Kılıçdaroğlu asgari ücret için rakam verdi

Asgari ücret görüşmeleri hakkında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, 2021 yılının başında asgari ücretin 384 dolar olduğunu hatırlatarak, "Yeni asgari ücreti belirleyeceklerse 384 doların karşılığı olan Türk Lirası'nı versinler" dedi.

Kılıçdaroğlu asgari ücret için rakam verdi
Kılıçdaroğlu asgari ücret için rakam verdi
GİRİŞ 14.12.2021 16:59 GÜNCELLEME 14.12.2021 17:02
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da bir otelde gerçekleşen Aile Destekleri Sigortası tanıtımına katıldı.

ASGARİ ÜCRET İÇİN RAKAM ÖNERİSİ

Tanıtımda konuşan Kılıçdaroğlu, asgari ücretle ilgili öneride bulunarak, "Bugünlerde asgari ücret belirlenecek. Adı üzerinde asgari ücret. Bir ailenin geçinmesi için en düşük ücret. 2021 Ocak ayında asgari ücret net 2825 liraydı. Bugünkü dolar kuru 384 dolar. Yeni asgari ücreti belirleyeceklerse 384 doların karşılığı olan Türk Lirası'nı versinler. Büyüme de onların olsun" diye konuştu.

385 dolar an itibariyle 5 bin 496 TL'ye denk geliyor.

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 70
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    chpli belediyelerde versene elini kolunu tutan mı var...? ulan sana buralardan prim mi çıkar.. yalan makinası... işin gücün yalan dolan talan...
    Cevapla
  • ZAZA DAYI 2 yıl önce Şikayet Et
    devletimizin veremediğini sen ver ne kadarda mazlumları düşünüyorsun bekara karı boşamak kolay oh bay kemal 200 lira da belediye kazandığınız şehirlerde belediyelerinizce asgari ücretle çalışanlara ekmek yardımı yap ki boş konuşmuyorsun diyelim icraat yok verelim vereceğiz lafların a millet inanmasın arkadaşlar. hadi ekmek yardımı yap görelim suda indirim yap görelim.
    Cevapla
  • Ejder 2 yıl önce Şikayet Et
    Seçimden önce kendi belediyelerine 5000 TL vereceğim demişti daha halen kendi belediyeleri asgari ücret alıyor
    Cevapla
  • Kemalim.... 34 2 yıl önce Şikayet Et
    önce hemen izmir, istanbul belediyelerinde işçilere 384 dolar verin görelim...
    Cevapla
  • vatandaş... 2 yıl önce Şikayet Et
    senin ağzına bir emzik versinler şortumuda giy git parka salıncakta sallan kaydırakta da kay biraz da çimlerde zipla. sonra abd ye git kulübene gir otur..... ATATÜRK ün partisi buysa başkanıda buysa herşey daha güzel olamaz mümkün değil bundan daha güzeli dünyaya fazla gelir hatta solculara bile....
    Cevapla
  • zafer gülten 2 yıl önce Şikayet Et
    onu bunu bilmemde bugün markete gittim,bi yoğurt,bi piliç salam,4 ekmek,ve bide donmuş sigara böreği aldım. 3 ay önce 30 tl civarı aldığım bu ürünlere 3 ay sonra bügün 54 tl ödedim. yani 3 ay içinde yüzde 50 yi geçen zam gelmiş.
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Ozaman iyi ki Hollanda da yasamiyorsun hepten sikayetci olurdun. Tek sikayet eden adam olan edilirdin uyruguna bakarlardi o da Turkmus derlerdi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok
Küçükçekmece'de hareketli saatler! Bıçaklı saldırgan bacağından vurularak yakalandı