6 muhalefet liderinden ortak açıklama: 28 Şubat'ta açıklayacağız

Son dakika: 5 saat 30 dakika süren toplantının ardından 6 muhalefet lideri ortak bir açıklama yayınladı. Açıklamada, "Yeni sistemle ilgili mutabakat metnini 28 Şubat 2022'de açıklayacağız" denildi.

GİRİŞ 13.02.2022 02:18 GÜNCELLEME 13.02.2022 10:22
Bu Habere 718 Yorum Yapılmış

Son dakika: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrısı üzerine 6 muhalefet partisinin temsilcileri bu akşam bir araya geldi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener, Saadet lideri Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ve DEVA partisi lideri Ali Babacan'ın katıldığı toplantı 5 saat 30 dakika sürdü.

MUTABAKAT METNİ 28 ŞUBAT'TA AÇIKLANACAK

Açıklamada, "Yeni sistemle ilgili mutabakat metnini 28 Şubat 2022'de açıklayacağız" denildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun daveti üzerine 6 muhalefet partisi genel başkanının bir araya geldiği çalışma yemeği sona erdi.

Kılıçdaroğlu'nun daveti üzerine İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Çankaya Belediyesi Ahlatlıbel Tesisleri'nde çalışma yemeğinde bir araya geldi.

6 partinin katılımı ile gerçekleştirilen "güçlendirilmiş parlamenter sistem" çalışmasının son şeklinin ele alındığı toplantı 5 saat 15 dakika sürdü.

Toplantıda parti genel başkanlarına sunulan 24 sayfalık taslakta, parlamenter sisteme yönelik hukuki adımların yanı sıra gündemdeki bazı sorunlara ilişkin düzenlemelerin yer aldığı öğrenildi.

İşte 6 Siyasi Parti Genel Başkanının ortak açıklaması:

MASANIN DIŞINDA KALAN HDP'DEN AÇIKLAMA

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, "Kürtsüz bir ittifak olabilir ama milletin ittifakı olamaz. Yarınlar yalnızca Türk'ü değil, bütün Türkiye'yi kucaklayan, kurucu bir ortak iradenin olacak" dedi.

YORUMLAR 718
  • Cenk 2 yıl önce Şikayet Et
    Paradan atlılan altı sıfır
    Cevapla
  • mehmetm 2 yıl önce Şikayet Et
    28 şubat 1997 de mağdur olan Refah Partisinin uzantısı Saadet partisi bu defa yeni bir 28 şubatta yıkım ekibinin içinde . Demek ki hiç ders almamışlar. Vesayet odaklarını 6 +1 sadık askerleri.
    Cevapla
  • dedeoğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    """Körler topallar birbirini ağırlar. """ Aklı kör fikri topal dili lal ne varsa hepsi biraraya gelmiş, hepsini toplasan bir bakkal çırağı yada bir bohçacı bacı etmezler.
    Cevapla
  • trakyalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaşlar, memleketin yeni 28 şubatçılarını iyice tanıyalım..
    Cevapla
  • Boynukalın 2 yıl önce Şikayet Et
    Tek çözüm Allah'ın kitabına dönmek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi