ABD Büyükelçisi ile görüşen Ekrem İmamoğlu'nun İngilizcesi sosyal medyada gündem oldu

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake, dün İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etti. İkili arasında gerçekleşen diyalogda Ekrem İmamoğlu'nun İngilizcesi gündem oldu.

GİRİŞ 01.02.2022 23:15 GÜNCELLEME 02.02.2022 07:56
Bu Habere 177 Yorum Yapılmış

Ekrem İmamoğlu ile ABD Büyükelçisi Flake görüşmesinde dikkat çeken anlar yaşandı. Flake'nin İngilizce olarak söylediği: "Tabii ki Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri için vazgeçilmez bir müttefik. Çok önemli bir zamanda aramızda olan bu bağ oldukça önem taşıyor. O yüzden burada olmaktan dolayı kendimi şanslı hissediyorum" ifadelerine İmamoğlu'nun Aaa..Okey, I'm okey" (Ben İyiyim) demesi ABD büyükelçisini güldürdü.

Saraçhane'deki başkanlık makamındaki görüşmeye Büyükelçi'nin eşi Cheryl Flake ve ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Daria L. Darnell de katıldı.

Görüşmede Büyükelçi Flake, İstanbul gibi güzel bir şehirde bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek muhtemel iş birliği alanları ve yerel girişimleri destekleme konularında fikir alışverişinde bulundu.

ELÇİ NE SÖYLEDİ İMAMOĞLU NE ANLADI

Görüşmeye ait görüntülerde ise İmamoğlu ile Flake'in İngilizce diyaloğu damga vurdu.

Flake'in İngilizce olarak "Tabii ki Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri için vazgeçilmez bir müttefik. Çok önemli bir zamanda aramızda olan bu bağ oldukça önem taşıyor. O yüzden burada olmaktan dolayı kendimi şanslı hissediyorum" ifadeleri karşısında bir süre duraksayan İmamoğlu, "Aaa..Okey, I'm okey" (Ben İyiyim) demesi Flake'i güldürdü.

İmamoğlu'nun bu İngilizcesi ise sosyal medyada kısa sürede paylaşım rekoru kırdı.

ALMANCA 'TEŞEKKÜR' ETTİ SONRASINI GETİREMEDİ

Ekrem İmamoğlu'nun görüşme sonrası ''danke schöne'' demesi üzerine ABD Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake, ''Almanca biliyor musunuz?'' sorusunu yöneltti. İkili arasındaki diyalog gündem oldu.

YORUMLAR 177
  • Taksim dayı 2 yıl önce Şikayet Et
    *** taksim ..taksim ..taksim
    Cevapla
  • Trakyalı amıca 2 yıl önce Şikayet Et
    Dil bilmesine anlamasına gerek yokki bunların. Herşeye evet diyorlar koşulsuz hainlerin dini dili milleti olmaz ha böyle
    Cevapla
  • hayatı 2 yıl önce Şikayet Et
    Komedyen olmaliymis bu zavalli
    Cevapla
  • Esba 2 yıl önce Şikayet Et
    Kimse bu adama komedyen diye bir lokma ekmek.vermez. Amma!
    Cevapla
  • Kızgın 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah bu ülkeyi bunlara bırakmasın Amin
    Cevapla
  • nana 2 yıl önce Şikayet Et
    bir büyükelçi diplomatik ajandır. flake abd derin devletinin özellikle türkiye için özellikle gönderdiği diplomatik bir ajanıdır. ey ekrem takıl bakalım bunların kuyruğuna
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı