Mustafa Sarıgül'den ittifak sorusuna yanıt: Yüzde 100...

TDP Lideri Mustafa Sarıgül, erken seçim çağrılarıyla ilgili, "Bu çağrıyı yapan partilerin kendi içlerinde problemleri var, bunun için çağrı yaptıkları kanısındayım" dedi. Sarıgül, "Hangi ittifakta yer alacaksınız" sorusunu da yanıtladı.

GİRİŞ 15.01.2022 14:12 GÜNCELLEME 15.01.2022 14:12
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Türkiye Değişim Partisi Mustafa Sarıgül, CNN Türk'te katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Sarıgül'ün açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

(Erken seçim ihtimali görüyor musunuz?) Bizim parti olarak ilkelerimizden biri de seçimlerin zamanında yapılması. Ülkeyi yöneten 19 yıllık bir ihtimal var. Erken seçim erken seçim. Bu çağrıyı yapan partilerin herhalde kendi içlerinde problemleri var, bunun için çağrı yaptıkları kanısındayım. 

(Hangi ittifakta yer alacaksınız?) Bana soruyorlar, Kılıçdaroğlu'na kızgın mısınız? Hayır, benim Kılıçdaroğlu'na saygım var. Ama biz bir düşünce reformu yaptık. Biz bir yere gelmek için parti kurmadık. Partimizdeki arkadaşların hiçbirinin rütbe heyecanı yok. Biz sol ya da sağ parti değiliz. Bizim gövdemiz Türkiye. Sağ elimiz var, sol elimiz var. Sağ elimizi, sol elimizi kesip atamayız. Bizim partimiz çeşitli nedenlerle küstürülmüş, kıyıda köşede kalmış, mağdur edilmiş milyonlarca vatandaşımızı buluşturmak için yollarda. 

Demokrasi sofrası kuracağız. Orada herkes her şeyi konuşacak. Özgürlükler olacak. Özgürlüklerin de sınırı olacak: Hiç kimse bayrağımız, toprağımızla ilgili konuşma yapma hakkına sahip değildir. 

(Üçüncü ittifak olacak söylentileri var.) Yüzde 100. Geçtiğimiz bir buçuk yıl televizyonlarda tek bir şey konuşuldu. Cumhurbaşkanı adayı kim olacak, kim kimle ittifak yapacak? Peki, bu noktada, bu söylemi kim kuruyor? 

(Sizin öncelikli çözüm getireceğiniz sahalar neler?) Birinci planda ekonomi. Biz, iktidarımızda ya da iktidar ortaklığımızda bütün siyasi partileri çağıracağız. Ülkenin ana meselelerinde siyaset yapmayacağız. Avrupa'da hangi kanunlar varsa, biz bu kanunları adalet sistemini ona göre planlamamız lazım. Güven vermediğimiz süre içerisinde yatırımcı gelmez. 

Yarın gölge Maliye Bakanımızı kamuoyuyla buluşturacağız. Daha sonra engelli bakanımızı tanıştıracağız. Gençlik ve spor bakanımızı tanıştıracağız.

(Seçimlerde aday olmak istiyor musunuz?) Cumhurbaşkanı adayı planlamayı, hazineyi çok iyi bilmeli. Devlette farklı kademelerde çalışmış olmalı. Örflere bağlı, inançlara saygılı olmalı. Vatandaş ona ulaştığı zaman demeli ki, benim işimi çözer. Benim hayatım, gençliğim Süleyman Demirel'e karşı aleyhte mücadele vermekle geçti ama cumhurbaşkanı olunca hepimizi kucakladı. 

Türkiye'de kim cumhurbaşkanı olmak istemez? Dünyada dolaşmadığım bir yer kalmadı ama Türkiye çok başka. 

(Seçim barajı düşürülmeli mi?) Seçim barajının yüzde 100 düşmesi lazım. Avrupa Birliği normlarından konuşuyorsak, seçim barajının 1 olması, 3 olması lazım. 

(Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli ile görüşüyor musunuz?) Sayın Devlet Bahçeli, benim çok saygı duyduğum bir isimdir. Sağ olsun kurultaydan sonra bizi tebrik etti. Sayın Cumhurbaşkanımızla da anneciğinin vefatından sonra taziyeye gitmiştim. Ondan sonra görüşme olmadı. 

(PKK'lı teröristle fotoğrafları çıkan HDP Milletvekili Semra Güzel) Üzülerek ifade ediyorum ki, bu tabloların olması, hele hele parlamento çatısı altına gelmiş olan kişiler için hoş bir olay değil. Ben HDP'nin Türkiye partisi olmasını çok arzu ederim, terör örgütüyle arasına duvar örmesini arzu ederim. Bunun olması için de 2011 seçimlerinde benim tanıdığım birçok dost, HDP parlamento dışında kalmasın diye oy vermişti. 

YORUMLAR 25
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Senden bir cacık olmaz.
    Cevapla
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    rüşvette tavan yapmıştı şişlide başkanken tüm tanıdığım mütahitler rüşvetsiz iş yapamıyorlardı
    Cevapla
  • 1071 2 yıl önce Şikayet Et
    Dosyaları yargıtayda hokus pokus yok olan bazılarını tanıyorum, dostlar siz de birilerini tanıyor musunuz acaba ?
    Cevapla
  • zazaki 2 yıl önce Şikayet Et
    şişlide ne bereketliymiş harca harca bitmiyor...
    Cevapla
  • yaz 2 yıl önce Şikayet Et
    chpyi hdp ile başbaşa bıraksalar iyi olur da akşener imamoğlucuğunu bırakmaz çok hain .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar