezaevinden çıkması halinde partisinin, Gürcan'dan bu konuda savunma isteyeceğini açıkladı:

"Ama ceza yargılaması bittikten sonra veya kendisi cezaevinden çıktıktan sonra, elbette siyasi etik açısından bu konunun değerlendirmesi gerektiğini ve bu değerlendirme içerisinde de siyasi çalışmalarla bu tutumun nasıl bağdaştırılabileceği konusunun kendisine sorulması ve bu konuda savunmasının alınması konusunda arkadaşlarla mutabıkız."

Metin Gürcan istihbaratçıdan para aldığını biliyormuş! Şoke eden S-400 ve Libya detayıMetin Gürcan istihbaratçıdan para aldığını biliyormuş! Şoke eden S-400 ve Libya detayı

İDDİALAR İÇİN "MESNETSİZ" DEDİ

Gürcan'a yöneltilen "askeri ve siyasi casusluk" suçlamasının ise "mesnetsiz" olduğunu söyleyen Yeneroğlu, DEVA Partisi olarak avukatları aracılığıyla hukuki destek vererek, kurucularının adil yargılanma hakkını savunacaklarını kaydetti.

METİN GÜRCAN NEDEN TUTUKLANMIŞTI?

DEVA Partisi Kurucular Kurulu üyesi ve emekli subay Metin Gürcan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasi veya askeri casusluk amacıyla temin etme" suçlamasıyla 26 Kasım'da İstanbul'da gözaltına alındı. 29 Kasım'da da çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Mahkemesi'nce tutuklanarak cezaevine gönderildi

KAYNAK: BBC TÜRKÇE
YORUMLAR 73
  • Arif 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu ihanet ile ilgili cehape'den ve ipsizlerden hiç eleştirimi oldumu hayır. Çünkü hepsi aynı ihanet çukuru içindeler.
    Cevapla
  • Jk 19 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkeye ait olmayan insanlar icerimize benligimizin en kılcal damarlarina sizmış ve yerlesmiş,icimizden yaralamak ve parcalamak icin bir caba icerisindeler. Anadolunun 4 bir tarafinda ulkenin evlatları birligi , beraberligi, huzuru saglamak icin dağ taş soguk kar tufan demeden vatan hainlerini ariyor, eli ayagı donaraķ. Bu beslemeler ise ;ülkemin en kaymak yerinde en buyuk kaymaklari yedikleri halde ülkemin en özel, en degerlıi sirlarını Türk Islam dusmanla rina sagliyor. Din yok, iman yok. Vicdan yok, millilik yok. Bu vatana ihanettir. Bedeli de bellidir.
    Cevapla
  • mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Haini koruyanda haindir El.bera akidesi.
    Cevapla
  • cenks42 2 yıl önce Şikayet Et
    Yargısız İnfaz gerekli asılması gerekir vatan hainliği bunu gerektirir
    Cevapla
  • Ömer 2 yıl önce Şikayet Et
    adamlar fetönün siyasi kanadı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap
Ergin Ataman'dan Siyonist tehdide cevap: Türk vatandaşıyım bana hiçbir şey yapamazsınız!