Erdoğan'dan Dilara Şahin için talimat: Nefes alıyorsa gidip getirin

Hollanda'da komaya giren, doktorların "fişini çekelim" dediği Dilara Şahin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Türkiye'ye getirildi. Erdoğan'ın Dilara için Sağlık Bakanlığına, "Nefes alıyorsa gidip getirin" talimatı verdiği öğrenildi.

GİRİŞ 01.02.2022 15:47 GÜNCELLEME 01.02.2022 17:12
Bu Habere 286 Yorum Yapılmış

Hollanda'da yaşayan gurbetçi ailenin kızı Dilara Şahin, tedavi gördüğü hastanede komaya girmiş, doktorlar yapacak bir şeyin kalmadığını belirterek, kızlarının fişini çekilmesi gerektiğini ailesine söylemişti. 

DİLARA'NIN BABASINDAN ERDOĞAN'A ÇAĞRI

Dilara'nın babası Oğuz Şahin ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istemişti. AHaber'e konuşan Şahin, "Büyüğümüz Recep Tayyip Erdoğan'dan bu çocuğumun buradan alınıp Türkiye'ye naklini rica ediyorum. Bir umudumuz o kaldı. O ne derse ben ona razıyım. O desin ki evladım olmuyor buraya kadar. Buraya kadar yapılacak bir şey yok desin vallahi ona da razıyım" demişti. 

"NEFES ALIYORSA GİDİP GETİRİN"

Acılı babanın talebi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi. Dilara Şahin, Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçakla Türkiye'ye getirildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı Türkiye'de sevinçle karşılandı. Erdoğan'ın, "Nefes alıyorsa gidip getirin" dediği öğrenildi. 

AK Parti MKYK Üyesi Metin Külünk de Dilara'nın nakliyle ilgili sürecin detaylarını sosyal medya hesabından paylaştı. 

Dilara'nın tedavisine İstanbul'daki Siyami Ersek Hastanesi'nde devam edilecek. 

DOÇ. DR. MURAT SARGIN: ŞUANDA İLK AŞAMA TAMAMLANDI

Dilara'nın Türkiye yolculuğunda başından bir an olsun ayrılmayan Doç. Dr. Murat Sargın açıklamalarda bulundu. Sargın, "Bizim için süreç gece 1.30'da başladı. Toplamda bir günü geçen bir süreç. Dilara ile bu akşam üstü 7'den beri beraberiz. Dilara ile 9-10 saatlik bir beraberliğimiz var. Bunun da bir 6 saati yolda geçti. Dilara ECMO dediğimiz yapay kalp ve akciğer cihazında. Bu Dilara'nın çok ciddi bir akciğer problemi olmasından kaynaklanıyor. Bu cihazla bu kadar saat yolculuk çok sık yapılan bilen bir şey değil. Ülkemizde de daha önceden yapıldı. Pandemi döneminde özellikle. Çok başarılı ve fedakarca bir süreç işlendi. Onu özellikle vurgulamak istiyorum böyle bir cihazla böyle bir hastayı uzun sürede başarıyla transfer edebilmek bizim için çok mutluluk verici. Dün geceden beri de stresimiz buydu. Şimdi Siyami Ersek Hastanesi'ndeyiz. Dilara yeni yatağında. Şuanda tansiyonu stabil. Cihaz güzel çalışıyor. Şuanda ilk aşama tamamlandı. Bundan sonra önümüzdeki günlerde Dilara'yı uyandırabiliyor muyuz geçirdiği diğer hastalıklarıyla ilgili tedavi süreci ne olacak. Bir çok konsültasyonları yapılması lazım. Uzun bir süreçti. Ben buradan Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca'ya da teşekkür etmek istiyorum. Kendisi bizzat aradı. Daha önce de aramıştı. Bakanımız bile takip ediyor. Bu güzel bir his. Hollanda'daki Büyükelçimiz her şeyi çok mükemmel işletti. Oradaki meslektaşlarımıza da teşekkür ettik. Bizim için güzel bir gündü. Umarız devamı da Dilara için güzel olur. Tedavi süreci birden çok branşın dahil olması gereken bir süreç. Bizim birinci vazifemiz Dilara'yı ECMO cihazı ile buraya getirmekti. Allah'a şükür sağ salim buraya getirdik. Bundan sonrası gün gün daha net gelişecektir. Yapacak çok iş var." dedi.

'ÇOK RİSKLİ BİR TRANSFERİ BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRDİK'

Murat Sargın ile birlikte Dilara'nın Türkiye'ye getirilmesine yardımcı olan bir diğer doktor ise "Bizim için çok heyecanlı ve yorucu süreçti. Gündüz 12 gibi yola koyulduk. Sabah 6'da yeni geldik. Gurbette bir vatandaşımızın yardım talep etmesi ve bizim de ona yardım edebilmemizin mutluluğunu yaşıyoruz. Çok riskli bir transferi başarıyla gerçekleştirmenin mutluluğu var. Umarım süreç bundan sonra Dilara için daha olumlu geçer" açıklamasında bulundu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 286
  • Umit arslan 2 yıl önce Şikayet Et
    ES"ELÜLLAHE'L AZIM RABBEL ARŞI'L AZIM EN YEŞFİYEKE" RABBİM ŞİFA VERSİN İNŞALLAH
    Cevapla
  • HAS TÜRK 2 yıl önce Şikayet Et
    Cevapla
  • Nur tanrı tanır. 2 yıl önce Şikayet Et
    Güzel insanlar neden dünya reisin peşinde.rabbimizin yarattığı müstesna insardanbiri olduğu için.RABBİMİZ C.C. ONU KORUSUN.KOLLASIN.İNŞALLAH.C.C.CÜMLEMİZ ALLAHA.C.C.EMANET.VESSELAM.
    Cevapla
  • Candan 2 yıl önce Şikayet Et
    Reisin kıymetine bilelim önceden bizim Ülkemizde insanımızın değeri yoktu hastanelerdeki doktorlar kendi kliniğine gidilirse ilgilenirdi parayı basarsan simdi avrupada bile olmayan şehir hastaneleri var ülkeyi kalkındırmadaki hizmetleri say say bitmez Cumhurbaskanımıza hayranım Rabbim bu ülkenin başından eksik etmesin
    Cevapla
  • Yiğido SİVAS 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkenin vatandaşı olarak iki lider tanıdım biri REİS biri BAHÇELİ ikiside vicdanlı merhametli insanlar KARŞI tarafa bakalım ZİLLETE İslama sövenler şehidin bacısına sövenler Kahraman askerlerimizin sınır ötesi tezkereye hayır diyenler belediyelerden binlerce işçiyi atıp ekmeğiyle oynayanlar bunlar kim BİZANSIN ÇOCUKLARI büyük bizans tabiki ABD
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor
Türkiye'den AB'ye rest: Hiçbir zaman kabul görmeyecek