CHP’nin tavrı PKK’da memnuniyetle karşılanmış! Destek ilan ettiler

Selahattin Demirtaş’ın terörist kardeşi Nurettin Demirtaş, CHP’nin Irak ve Suriye tezkeresine hayır oyu kullanmasının terör örgütünde memnuniyetle karşılandığını söyledi.

GİRİŞ 14.12.2021 17:41 GÜNCELLEME 14.12.2021 21:26
Bu Habere 178 Yorum Yapılmış

Demirtaş, CHP’nin tezkereye hayır demesinin terör örgütünde destek gördüğünü belirterek, “Tezkereye hayır demesi, Kürt halkı açısından önemliydi, CHP açısından bir ilkti” ifadelerini kullandı.

Terör soruşturması nedeniyle cezaevinde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın terörist kardeşi Nurettin Demirtaş, PKK’nın yayın organında kaleme aldığı yazıda, CHP’nin, PKK’yı korur nitelikteki tavrından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Demirtaş, yazısında, “CHP Kürt sorununun çözümü için TBMM’yi adres gösterince hem biraz olsun iyimserlikle karşılandı, hem de KCK eş başkanlığı düzeyinde politik teşvik temelinde destek gördü. Ve bir de teskereye hayır dediği için Kürt halkı açısından önemliydi ve CHP açısından bir ilkti. Destek görmeyi hak etti” dedi.



SÖZDE DEMOKRASİ İTTİFAKINA İŞARET ETTİ

Terörist Nurettin Demirtaş, yazısında ayrıca HDP’nin başını çektiği “demokrasi ittifakı” kurulması gerektiğine işaret etti. AK Parti ve MHP’ye karşı mücadele vermek isteyenlerin HDP ve sözde demokrasi ittifakı etrafında toplanması gerektiğini söyleyen Demirtaş, “HDP’nin demokrasi deklarasyonundan sonra bu destek giderek artmaktadır. Çerkezköy’den Mersin mitinglerine dek her şey apaçık ortadadır. Bu coşkuyla büyük demokrasi ittifakı gerçekleştirildiğinde moral, umut, enerji patlaması yaşanacaktır. Hedef bellidir ‘hükümet istifa’ sloganlarının her yerde yankılandığı bir zamanda, demokrasi ittifakının ülkeyi yönetmeye talip olmasından daha doğal ne olabilir ki? Ayrı ayrı ittifaklarla değil, demokrasi ittifakı ile bu hedefe ulaşılabilir” dedi.

YORUMLAR 178
  • mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    dag kadrosnun baskani olsun iste ne guzel tam yerine layik
    Cevapla
  • perdeci 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu bay kemal in zaten chp nin başına gelirken çekilen operasyondan belliydi chp nin içini boşaltıp pkk nın sözcüsü partiyle beraber olacagı.Bu operasyonu gerçek bi sosyal demokratla yapamazlardı zaten.Bay kemal bu konuda çok müsait oldugu için söylem ve eylemleri onlara yakın oldugu için bunu iyi kullandılar.Kobay bu kiralık adam.hain tayfa fetö kandil ne dediyse bay kemal ikiletmedi harfiyen yaptı.Ama millet her seferinde dersini verdi.
    Cevapla
  • sami 2 yıl önce Şikayet Et
    bütün bu yaşananlara rağmen CHP nasıl seçmeninden oy alabiliyor şaşırmamak elde değil bunlar için zihniyet bu kadar mı önemli
    Cevapla
  • salman 2 yıl önce Şikayet Et
    vay be nasıl da yavaş yavaş tabanlarına pkk yı hdp yi kabullendirdiler. chp tabanının üzerine ölü toprağı serpilmiş gibi.
    Cevapla
  • Sorgulamalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Pkk ya desteği olduğu sürece Chp kazanamaz.Ekonomik sıkıntılara güveniyorlar ise aç kalır vatandaşlar ama bu ittifaka teslim etmezler ülkeyi.Chp hdp ile ittifakını sorgulamalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de gençler tekbir getirerek Filistin'e destek oluyor
Emekli ve memurun Temmuz beklentisi! İşte polis, öğretmen maaşları...