AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Enes Kara açıklaması: Can yakıcıdır

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Enes Kara ile ilgili açıklama yaparak, "Bu kardeşimizin kendisinde hissettiği baskı ne kadar can yakıcıysa, çocukların bir resmin önünde secde edilmesi de aynı derecede can yakıcıdır" dedi.

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Enes Kara açıklaması: Can yakıcıdır
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Enes Kara açıklaması: Can yakıcıdır
GİRİŞ 13.01.2022 11:54 GÜNCELLEME 13.01.2022 12:06
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, TV100 canlı yayınına katılarak, Enes Kara hakkında açıklamalarda bulundu. 

Ömer Çelik'in açıklamaları şöyle: 

Birileri çıkıp muhafazakarları suçladığında bu yanlış bir yere gidiyor. Gerçekten ne olduğunu anlamak gerek. Bu öğrenci evlerinin denetiminin yapılması, psikolojik destek verilmesi gibi konular tabi ki siyasetin gündeminde olacaktır. Fakat biri çıkıp dindar düşünceye sahip olanlar suçlu derse bu Türkiye'yi zehirleyen bir düşüncedir. 

Denetlemenin, şeffaflığın artırılması gerekir. Topyekün şu grupların okulları yasaklansın dendiğinde yasaklanmıyor, merdiven altına itiliyor. Türkiye'de Atatürk zamanından beri bizim doğru düzgün din dersi verilmesi, bizi DEAŞ gibi örgütlerden korunmuştur. "Bu bir Orta Çağ Zihniyetidir" denirse bu yanlış bir cümledir. Eğer aşağılama, etiketleme, bir diğerinin ötekileştirilmesi gibi bir durum olursa kabul edilemez. Siyasetçi olarak bizim din hakkında görüş belirtme durumumuz yok. Biz ister dindar olsun ister olmasın biz vatandaşların hakkını savunuruz. Aslında herhangi bir kesimin din eğitimi meselesini ortadan kaldırdığınızda aslında demokratik devleti de ortadan kaldırıyorsunuz. 

Çocuklara önce ideolojik bir kimlik verip onun üzerine şahsiyet kurulması isteniyor, işte bu yanlıştır. Çocuklara önce bir şahsiyet verilmesi sonra ideolojik bir kimlik kurması beklenebilir.

Benim görüşlerim kişisel değildir, AK Parti adına konuşuyorum. 

İster kendisi seküler kimlikte olsun ister dini kimlikte olsun eğitim vermek isteyen kurumlarda aranan özellikler bellidir. Bununla ilgili bir ideolojik bir seçime giderseniz laikliğin dışına çıkmış olursunuz. Denetlenmesi gereken nedir, okulsa müfredatın denetlenmesi, yurt ise buradaki standartların denetlenmesidir. Enes kardeşimizin kendisinde hissettiği baskı ne kadar can yakıcıysa, çocukların bir resmin önünde secde edilmesi de aynı derecede can yakıcıdır. Bizim tartışmamız gereken şudur, yasal düzenleme yetmiyor, medya dilinden farkındalığa kadar birçok şeyin yerine getirilmesi gerekiyor. 

Ben çok insan görüyorum, çocuklarınıza farklı kitaplar okutun, kaliteli müzik dinletin, iyi spor yapsın. Öncelik bunlardır, kültürel bir farklılık olmalı. 

Enes'in ölümünde, kadın cinayetlerinde kimliğine göre bir ayrıştırma oluyorsa burada insanlık ölmüştür. 

 

 

 

YORUMLAR 9
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Hadi oradan!
    Cevapla
  • sonuç 2 yıl önce Şikayet Et
    28 Şubat baskısında dinini öğrenmek ve yaşamak için binlerce insan nur cemaatleri ile yakınlaştı, bir çoğu fetöcülerin tuzağına düştü ve hayatı karardı. Bu acı olay da 28 şubat ürünüdür. Bu gencin babası da 25 yıldır nur cemaatinin fetöden ayrı bir kolu olan okuyucular cematinde olduğunu söylemiş. Bir de yazıcılar kolu var bildiğim kadarı ile. Tam 28 şubat döneminde o cemaate girmiş. İmamoğlunun iddia ettiği gibi bu olay hükümetin suç işlemeyen cemaatlere hoşgörüsünün sonucu değil islama hiç hoşgörüsü olmadığı gibi dinini yaşamak isteyenlere sürekli baskı uygulamış ve bu acı olay vesilesi ile yine baskı uygulanması derdinde olan chp ideolojisinin 28 şubatının sonucudur.
    Cevapla
  • öneri 2 yıl önce Şikayet Et
    O gebç keşke bir psikolojik danışmandan yardım alabilseymiş. İntihar etmeyi düşünüp anlattığı arkadaşları da sorumlu. Üniversite yönetimine psikolojik danışmanlık merkezine haber vermeleri gerekirdi. Bu konuda üniversitelerde ve tüm toplumda farkındalık oluşturulmalı. İntihar etmeyi düşünen biri varsa çevrenizde psikolojik yardım almasını sağlamanız gerekir. Bu bir insani görevdir. Allah rahmet eylesin.
    Cevapla
  • Ali Haydar 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu arkadaşı tanıyan kişilerden aktarıyorum ; kardeşimiz oyun bağımlısı ve derslerinde sıkıntı yaşıyormuş, derslere de katılmıyor ve top okuduğu için uzun saat (hastanelerde) görev de veriliyormuş. Elbette ailesinin zorlaması da var inanç noktasında ama asıl sebep din değil, kişisel hayatından kaynaklanan sorunlar, şahsen düşüncem insan anlık fevri karalar verebiliyor ama hangi psikoloji ile intihar etti Allah bilir. Nurculari tanırım asla katı baskıcı değillerdir, inşallah kardeşimiz imam üzere ölmüştür.
    Cevapla
  • yaz 2 yıl önce Şikayet Et
    Gezi olayları sırasında bir lisa öğrencisi hem de pahalı bir özel okulda okuyan lise öğrencisi okulunda öğretmenlerinin arkadaşlarının gezi olaylarına katılma baskısı yüzünden intihar etti. Bunun neden gündeme getirmedi chp zihniyeti? Getirmezler çünkü enes karanın intiharını din eğitiminin merdiven altına inmemesi için dini özgürlükleri garanti altına alan hükümete sataşan imamoğlu bugün o koltukta o öğrencinin naaşı üstünde oturuyor.
    Cevapla
  • İsmail 2 yıl önce Şikayet Et
    Hiç bir resmin önünde secde edilmiyor, işiniz gücünüz beş parmağınızda 10 kara yeter artık.... Şu devirde Allah dan başkasına secde eden yok. Ama hala sarıkla, cübbe ile saç sakal ile Kuranda olmayanlar ile yaşamaya çakılanlar var ama inançtır saygı duyarım sadece dayatmasınlar yeter. Resimden kastın Atatürk resimleri ise bunları söylediğinizden utanın zira Allah böyle bir lider ve arkadaşlarını bir başka millete nasip etmemiştir onunla gurur duyuyorum. Ne Mutlu TÜRK ' üm Diyene......
    Cevapla
  • baykuş 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen nerde yaşıyorsun acaba boş boş konuşuyon
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!