Bakan Akar'dan Doğu Akdeniz yanıtı: Hak ve menfaatlerimizden vazgeçmeyiz!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Biz Kıbrıs’ta eşit iki devletten yanayız. Doğu Akdeniz'de hak ve menfaatlerimizden vazgeçmeyiz. Kıbrıslı kardeşlerimizin hukukunu korumaktan vazgeçmeyiz." ifadelerini de kullandı.

GİRİŞ 28.12.2021 13:36 GÜNCELLEME 28.12.2021 14:38
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Bosna Hersek'te CNN Türk'ün sorularını yanıtladı. Bakan Akar, Yunanistan'la yaşanan gerilimle ilgili "Biz barışı istediğimizi söylüyoruz. Bir silahlanma sevdasıdır gidiyor. Bunların beyhude gayretler olduğunu söyledik" dedi. Bakar Akar ayrıca "Biz Kıbrıs’ta eşit iki devletten yanayız. Doğu Akdeniz'de hak ve menfaatlerimizden vazgeçmeyiz" ifadelerini de kullandı. 

İşte Bakan Akar'ın açıklamalarından satırbaşları:

Bosna Hersek’i bütün olarak ele alıyoruz. Görüşmeler çerçevesinde düşüncelerimizi paylaştık. Şehitliği ziyaret ettik. Son derece olumlu görüşmeler oldu. Türkiye’nin tutumunu desteklerini müşahede ettiler. Ayrılıkçı görüşün kimseye faydası olmadığını ifade ettiler. Türk Maarif Vakfı’nı yüz akı çalışmaları var. Heyecanımız paylaştık. Bosna Hersek’in bütün halinde barış halinde devamını sürdürmesi dileğimiz.

UKRAYNA - RUSYA GERGİNLİĞİ

Türkiye olarak bölgeler için ayrı ayrı politikalarımız yok, barıştan yanayız. Gerginliği yakından takip ediyoruz. Bölgedeki istikrarın devam etmesini istiyoruz. Ukrayna’nın bütünlüğüne saygılı olduğumuzu ifade ettik.

YUNANİSTAN İLE İLİŞKİLER

Biz barışı istediğimizi söylüyoruz. Barışa giden yol istişarelerden geçiyor. 2 kez Atina’ya heyetler gitti, 1 kez Yunanistan’ın ziyareti gerçekleşti. Bizim savunma bakanlarımızdan yana Turizm bakanları görüşsün istiyoruz. Bir silahlanma sevdasıdır gidiyor. Bunların beyhude gayretler olduğunu söyledik, söylemeye devam edeceğiz.

Biz Kıbrıs’ta eşit iki devletten yanayız. Doğu Akdeniz'de hak ve menfaatlerimizden, Kıbrıslı kardeşlerimizin hukukunu korumaktan vazgeçmeyiz.

KAYNAK: CNN TÜRK
YORUMLAR 10
  • Abdullah 2 yıl önce Şikayet Et
    Atalarımız ne demiş eski düşman dost olmazyunan Ermeni Rum bunlara bunların tarihte bakın kendilerini güçlü gördükleri herzaman saldırıya geçmiştir herzamanda bir tokatla 100sene geriye gitmişlerdir demekki milatlarini doldurdular havlama bitti saldırıya başlayacaklar abileri abdve ABdesteğinde valla buyurun gelin gelisiniz olurama dönüşünüz olmaz evelAllah biz bu topraklaradaçok kendini büyük sanıp birleşip gelen devletlere büyük mezarlar kazıp gömdük tarihten sildik
    Cevapla
  • TOSUN 2 yıl önce Şikayet Et
    paşam sen dik dur biz canımızla malımızla arkandayız bir emrin yater
    Cevapla
  • Vatan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu azgın,katil,işgalci rezil yunan-rum deyyüsüne karşı herzaman tedbirli olalım.Bunlar bu coğrafyamızın huzurunu bozuyor.Aslında bu gözü dönmüşleri ABD'nin Alaska diye bölgesine yerleştireceksin.Dünya ile irtibatını keseceksin.Bunların yerine Afrikalı yerlileri yerleştireceksin.
    Cevapla
  • Büyük Türkiye 2 yıl önce Şikayet Et
    Bosna Hersekte Filistin'de referandum yapılsın türkiye'ye bağlansınlar
    Cevapla
  • Vanlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Denizin tadı damaklarında kalmış Bi daha denize dökelim kökden hal olsun
    Cevapla
  • Yusuf 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunları okyanusta bile yıkasan temizlenmezler.kıyamete kadar mucadele.bizden öncede bizden sonrada.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı