Kılıçdaroğlu'nun 'provokasyon' oyunu

Zaman zaman yaptığı provokasyon uyarılarıyla 'halkı sükunete davet ediyor' görünümü veren Kılıçdaroğlu, son fatura örneğinde olduğu gibi, yine en büyük provokasyonu kendisi yapıyor. CHP lideri bunu bir siyasi taktik olarak kullanıyor

Kılıçdaroğlu'nun 'provokasyon' oyunu
Kılıçdaroğlu'nun 'provokasyon' oyunu
GİRİŞ 10.02.2022 16:15 GÜNCELLEME 10.02.2022 16:17
Bu Habere 208 Yorum Yapılmış

  
Haber7 / Abdurrahman Koç

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, halkı sükunete davet ettiğini iddia ederek zaman zaman 'provokasyon' uyarılarında bulunan bir siyasetçi.

Ancak teoride halkı provokasyonlara karşı uyaran CHP lideri, asıl provokasyonu açıklamaları ve hamleleriyle yapıyor.

Dünkü yayınında elektrik zamlarına karşı 'düzenleme yapılana kadar faturalarımı ödemiyorum' açıklaması da bunun son örneği.

Kandil’in ‘sivil itaatsizlik’ çağrısına ilk destek Kemal Kılıçdaroğlu’ndanKandil’in ‘sivil itaatsizlik’ çağrısına ilk destek Kemal Kılıçdaroğlu’ndan

Elektriğe yapılan zamların geri çekilmesini isteyen Kılıçdaroğlu, "Erdoğan 31 Aralık'ta imzaladığı zamları geri çekinceye kadar ben bugünden itibaren gelecek hiçbir elektrik faturamı ödemeyeceğim. Bu da böyle biline" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun yeni bir provokasyonun fitilini ateşleyen bu sözlerine AK Parti'den ilk tepkiyi Grup Başkanvekili Bülent Turan gösterdi.

"BELLİ Kİ PROVOKASYON PEŞİNDE"

"Zor bir süreçten geçiyoruz. Tüm dünyada enerji fiyatlarında bir artış var.Devletimiz bunu milletimize en asgari yansıtmak için adımlar atıyor." diyen Turan, şu ifadeleri kullandı:

"Eleştiri/öneri baş tacı; ama siyasi sorumluluk makamındaki birinin dili/önerisi bu mu olmalı? Belli ki Kılıçdaroğlu provokasyon peşinde."

Kılıçdaroğlu'nun fatura açıklamasına AK Parti'den sert tepki!Kılıçdaroğlu'nun fatura açıklamasına AK Parti'den sert tepki!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da yaptığı açıklamada, "Ülkemizde muhalefet eleştiri, öneri değil, yıkıcılık unsuru haline gelmiş halde. Gezi olaylarında gördük. Kılıçdaroğlu kaos oluşturması çabası içinde. Provokasyon yapıyor" dedi.

Bu, Kılıçdaroğlu'nun ilk provokasyon girişimi değil.

TÜİK BASKINI

Gerginlik çıkarmak için her yola başvuran CHP lideri, 4 Aralık 2021'de Türkiye İstatistik Kurumu'ndan (TÜİK) randevu alamayınca kurumu basmaya kalktı.

TÜİK binasına alınmayan Kılıçdaroğlu bina önünde şov yaptı. Yeni bir provokasyona daha imza atan Kılıçdaroğlu, TÜİK'in randevu isteğini geri çevirmesini sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Amacı TÜİK önünde vatandaşların da gelmesini sağlayarak gerginlik yaratmaktı.

Baskın gibi ziyaret! Kılıçdaroğlu TÜİK'e randevusuz gitti kapıdan döndüBaskın gibi ziyaret! Kılıçdaroğlu TÜİK'e randevusuz gitti kapıdan döndü

PROVOKASYON UYARISINDA BİLE PROVOKASYON VAR!

Geçtiğimiz yılın Ağustos ayında Afgan ve Suriyeli mültecilerin karıştığı bazı şiddet olayları meydana geldi. Kılıçdaroğlu, 'provokasyon' yapıldığını belirtti.

Ancak Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının sonunda yer alan bir cümle, akıllarda soru işaretleri bıraktı:

"Biz bu sığınmacı sorununu çözeceğiz; ve tabii ki bunu aklıselim ile yapacağız. Davul zurna ile uğurlayacağız misafirlerimizi"

Kemal Kılıçdaroğlu

HDP'YE SALDIRI SONRASI İLGİNÇ MESAJ: HAZIR OLUN

CHP liderinin bir başka provokasyon girişimi de HDP İzmir İl Başkanlarına yönelik saldırıda meydana geldi.

