Fatih Erbakan'dan faiz ve enflasyon açıklaması

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "faiz sebep, enflasyon sonuç" teorisinin tutmadığını söyleyerek, "Taşıma suyla değirmen dönmez, taşıma dolarla da ekonomi yönetilmez." dedi.

Fatih Erbakan'dan faiz ve enflasyon açıklaması
Fatih Erbakan'dan faiz ve enflasyon açıklaması
GİRİŞ 20.01.2022 14:21 GÜNCELLEME 20.01.2022 19:01
Bu Habere 157 Yorum Yapılmış

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, faizin indirilmesine rağmen enflasyonun artmaya devam ettiğini, "faiz sebep, enflasyon sonuç" teorisinin tutmadığını söyledi.

Türkiye'de yeteri kadar üretim ve ihracat olmadığı için döviz ihtiyacının arttığını ifade eden Erbakan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İktidar swaplarla, kredilerle günü kurtarma peşinde. Son olarak Birleşik Arap Emirlikleri Merkez Bankasıyla 64 milyar liralık bir swap anlaşması yapıldı. Bugüne kadar Çin, Katar, Güney Kore ve Birleşik Arap Emirlikleri ile yapılan swap anlaşmalarının büyüklüğü yaklaşık 30 milyar doları bulmuş. Taşıma suyla değirmen dönmez, taşıma dolarla da ekonomi yönetilmez."

Kamuda israfın tamamen sona erdirilmesi gerektiğine değinen Erbakan, devletin üretim, istihdam ve ihracata yönelik yatırım yapmasının önemini vurguladı.

Enflasyonun yanı sıra en büyük problemlerden birinin işsizlik olduğunu dile getiren Erbakan, "10 milyonu geçen işsizler ordumuz var. Dünyadaki 106 ülkeden daha fazla işsizimiz var." şeklinde konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 157
  • Metin 2 yıl önce Şikayet Et
    Bundanda bir cacık olmaz. Babasının sadece soyadını taşıyor, ilke ve ülkülerinden çok uzak.
    Cevapla
  • VATANSEVER 2 yıl önce Şikayet Et
    Merak ediyorum! Bu 106 ülkenin nüfusu da Türkiye kadar var mı? Örnek ülkenin nüfusu 40.000 000 kişi, işsizliği 6.000 000. Kastedilen bu mu? Böyleyse(?) bu kıyas adil mi!!!
    Cevapla
  • Abdullah Kul 2 yıl önce Şikayet Et
    Enerjimizi sanayii ürünlerimizi tarımımızı biz üretsek ve devlette aradaki vurgunculugu hırsızlığı solcuları engellese ve faizli işlem yapmazsa ki geçmişte yapıldı denk bütçeyle faiz oranı kağıt üzerinde 100 olsa ne işe yarar ki
    Cevapla
  • Birol 2 yıl önce Şikayet Et
    Yeni partiye gerek yoktu.Babanın partisinde olmalıydın.
    Cevapla
  • Eyt maduru 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence senin bu yorumu yapmana gerek yoktu .bahsettiğin o partiye lider sen ol çok biliyorsan biz de seni desdekleseydik.işiniz gücünüz felsefe olmuş sanami soracakti parti kurarken oy vermeyecegin bes belli bak işine
    Cevapla
  • Bert 2 yıl önce Şikayet Et
    Yok be krdsm liyakatı bozdu Saadet Partisi
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Yeniden Refah Partisi, Fatih Erbakan ı seviyoruz ve destekliyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık