CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kılıçdaroğlu’nun vaadini reddetti

AK Parti'nin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Şanlıurfa'daki vaadini hatırlatarak, İzmir'de çiftçilerin elektriğini karşılaması için verdiği önerge, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından reddedildi.

CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kılıçdaroğlu’nun vaadini reddetti
CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kılıçdaroğlu’nun vaadini reddetti
GİRİŞ 11.01.2022 01:17 GÜNCELLEME 11.01.2022 01:20
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi Ocak ayı birinci oturumu gerçekleştirildi. AK Parti Grubu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Şanlıurfa'da "Bize Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığını verin, elektriği bütün çiftçilere bedava vereceğiz" söylemlerini hatırlatarak; İzmir'deki çiftçilere, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ücretini karşılaması yönünde önerge verdi. Önerge hakkında konuşan CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç, ''Bu meclis kararına konu olacak bir önerge olmadığından CHP grubu olarak ret ediyoruz'' dedi.

AK PARTİLİ HIZAL: NE KADAR ARKASINDA DURACAKSINIZ GÖRELİM

Söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal ise gerçekçi söylemler için önergenin gündeme alınmasını önerirken, " Sayın Genel Başkan 'Şanlıurfa Belediyesini bize verin biz Şanlıurfa'daki çiftçi kardeşlerimize elektriği ücretsiz vereceğiz' dedi. Biz verilmesi planlanandan değil, verilmiş bir belediyen bahsediyoruz, İzmir Büyükşehir Belediyesi. İzmir, tarımın yoğun yaşandığı, Türkiye'de önde gelen şehirlerden biri. Bu söylemi destekliyoruz. 'Buyurun, gereğini yapın' diyoruz. Bunun meclis kararı ile yapılmasını öneriyoruz. Bunun için bunun komisyonlara sevk edilmesi, komisyonlarda görüşülmesi ve karar alınması gerektiğini söylüyoruz. Yoksa bunu 90 yılların popülist söylemleri ile 'Biz iktidara gelince şunları şunları yapacağız' şeklinde bir vaat olarak görüyorsanız, kabul etmeyebilirsiniz. Ama biz öyle olmaması gerektiğini düşündüğümüz için bugün bu önergeyi verdik. Devlet yönetmek ve şehir yönetmek ciddiyet ister. Elbette muhalefet söyler. Bir öneri ortaya koydunuz, biz bunu destekliyoruz. Buyurun, Genel Başkanınızın önerisinin ne kadar arkasında durabileceksiniz, görelim burada'' dedi.

CHP'LİLERİN OYLARI İLE RET EDİLDİ

CHP Grubundan söz almak isteyen Meclis Üyeleri oldu. Ancak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve aynı zamanda Meclis Başkanı Tunç Soyer, CHP'li Meclis Üyelerine söz vermeyerek önergeyi mecliste oylattı. Çiftçilerin kullandığı elektriğin Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanması için verilen önerge, CHP meclis üyelerinin ret oyları ile meclis gündemine alınması kabul edilmedi.

YORUMLAR 51
  • Numan 2 yıl önce Şikayet Et
    İzmirli bir beyfendi baltacı adlı şahsın söylediklerini örtbas etmek için güzel Türkçesinin olmadığını ön plana çıkartmış. Boşuna gavur İzmir dememişler
    Cevapla
  • BALTACI 2 yıl önce Şikayet Et
    İzmir İBB başkanı Soyer İzmir’e ayrı para basalım bayragınıda değiştirelim diyen Yunan hayranı Soyer eyyyy İzmir sizde sevdiğiniz Başkan gibi Yunan severmisiniz acaba ulan Türkiye cumhuriyeti devletine ihanet edenler içimizdeki devşirmeler gayrimüslümler yahüdi Ermeni Rum Yunan artıkları kimlere hizmet için sevdiğiniz bir kişiliği İzmir’e sevdiğiniz Başkan ile mutlu yaşamaya devam haaa birdahaki Atatürkçü yüz demeyin heleki Mustafa Kemal’in askerleriyiz hiç demeyin İzmir
    Cevapla
  • Yılmaz Bozkurt 2 yıl önce Şikayet Et
    Baltacı, sen geri zekâlı mısın. ? Git de biraz Türkçe öğren , bu ne biçim yorum?
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Yalan siyasetine yasak gelmeli. Suçtur. Halkı kaldırmak. Hapis cezası olmalı artık gerçekten bıktım.
    Cevapla
  • Ertuğrul 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunların palavraları na inananlar dünyanın en ahmak insanıdır.
    Cevapla
  • Bünyamin 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Ak parti yetkilileri bu tip önergeleri bütün chp ve iyi parti yönetimindeki belediyelerde verin. Ve sonuçlarını basın açıklamasıyla, sosyal medyadan vede bilboardlarda afiş yaparak bütün Türkiye'ye ifşa edin. chp genel başkanı bedava ekektrik vaat ediyor ama chpli belediyeler bunu red ediyor diye. Sağır sultan bile duysun, kk yı jendi belediye başkanlarının bile takmadığını.
    Cevapla
  • Yılmaz Bozkurt 2 yıl önce Şikayet Et
    Bünyamin, senin İQ un kaç? Ayakkabı numarandan küçük değil mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmailağa liderini yurt dışına götürmeye çalışmışlar! İkinci Gülen vakası böyle önlenmiş
Çiftçiye 300 bin lira faizsiz kredi imkânı! 3 kurum devrede