Ekim 2021'deki saldırı sonrası Kılıçdaroğlu, yine aynı taktiği kullanıyordu.

Konuşmasının başında klasik uyarısını yapan Kılıçdaroğlu, yine üstü kapalı ve anlaşılmaz bir mesaj verdi:

"Belediye başkanı arkadaşlarıma şunu da söyledim, ’Provokasyonlara hepiniz hazırlıklı olun, İzmir benzeri provokasyonlar her yerde olabilir. Sizden en büyük isteğim kentin seçimle gelen belediye başkanı olarak halkı sükûnete davet etmenizdir. Provokasyonlara pabuç bırakmayın"

DOLAR KURUNDAKİ HAREKETLİLİĞİ FIRSATA ÇEVİRDİ

Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru döviz kurlarında yaşanan hareketlilik sonrası Kılıçdaroğlu, provokatif çağrılarından birine yenisini ekledi.

Kılıçdaroğlu ayarı kaçırdı! Skandal ekonomi yorumuKılıçdaroğlu ayarı kaçırdı! Skandal ekonomi yorumu

Döviz kurundaki yapay hareketliliği fırsat bilerek ekonomi üzerinden hükümeti hedef alıp provokatif çağrılarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Bu bir organize kötülük, gözü dönmüş bir deliliktir! Kimse sessiz kalmamalı, herkes nerede durduğunu söylemeli." ifadelerini kullandı.

GARE ŞEHİTLERİ ÜZERİNDEN PROVOKASYON

Geçtiğimiz yılın Şubat ayında, Gare operasyonunda 13 askerimizin şehit olmasından sonra yaptığı açıklamalarda suçu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a attı.

PKK terör örgütüne hiçbir söz söylemeyen Kılıçdaroğlu, "13 şehidimizin sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan'dır" ifadelerini kullandı.

Bu açıklamalara, AK Parti Sözcüsü Çelik, "görülmemiş provokasyon" şeklinde tepki gösterdi.

Çelik, "Dünyada en ağır şekilde düşmanca saldıranlardan bile buna benzer cümleler duymadık. Bu son derece üzüntü vericidir" dedi.

TARİHİ DOĞALGAZ KEŞFİNİ GÖRMEDİ

2020'deki tarihi doğalgaz keşfini gündeme getirmeyen Kılıçraoğlu, o dönemde Türk Tabipler Birliği'ne yaptığı ziyarette yine provokasyona sarıldı, amacı tarihi keşfi gölgelemekti:

"Pandemi sürecinde toplumun her kesimi ciddi bir endişe içinde. Bu endişeyi giderecek olan aktörler siyasetçiler, polisler değil sağlık çalışanlarıdır, olay bir sağlık sorunudur. Bütün sağlık çalışanlarına şükran borçluyuz"

KAYNAK: HABER7 | ÖZEL
YORUMLAR 208
  • Salahattin Adana 2 yıl önce Şikayet Et
    Milletimiz de ne kadar abartıyor ;ağamız şakadan ve kafa iyiyken elektrik faturasını edemeyeceğini söyledi; bir gecelik otel parası olarak 100 000 bin TL. Ödeyen ağamız üç kuruşluk elektrik parasınımı edemeyecek; hem de aslanlar gibi ÖDEYECEKTİR . BU KADARRRRRR!!!!!!!.
    Cevapla
  • Hamidiye Süvarisi 2 yıl önce Şikayet Et
    Konunun takipçisi olacağız. Ödemezse ve gereken yapılmazsa uyaracağız.
    Cevapla
  • Sami aga 2 yıl önce Şikayet Et
    By Kemal.sen ağzından çıkanı duymayarak milyonlarca lira tazminat ödemiş adamsın sana koymaz fakir edebiyatı yapma millet yemez bunu
    Cevapla
  • KIRKİKİ 2 yıl önce Şikayet Et
    allahuteala seni ıslah etsin kılıçtaroğlu
    Cevapla
  • garip 2 yıl önce Şikayet Et
    otelde 100 binlira ya zirliyorsun su parasina sesin cikmiyor hain
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesinde 8 ve 18 yıl detayı!
100 bin TL'ye işçi bulamıyorlar! Ev alan patron bile var