Davutoğlu'nun 'Millet İttifakı'nın ismi değişsin' önerisine CHP'den tepki

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu'nun "Millet İttifakı'nın isminin değiştirilmesi için konuşuyoruz" sözlerine CHP temsilcilerinden tepki geldi.

Davutoğlu'nun 'Millet İttifakı'nın ismi değişsin' önerisine CHP'den tepki
Davutoğlu'nun 'Millet İttifakı'nın ismi değişsin' önerisine CHP'den tepki
GİRİŞ 07.02.2022 10:17 GÜNCELLEME 07.02.2022 10:17
Bu Habere 87 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimlerin 2023 yılında yapılacağını duyurmasından sonra partiler de hazırlıklarını bu takvime göre sürdürüyor.

Konuyla ilgili muhalefet partileri arasında da gelecek seçimler için ittifak kurulması ve güncel gelişmelerle ilgili müzakere amaçlı ziyaretler de başladı.

CHP ve İyi Parti; Saadet Partisi'nin dışında kurdukları Millet İttifakı'nın genişletilmesi için yoğun bir mesai harcıyor.

İttifaktaki parti adayları ise DEVA ve Gelecek Partisi...

Ancak henüz yeni bir ittifak kurulmadan muhalefet partileri arasında art arda kavgalar yaşanmaya başladı.

İLK KAVGA OTURMA KRİZİ

Geçtiğimiz günlerde muhalefet partileri arasında oturma kriz yaşanmıştı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bu krizi çözmek için alfabetik sıraya göre oturalım önerisinde bulunurken Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu da "Müsamere oynamıyoruz." diyerek tepki gösterdi.

İKİNCİ KAVGA İTTİFAKIN ADI

Yaşanan oturma krizinden sonra da Millet İttifakı'nın adının değiştirilmesi tartışmaları başladı.

Tartışmaları başlatan ise Ahmet Davutoğlu oldu.

Davutoğlu’nun geçtiğimiz gün Millet İttifakı’nın yeniden yapılanması, yeni baştan kurulmasına yönelik” düşüncelerini açıklaması ve "Millet İttifakı’nın adının değiştirilmesi için konuşuyoruz." sözleri, CHP ve İyi Parti kanadının tepkisini çekti.

"ANA ÇATI CHP OLMALI"

CHP temsilcileri, “bir ittifak kurulacaksa, bu ittifakın ana çatısının CHP olması gerektiğini” ifade ediyor.

“Çünkü CHP, ana muhalefet partisidir ve mazisi diğer bileşenlerden daha eskidir. Oy oranı da diğer muhalefet partilerinden yüzde olarak daha yüksektir.” değerlendirmeleri yapılırken, şu görüşler dile getiriliyor;

"DAVUTOĞLU'NUN OYU BELLİ"

"Sayın Davutoğlu’nun partisi 2023’te ilk kez seçimlere katılacak. Ne kadar oy alacak? CHP ve İyi Parti’nin ise alacağı asgari oy oranları belli. Şimdi CHP ve İyi Parti bileşiminden oluşan Millet İttifakı’na katılmak yerine başka bir ittifak kurup adına ne diyeceğiz? ‘Büyük Millet İttifakı’ mı?”

KAYNAK: CUMHURİYET
YORUMLAR 87
  • Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    DAvutoğlu evden kaçan kız gibi oldun daha fazla zarar görmeden dön evine
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    BUNLAR İHANET ŞEBEKESİ gibi bunlar başa gelirse turkiyenin yok olacağından bir gram bile şüphem yok!!! CHP nin başa gelmesi demek turkiyenin sonu demektir halkı ekonomide yalancı baharla kandirarak Türkiye'nin altını oyup yok edecekler turkiye chp li bir iktidar geldikten sonra 5 bilemedin 10 yıl içinde yıkılacak tır CHP nin yaptığı şeylerin sonucu sonradan çıkar hdp için yaptıkları ortada önce meclise soktular 20 senedir hdp pisliğini çekiyoruz, önce yargıya mogultay kadrosu dolduruldu şimdi yargıya bir kişinin bile güveni yok Türkiye chp yi iktidara getirerek son hatasını yapacaktır
    Cevapla
  • terazi 2 yıl önce Şikayet Et
    süper mario vardı internette nedense hep o aklıma geliyor ahmet başbakanı görünce
    Cevapla
  • mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Eski ismi Millet, yeni ismi İhanet, maksat kafiyeli olsun
    Cevapla
  • Ahmet başçavuş 2 yıl önce Şikayet Et
    Adını HAİN ittifakı ,DİN DÜŞMANLARI ittifakı,NANKORLER ittifakı , TERÖRİST SEVİCİLER ittifakı koyabilirler ama oy oranları değişmez hiç yırtınmasılar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yurt dışındaki Türk sayısı! Zirvedeki ülke şaşırttı
Bayraktar HÜRKUŞ ile Akıncı'yı takip etti!