ASKİ'de "torpil" iddiası! Sinan Burhan: ABB torpili kabul etti

ASKİ'de görevde yükselme sınav sonuçlarında torpil yapıldığı öne sürüldü. AK Parti Altındağ Belediye Meclis Üyesi Sinan Burhan, verdiği önergeye gelen cevapla Büyükşehir Belediyesi'nin de torpili kabul ettiğini söyledi.

ASKİ'de "torpil" iddiası! Sinan Burhan: ABB torpili kabul etti
ASKİ'de "torpil" iddiası! Sinan Burhan: ABB torpili kabul etti
GİRİŞ 05.02.2022 16:34 GÜNCELLEME 05.02.2022 16:34
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

AK Parti Altındağ Belediye Meclis Üyesi Sinan Burhan, ASKİ’de yapılan görevde yükselme sınav sonuçlarına göre, yazılıdan 90 puan alan 70 personele mülakatta 42 puan verilerek terfi etmesinin önüne geçildiğini söylemiş bunun üzerine Belediye meclisine bir önerge vermişti. 

"70 KİŞİNİN PUANI DÜŞÜRÜLDÜ, 40 KİŞİNİN YÜKSELTİLDİ"

ABB ASKİ'de, 2019'da yapılan görevde yükseltme sınavında hile yapıldığı ve torpilli isimlerin terfi ettirildiğini ileri süren Sinan Burhan yaptığı açıklamada, "Mülakata giren 142 kişiden 5'i haricindekilerin puanları düşürülerek veya yükseltilerek görevde yükselme yapılmıştır. 70 kişinin puanı düşürülmüş 40 kişinin puanı yükseltilmiştir" dedi.

"ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TORPİLİ KABUL ETTİ"

Burhan, torpillilerin terfi etmesinin sağlandığını iddia ederek Meclis Başkanlığına bir önerge sunduğunu, bu önergeye Ankara Büyükşehir Belediyesinden gelen yanıtın adeta torpil yapıldığını kabul ettikleri anlamına geldiğini söyledi.

Belediye Meclisinin Ocak ayı toplantısında Meclis Başkanlığına sunulan ASKİ Genel Müdürlüğünce yapılan görevde yükselme sınavında torpil yapıldığına ilişkin önergeye verilen cevaben yazıda, yazılı ve sözlü mülakat ile ilgili her iki sınavın birbirinden bağımsız yapıldığı, “yazılı sınavdan yüksek puan alan adayın sözlü sınavdan da yüksek puan alır” şeklinde bir kuralın bulunmadığı ifade edildi.

Sinan Burhan Yaptığı açıklamada, "Cevaben gelen yazıda 'Bize verilen yetkiye göre yazılıda yüksek alanların puanlarını düşürebiliriz. Düşük puan alan adayların  puanlarını da yükseltilebiliriz' denilmektedir. Zaten biz de tam da bunu söylüyoruz" dedi ve torpilin tescillendiğini vurguladı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 4
  • Erdinç Bekiroğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne bekliyordunuz ki chp tamda bu...
    Cevapla
  • YUNUS 2 yıl önce Şikayet Et
    Yapar abi.chp nin elindemi istediğini yapar.ak parti gelişi güzel herkesi kazanalım diye kadro verdi.liyakat sahiplerini seçmedi.onlarda öyle olmaz böyle olur diyor.kendi adamlarını korur ve işe alırlar.
    Cevapla
  • ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    bu ne rezillik ya hangi devirde yaşıyoruz
    Cevapla
  • Zati zat 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne yani pkk lılar varken mhp li lerimi alacak ayip denen bir şey var. Sonra yapmayan kim var
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler
MEB'den son dakika yeni müfredat açıklaması