Eski vekil M. Kemal Karan vefat etti

Eski Amasya Milletvekillerinden Mustafa Kemal Karan, Ankara'da vefat etti. Bu sabah saatlerinde hayatını kaybeden Amasya Eski Milletvekili Mustafa Kemal Karan için TBMM'de cenaze töreni düzenlendi.

Eski vekil M. Kemal Karan vefat etti
Eski vekil M. Kemal Karan vefat etti
GİRİŞ 03.05.2008 16:33 GÜNCELLEME 03.05.2008 16:33

Karan'ın cenazesi, bugün TBMM'de düzenlenen törenin ardından doğum yeri Amasya'ya gönderilecek. Karan'ın cenazesi, yarın Amasya Merkez Camisi'nde ikindi vakti kılınacak namazın ardından Tekir Dede Mezarlığında toprağa verilecek.

Amasya'da 1923 yılında doğan Mustafa Kemal Karan, Yüksek Ekonomi ve Ticaret Okulu'nu bitirdi. Karan, TBMM'nin 12. Döneminde Amasya Milletvekili olarak görev aldı.


TBMM'DEKİ TÖREN

Bu sabah saatlerinde hayatını kaybeden Amasya Eski Milletvekili Mustafa Kemal Karan için TBMM'de cenaze töreni düzenlendi.

Törene Kara'nın eşi Mediha Karan, çocukları Prof. Dr. Mehmet Baha Karan ve Lale Yeniaras ile yakınlarının yanı sıra TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil ve Meclis çalışanları katıldı.

Amasya'da, 1923 yılında doğan Karan, 12. Dönem TBMM'de Amasya Milletvekili olarak görev aldı. Karan, İstanbul Ekonomi ve Ticaret Yüksekokulu Konsolosluk ve Dış Münasebetler Bölümü'nü bitirdi.

Karan'ın cenazesi, yarın Amasya Merkez Camisi'nde kılınacak ikindi namazının ardından Amasya Tekirdede Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

TOPTAN BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

TBMM Başkanı Köksal Toptan, 12. Dönem Amasya Milletvekili Mustafa Kemal Karan'ın vefatı dolayısıyla Karan'ın yakınlarına başsağlığı diledi.

TBMM Başkanı Toptan, Karan'ın yakınlarına gönderdiği başsağlığı mesajında şunları kaydetti:

"Saygıdeğer, 12. Dönem Amasya Milletvekilimiz Sayın Mustafa Kemal Karan'ın yaşamını yitirmesinden derin acı ve üzüntü duydum.

Devletin çeşitli kademelerinde ülkemize ve milletimize yıllarca başarılı hizmetler vermiş olan yakınınızın aramızdan ayrılması büyük bir kayıptır.

Merhuma Allah'tan rahmet, sizlere başsağlığı dilerim."


(AA)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Beşiktaş'ta çok sayıda araç birbirine girdi! Ortalık savaş alanına döndü
Erdoğan-Özel görüşmesinde neler konuşulacak? AK Partili Usta'dan önemli açıklama