MSB'den CHP'li Özgür Özel'in iddialara cevap

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel'in bakanlıkla ilgili "FETÖ" ve "Bylock" iddialarını "şuursuzluk" olarak nitelendirerek, "İftiralarla mücadelemiz sonuna kadar sürecektir" açıklamasında bulundu.

MSB'den CHP'li Özgür Özel'in iddialara cevap
MSB'den CHP'li Özgür Özel'in iddialara cevap
GİRİŞ 10.02.2022 19:07 GÜNCELLEME 10.02.2022 19:10
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Milli Savunma Bakanlığı ülkemizin hak, alaka ve menfaatlerini korumak ve 84 milyon vatandaşımızın huzur ve güvenliğini sağlamak için Cumhuriyet tarihimizin en yoğun mücadelesini büyük bir başarı ile vermektedir. Ordumuzun tek beklentisi emeğine saygı gösterilmesi, Mehmetçiğin moral ve motivasyonunu bozucu eylem ve söylemlerden kaçınılmasıdır.

Mehmetçiğin yurt içinde ve yurt dışında kazandığı başarılar, Bakanlığımızın bu günkü yöneticileri ve bugünkü komuta kademesinin idaresinde gerçekleşmektedir.

Özellikle terörle mücadelenin büyük bir kararlılıkla yürütüldüğü bu dönemde bir basın kuruluşu tarafından dört Bakan Yardımcımız üzerinden Bakanlığımıza yönelik sistematik bir iftira ve karalama kampanyasının başlatıldığını ve bu iftiraların da yine Sayın Bakanımız ve Bakanlığımıza yönelik iftiralarından dolayı tazminata mahkûm edilen CHP Grup Başkan Vekili tarafından şuursuzca, önyargılı ve bağnaz bir yaklaşımla tekrar edildiğini ibretle izliyoruz.

Geçerli hiçbir mesnedi ve hukuki dayanağı olmayan iddialar, hakkında Türk Silahlı Kuvvetleri ile amir ve komutanlara karşı güven hissini yok etme niyetinden dolayı yargı organlarınca verilen mahkûmiyet kararı bulunan bir şahıs aracılığıyla gündeme taşınmaya çalışılmaktadır. Bu iddia ve iftiraları ortalama bir akıldan ve izandan yoksun olarak, büyük bir düşmanlık tavrı içerisinde ortaya atmak gayri ahlaki bir davranıştır. Ayrıca gaflettir ve halkımızı yanıltmaya yönelik art niyetli bir çabadır.

Bu iftiraların özellikle; ­

- FETÖ ile mücadelemizin yoğun bir şekilde sürdüğü, ­

- İcra edilen operasyonlarla terör örgütü PKK/KCK’ya son yılların en büyük darbelerinin vurulduğu, ­

- Terör örgütünün bitirilme noktasına getirildiği bir dönemde ve Kış Kartalı Harekâtı ile aynı zamanda başlamış olmasını da manidar buluyoruz.

İftiralarla ilgili Bakanlığımız tarafından ilgili basın kuruluşuna cevap ve düzeltme metinleri gönderilmiştir.

Bunun yanında Bakan Yardımcılarımız tarafından da suç duyurusu dâhil her türlü hukuk yoluna başvurulmaktadır.

Bakanlığımız, basınımızın bilgi ihtiyaçlarını şeffaflıkla karşılamaktadır. İftiralarla oluşturulmaya çalışılan karalama kampanyalarına karşı da hukuk çerçevesinde mücadelemiz sonuna kadar sürecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

CHP'Lİ ÖZGÜR ÖZEL NE DEMİŞTİ:

"Milli Savunma Bakanı yardımcıları var. Kaç yardımcısı var, dört. Dörtte dört, fire yok. Üçü FETÖ'cü, biri ajan iddiası var. Bu konuda bir soruşturma yok. Her şeyi bırakın tek kelime açıklama yok. Devlet dairesinde kaloriferi yakan işçi olduğunda paldır kültür hapse. Bakan yardımcısı olunca herkes sus pus. Eğer kişiler kardeşlerinin tercihlerinde dolayı ihraç oluyorlarsa MSB Bakan Yardımcısı'nın iki kardeşi KHK ile ihraç ve kendisinin ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilmiş. Ama görevine devam ediyor. Kimin Hulusi Akar’ın. En tepeye kadar otobanda ilerleyen Hulusi Akar'ın. 'Su uyur Hulusi Akar' diye arkadaşlarının lakap taktığı Hulusi Akar'ın. Bu konuda AKP'nin tüm grup başkanvekillerine, sözcüsüne, Milli Savunma Bakanına ve Genel Başkanına açıktan ve cevap vermeleri talebiyle sataşıyorum. Buna daha ne kadar sessiz kalacaksınız? Hal bu kadar ciddi iken bu işe bir açıklık getiren olmayacak mı? Bütün tercihler bu kadar net mi olur, bu kadar tesadüf mü olur? Milli Savunma Bakanlığı nasıl, ne şekilde, kimler tarafından kuşatılmış. Beş Grup Başkanvekili. Özür dilerim. CHP olarak Akbaşoğlu'nu muhatap kabul etmeyeceğimizi ifade etmiştim. Akbaşoğlu cevaplamasın. O kendisine dua edenlere küfretmeye devam etsin. Dört Grup Başkanvekillerine, sözcülerine, Recep Tayyip Erdoğan'a soruyoruz. Biz bunu millet adına size soruyoruz."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 17
  • Busezon 2 yıl önce Şikayet Et
    özgür özel eğer fetöcü arıyorsan genel müdürünün 6 tane fetöcü danışmanları vardı tutuklandı onları önce bi gör etrafına çamur atma
    Cevapla
  • Kızıl elma 2 yıl önce Şikayet Et
    Özel sen adam olsan yırtık dondan cıkar gibi her yerden cıkmazsın hulusi paşa adam tabi saldırırsın arkadaşlarınızı gebertiyor helal olsun paşam arkandayız türk milleti olarak
    Cevapla
  • Okur 2 yıl önce Şikayet Et
    Buda kendini bir şey sanıp zırt pırt karşımıza çıkıyor hele git ötede oyna akar paşa kim sen kim kuru gürültü yapma
    Cevapla
  • Ercan 58 2 yıl önce Şikayet Et
    Oğlum kendini soruştur önce ki ne ayaksın bilelim
    Cevapla
  • Samii 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu haysiyetsizlerin derdi dostlarının dağlarda hergün gebermesi. Pkklılar geberdikçe destekçisi chpkk birşeyler üretiyor. Daha çok kuduracaklar ama. Zaten Şeref yoksunu genel başkanı hepsini serbest bırakacam diyordu. Ne olduda kötü oldu fetöcüler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı