CHP, polise taş fırlatan HDP'li Tuğluk'a özgürlük istedi

CHP'li milletvekilleri, Türk ordusuna "militarist grup" diyen, polise taş atarken görüntülenen ve hastaneden terörist kaçırdığı ortaya çıkan HDP'li Aysel Tuğluk'un serbest bırakılması için çağrıda bulundu.

CHP, polise taş fırlatan HDP'li Tuğluk'a özgürlük istedi
CHP, polise taş fırlatan HDP'li Tuğluk'a özgürlük istedi
GİRİŞ 10.01.2022 11:00 GÜNCELLEME 10.01.2022 11:04
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Türk ordusunu hedef alan, PKK elebaşına "sayın" diye hitap eden ve teröristlerle bağlantısı çıkan HDP'li Aysel Tuğluk'a sahip çıktı.

'SERBEST BIRAKILSIN' ÇAĞRISI

2014'te Kobani bahanesiyle düzenlenen 6-7 Ekim olaylarına ilişkin soruşturma kapsamında tutuklu bulunan HDP'li Aysel Tuğluk için özgürlük isteyen CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, şunları söyledi:

Sizin değer yargılarınızla düşünmek ve hissetmek zorunda değiliz... Zamanın ruhuna veya gücüne teslim olmak zorunda da değiliz... Vicdanımızı baskılara teslim etmeyeceğiz...

TUĞLUK'UN RESMİNİ PAYLAŞTILAR

Erdoğdu gibi Tuğluk'un serbest bırakılması için çağrıda bulunan bir başka isim de CHP Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen oldu. Sosyal medya hesabından "Aysel Tuğluk'a Özgürlük" etiketini kullanarak paylaşım yaptı.

CHP'Lİ ÖZKAN: VİCDANSIZLIK

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ise HDP'li Tuğluk'un tutuklu olmasının "vicdansızlık ve zulüm" olduğunu savunarak "Aysel Tuğluk ağır hastalığına rağmen hala tutuklu. Bu vicdansızlık ve zulüm derhal bitmelidir" dedi.

POLİSE TAŞ ATMIŞTI

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde çıkan olaylarda, HDP'nin eski vekili Aysel Tuğluk, polise taş atarken görüntülenmişti. Taş attığını doğrulayan Tuğluk, "Kendimi savunmak için yerde bulduğum taşla karşılık verdim" sözleriyle kendisini savunmuştu.

Aysel Tuğluk polise taş atmıştı

TERÖRİSTİ HASTANEDEN KAÇIRDI

2014’te örgüte katıldıktan sonra teslim olan “Bahoz Bismil” kod adlı M.D.’nin ifadesi, HDP’li Aysel Tuğluk’un terör bağlantısını deşifre etmişti. M.D, Tuğluk'un "Geçmiş olsun. Seni Nusaybin’e götüreceğiz" diyerek 200 dolar verdiğini ve şoförüyle kendisini kaçırdığını itiraf etmişti.

ÖCALAN'A "SAYIN" DEDİ

Tuğluk, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'a "sayın" diyerek hitap etmişti. Yaptığı bir konuşmada, "Birileri 'Sayın Öcalan'ı sevmeyebilir, beğenmeyebilir. Hatta kendince küçümseyebilir ama sayın Öcalan bir önderdir." ifadelerini kullanmıştı.Solda Aysel Tuğluk

TÜRK ORDUSUNA HAKARET

Bir başka konuşmasında ise "TSK denen militarist grup" sözüyle Türk ordusunu hedef almıştı. Tuğluk ayrıca, "Bizim tabanımız PKK tabanıdır. Ondan etkilenen ve ona sempatiyle bakan bir taban. O tabanın bizim politikamızı etkileme gücü var" şeklinde konuşmuştu.

 

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 27
  • Atillah 2 yıl önce Şikayet Et
    Chppk partiyi birleştirin artık farkınız kalmadı Türkiye düşmanı oldunuz
    Cevapla
  • Namyelüs 2 yıl önce Şikayet Et
    KK'ya taş fırlatan biri için de özgürlük isterler mi?ABD,kongre baskını sırasında polise yangın söndürme tüpü fırlatana 5 yıl hapis cezası vermişti.Sözde adalet yürüyüşcüsü KK, yüreğin yetiyorsa ona da özgürlük istesene.Üstelik adamın teröristlerle bir ilişkisi de yok.
    Cevapla
  • Ayarcı 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu CHP'liler ve hDP'liler yeryüzünde n yok olmadan ülkemize huzur gelmez... bunların alayı terörist...
    Cevapla
  • Trabzonlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Azdılar hepsi iyicene. Bunlara oy verenler utansın. Devletinizi yıkıcaz diyenlere destek çıkıyorlar. Meral de chp ye yancı oldu. Utanın ya utanın. Hainsiniz. Hain. Bu memlekete bu millete bu devlete hainlik ediyorsunuz. Her yaptığınız yanınıza kar kalıyor. Elinizden gelse bütün pkk lıları fetöcüleri teröristleri serbest bırakırsınız. Bizim gibi düşünenleri hapse atarsınız. Asarsınız. Hayalleriniz bu zaten.
    Cevapla
  • 1009 2 yıl önce Şikayet Et
    Ölünceye kadar hapiste tutulmalıdır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Naci Görür 'Aklımızı başımıza toplamamız lazım' deyip uyardı: Depremden çok zarar verir
Ölüme neden olan ihmaller zincirine CHP'den pişkin destek!