CHP'nin Halkbank reklamı yalanı ortaya çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dövize endeksli mevduat sistemine geçildiğini duyurmasının ardından dolarda çok sert düşüş yaşanırken, CHP'de bu durum hazımsızlığa neden oldu. CHP'li vekil Alpay Entmen'in Halkbank yalanı elinde patladı.

CHP'nin Halkbank reklamı yalanı ortaya çıktı
CHP'nin Halkbank reklamı yalanı ortaya çıktı
GİRİŞ 23.12.2021 12:44 GÜNCELLEME 23.12.2021 12:44
Bu Habere 113 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün yapılan Kabine Toplantısı sonrasında yeni ekonomi modeli "Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat"ı duyurdu. Erdoğan'ın yeni sistemi duyurmasıyla günlerdir rekor üstüne rekor kırarak 18,34 seviyelerine kadar tırmanan dolar/TL bir anda 11 seviyelerine geriledi. CHP ise doların düşüşü karşısında her zaman olduğu gibi algı operasyonlarına başvurdu. 

BANKA, REKLAMI SOSYAL MEDYA HESAPLARINDAN PAYLAŞTI
Halkbank'ın sosyal medya hesaplarından da paylaşılan reklamda "Paramızın gücüne güveniyoruz! Halkımızın Bankamızda değerlendirdiği Türk Lirasının her kuruşunu Üreten Türkiye için kocaman bir desteğe dönüştürmek en temel görevimiz: Ne mutlu bize! Bağımsızlığımızın ve egemenliğimizin sembolü Türk Lirası ile halkımız kazanıyor, ülkemiz büyüyor!" ifadeleri yer aldı.

'HALKBANK BİLİYORDU' YALANI

Reklam filmiyle başlayan algı operasyonuna CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen de dahil olurken, reklamı alıntılayarak Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Halkbank bu reklamı ne zaman çekti? Demek bu mevduat kararının alınacağı çok öncesinden belliydi. Dolar 18 liraya kadar çıktı ve zirvedeyken haberi olanlar dövizlerini Türk Lirasına çevirdi. Şimdi bu liraların faiz garantisi halka yüklendi. Bunlar Sülün Osman'ı bile çırak çıkarır" ifadelerini kullandı.

REKLAM 1 YIL ÖNCE ÇEKİLMİŞ

Dövize endeksli TL mevduatları hakkındaki yeni düzenlemeden hemen sonra Halkbank'ın reklamı yayınlaması sebebiyle doların düşeceğinin önceden bilindiği yönünde spekülasyonları ortaya atan CHP'li isimler ve CHP'nin fonladığı medyanın algı operasyonu kısa süre sonra ortaya çıktı.

Halkbank'ın reklam filminin yaklaşık 1 yıl önce çekildiği ortaya çıktı.

'BÖYLE BİR ŞEY YOK'

Renosans Reklam Ajansı'nın sahibi Sedat Tunç, iddiaları yalanlayarak şunları söyledi:
"Bu reklam 17 Ocak 2021 Pazar günü, karlı bir İstanbul gününde Fişekhane'de çekildi. Oradan da soruşturabilirsiniz. Yeni çekilen bir reklam değil. Böyle bir ürünle alakalı müşterimizin bizimle talebi vardı. Konjonktür uygun olduğu için dün yayınladık. Bir reklam çekiminin süresi en az 1 ay, dolayısıyla böyle bir şey yok."

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 113
  • Candan 2 yıl önce Şikayet Et
    Ecevit zamanında onlarca bankayı siz işte böyle batırdınız alçaklar. Ne demişler insan karşısındakini kendi gibi zannedermiş. Siz cehape kirli ve küflü zihniyeti karşınızdakileri de kendiniz gibi zannediyorsunuz. Milyon oyum olsa bir oyu bırak size çeyrek oy bile verilmez. Sahtekar ALÇAKlar! Millete prangasınız ittihat ve terakki illetinden beri! Kockoca Osmanlı sizin yüzünüzden daha çabuk batırıldı.
    Cevapla
  • Chpli yalancıdır 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu tür hareketleri bilenler en çok sesi çıkanlardır. John dündar bile almanyadan yırtındı. Payzın ablanın boğazı düğüm düğüm oldu. Tabii bunların hiç haberi yoktu.
    Cevapla
  • hira 2 yıl önce Şikayet Et
    Reis ne dedi cibiliyetinizi biliyoruz biz bu yalandaroğlunun Ermeni olduğunu biliyoruz
    Cevapla
  • mert 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben ibb seçiminde oyumu chp vedim. Fakat bu sefer düşünücem.İstanbul Büyükşehir Belediyesi ne seçimden sonra alınan personellerin yarısından çoğunun Güvenlik soruşturması olumsuz çıkmış çoğu dhkpc ve terör örgütü yanlısı.. Yazıklar olsun seçim öncesi verdiğim emeğe...
    Cevapla
  • Karlheinz 2 yıl önce Şikayet Et
    yahu chp ye vatan hainleri dolmus bunlarin maskesi atatürk asil hedefleri türkiyeyi bölmek uyan kardas uyan.
    Cevapla
  • Melik 2 yıl önce Şikayet Et
    Eksiğin var . Türkiyeyi islamdan iyice uzaklaştırmak. asıl hedefidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması!
Sİyonist İsrail destekçisi Alman Cumhurbaşkanı'na  "Leva Palestina" şarkısı dinlettiler