Sarıgül: Elektrik, doğal gaz ve suda KDV yüzde 1'e düşürülsün

TDP lideri Sarıgül, partisinin MYK toplantısı öncesinde konuştu. Sarıgül, "Elektrikte düşük tarife sınırını aylık 150 kilovatsaatten 230 kilovatsaate yükseltin. Elektrik, doğal gaz ve suda KDV oranını yüzde 1'e düşürün" dedi.

Sarıgül: Elektrik, doğal gaz ve suda KDV yüzde 1'e düşürülsün
Sarıgül: Elektrik, doğal gaz ve suda KDV yüzde 1'e düşürülsün
GİRİŞ 10.01.2022 12:45 GÜNCELLEME 10.01.2022 12:50
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, elektrikte düşük tarife sınırının aylık 230 kilovatsaate yükseltilmesini, elektrik, doğal gaz ve suda KDV oranının yüzde 1'e düşürülmesini istedi.

Sarıgül, partisinin genel merkezinde Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı öncesinde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayan Sarıgül, TDP iktidarında gazetecilerin "korkmadan" haber yapacaklarını ve iktidarın medyasının olmayacağını ileri sürdü.

"ELEKTRİK, DOĞAL GAZ VE SUDA KDV ORANI YÜZDE 1'E DÜŞÜRÜLSÜN"

İktidarın ekonomi ve özelleştirme politikalarını eleştiren Sarıgül, "Asgari ücreti, açlık sınırının üstüne, en düşük emekli maaşını da mutlaka asgari ücret düzeyine çıkaracak şekilde üç ayda bir güncelleyin. Elektrik, doğal gaz, su faturalarını ödeyemeyen yoksul ve işsizlerin elektrik, gaz ve suyunu kesmeyin. Elektrikte düşük tarife sınırını aylık 150 kilovatsaatten 230 kilovatsaate yükseltin. Elektrik, doğal gaz ve suda KDV oranını yüzde 1'e düşürün." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinde süren teftiş tartışmalarına da değinen TDP Genel Başkanı Sarıgül, "Bu belediyeleri kaybettiklerini artık içlerine sindirmeleri, ayrımcılık yapmamaları lazım." diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • Kazım 2 yıl önce Şikayet Et
    Saçmalık onu indirsin bunu indirsin devlet patronlar hiç indirmesin devamlı zam yapsın
    Cevapla
  • volkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bende isterim Yüzde 1'e düşsün. hatta hiç almasın.. Böyle düzeni nerde var bi gösterin.. gelişmiş ülkeden bir tane örnek gösterin. Dengesiz dengesiz vaatlere karnımız tok.
    Cevapla
  • Vahim 2 yıl önce Şikayet Et
    KDV tam aksine yükseltilmelidir..Danimarkada her mal sadece süt hariç %25 KDV var... Özellikle yabancıların alışverişinden bile müthiş para kalıyor ülkeye.... KDV düşürülmeyip fakirlere yardım edilmeli...
    Cevapla
  • Deli dumrul 2 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim hep devlet feragat ediyor özel sektör patronları servetlerine servet kattı hep devlet vergiden indirim yapıyor bu lanet olası patronlar kdv ve diğer vergi oranlarını ürünlere zam olarak yansıtıyo olan vatandaşa ve devlete oluyor bunu niye kimse denetlemiyor sorgulamıyor? 20 sene de bir sürü üründe kdv 18 den 8 ve 1 e indirildi sonuç ne? nooldu ? fiyatlarına iyi bakın kdv inince ne oluyor? inmeden önce %20 zam koyacaklar izlesin medyamız.
    Cevapla
  • atacan 2 yıl önce Şikayet Et
    Gayet Mantıklı ...Halkın bu zordurumda biraz desteğe ihtiyacı olacak , bu halk çok badirelere göğüs gerdi düğer dönemlerden farklı herşeyi hakediyor.. Neden olmasın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü