Başkan Erdoğan'dan peş peşe Kazakistan görüşmesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı Dönem Başkanı olarak Kazakistan’daki gelişmeler hakkında teşkilat üyesi ülkelerin liderleriyle ayrı ayrı telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Başkan Erdoğan'dan peş peşe Kazakistan görüşmesi
Başkan Erdoğan'dan peş peşe Kazakistan görüşmesi
GİRİŞ 06.01.2022 18:44 GÜNCELLEME 06.01.2022 18:44
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, başta olmak üzere, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile gerçekleştirdiği telefon görüşmelerinde Kazakistan’daki son gelişmeler üzerine fikir teatisinde bulundu.

BAŞKAN ERDOĞAN: GELİŞMELERİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile yaptığı görüşmede, dost ve kardeş Kazakistan’da yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiğini belirterek, olaylarda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara şifa temennisinde bulundu.

Türkiye’nin Kazakistan’la dayanışma içinde olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı’nın da yaptığı açıklamada Kazakistan’a desteğin altını çizdiğini belirtti.

SORUNLARIN AŞILACAĞINI İNANIYORUZ

Kazakistan’da yeni hükümetin bir an önce kurulmasını ve gerginliğin kısa sürede sona ermesini temenni ettiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan halkının karşılıklı güven ve diyalog çerçevesinde sorunları aşacağına inandığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerek duyulması halinde Türkiye’nin her türlü teknik bilgi ve tecrübe paylaşımını gerçekleştirmeye hazır olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile görüşmelerinde de Kazakistan’ın istikrarı ve güvenliğinin komşuları başta olmak üzere tüm bölge için mühim olduğunu vurgulayarak, kardeş Kazakistan’ın diyalog yoluyla bu sorunu aşacağına emin olduğunu ifade etti.

YORUMLAR 54
  • Bünyamin Öztürk 2 yıl önce Şikayet Et
    Tayyip Kazak Türklerine şöyle desin: Ulam biz burda gömlek Türklerinin elektriğine %127 zam yaptık gıklarını çıkarmadılar, size ne oluyor da zıplıyorsunuz, bizden örnek alın. Ayıptır be.
    Cevapla
  • KASACI 2 yıl önce Şikayet Et
    Senduromlu zihniyet 15 temmuzda kahve icenlerdensin belli oluyor
    Cevapla
  • Trky 2 yıl önce Şikayet Et
    Ülkesini yakıp yıkanlardan yardım istiyorlar bu nasıl akıl tutulmasıdır.Türki devletlerin müdahale edecek olayları bastıracak askeri yokmu....
    Cevapla
  • Selçuk 2 yıl önce Şikayet Et
    Tesadüf mü Türkiye Türk birliğini kuruyor Türk birliğinin en önemli devletlerinden biri olan Kazakistan’da bir ay sonra halkın bir kesimi sokakları yakıp yıkıyor.
    Cevapla
  • Hakikat 2 yıl önce Şikayet Et
    Kazakistanin toprağı insanından önemli gerçek ten Türk olsalar rusdan yardım istemezlerdi kendi ülkesini yakıp yıkmak tıpkı bizdeki geziciler ve destek verenleri gibi
    Cevapla
  • niğdeli 2 yıl önce Şikayet Et
    nasıl bir türk birliği kurulmuş birliği bırakıp rusyadan yardım talep etmek ne demektir biz bu kadar iha sihayı boşunamı yaptık karizma çiziyorsunuz kazak kardeşler olmuyor ayıptır
    Cevapla
  • Zehni 2 yıl önce Şikayet Et
    Kendi ülkesini yağmalayan düşmanından yardım isteyenler den birlikte olmaz Türkte olmaz çevresinde turk devletleri var neden rusyayı çağırıyor gel ve işgal et diye
    Cevapla
  • niğdeli 2 yıl önce Şikayet Et
    ilginç değil mi
    Cevapla
  • Bünyamin Öztürk 2 yıl önce Şikayet Et
    En doğru yorum. Turan romantikleri okusun bunu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan sert tepki: Bu iftirayı atanları asla ve asla unutmayacağız
Dubai'deki havalimanı sele teslim oldu! Uçakların zor anları kamerada