6 liderin buluştuğu masadan dışlanan HDP'den ilk açıklama: Ortak aday fikrine açığız

HDP Eş Genel Başkanı Sancar CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi genel başkanlarının toplandığı zirve hakkında HDP'nin dışlanmaması gerektiğini ve ortak aday fikrine açık olduklarını ifade etti.

6 liderin buluştuğu masadan dışlanan HDP'den ilk açıklama: Ortak aday fikrine açığız
6 liderin buluştuğu masadan dışlanan HDP'den ilk açıklama: Ortak aday fikrine açığız
GİRİŞ 12.02.2022 23:29 GÜNCELLEME 12.02.2022 23:53
Bu Habere 125 Yorum Yapılmış

HDP'li Mithat Sancar, Mardin'in Nusaybin ilçesinde bir düğün salonunda düzenlenen partisinin 4. Olağan İlçe Kongresi'nde 6 muhalefet partisinin başkanlarını bir araya getiren zirve hakkında konuştu.

"HDP'Yİ YOK SAYMAYIN"

Sancar "HDP'yi yok sayan, bu diyalogda HDP'yle ilişki kurmayı HDP'yle müzakere yürütmeyi planına koymayan bir anlayışın Türkiye'ye nasıl bir gelecek vaadettiğini de açıklaması gerekiyor. HDP'yle diyalog içinde olmak, mutabakat aramak şarttır. Kim ki HDP'yi düşmanlaştırır onun AKP ve MHP'den farkı yoktur." dedi.

ORTAK ADAY ÇIKIŞI

Muhalefete olumlu sinyal veren Sancar "Eğer muhalefet partileri bizlerle geçiş sürecini, önümüzdeki dönemin temel ilkelerini, seçime kadar olan dönemdeki haksızlıkların ve tahribatların tamiri konusunu müzakere ederlerse ortak aday fikrine de açığız." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 125
  • Ümit 2 yıl önce Şikayet Et
    Millette yedi
    Cevapla
  • Burjuva Devrimci 2 yıl önce Şikayet Et
    Sözde kayıkçı kavgası yapıp milleti uyuttuğunuzu mu sanıyorsunuz.. Komik olmayın..Adınız 9 a inmez 8 e..Hangi oyunlara hilelere başvurursanız vurun biz o numaraları yemez size yediririz. Hepiniz Soros projesisiniz, Kandili,Chp si Hdp si İyi partisi Saadet partisi ıvır zıvır hepiniz projesininiz.. 2023 te ağzınızın payını alıp sandığa 16.defa gömüleceksiniz..REİSİN BALKON KONUŞMASI şimdiden hayırlı olsun..Bu da size dert olsun..
    Cevapla
  • Boztepe harmancık 2 yıl önce Şikayet Et
    Hdp nın olagan kongoresınde bir tane TÜRK BAYRAĞI yok Atatürkün Resmi yok bunlar nasıl bu ülkeyi yöneteçekyalcın
    Cevapla
  • Vatan Sevdalısı 2 yıl önce Şikayet Et
    Göstermelik bir tepki,iş birliğinin devam ettiği apaçık ortada , talimatla bir masaya oturtulmuş kuruluş amaçları farklı ama şu anki amaçları aynı (ülkeyi parcalamak) olan bir, topluluk.insallah emellerine ulasamiyacaklar.
    Cevapla
  • F. Çınar Aygün 2 yıl önce Şikayet Et
    Vıııışşş perde arkasında ki patronu yöneticisi planyalyıcıısı perde önünde sözde çemkirmiş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt