Numan Kurtulmuş'tan 6 muhalefet partisinin bir araya gelmesiyle ilgili açıklama

Kanal7 ekranlarında Mehmet Acet'in sorularını yanıtlayan AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, 6 muhalefet partisinin bir araya gelmesiyle ilgili, "İttifakın daha ne kadar genişleyeceğine dair daha net bir durum yok" dedi.

GİRİŞ 13.02.2022 15:32 GÜNCELLEME 13.02.2022 17:29
Bu Habere 76 Yorum Yapılmış

Kanal7 ekranlarında Başkent Kulisi programında bu hafta Mehmet Acet'in konuğu AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tu.

İşte Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları:

Karşı taraftaki ittifakın daha ne kadar genişleyeceğine dair daha net bir durum yok. Dünkü toplantıdan sonra 'HDPyi dışlamıyoruz' açıklamalarını da yaptılar. 

Siz Türkiye'yi yönetmeye talipseniz Türkiye'yi gündemine dair hangi pozitif konuyu söylüyorsunuz. Bir parlamenter sistem söylüyorsunuz fakat bir anayasal düzenleme gerekir. Bunun için en az 360 vekiliniz olması gerekir. Anayasa değişikliğinin de halk tarafından kabul edilmesi gerekir. Bu millet hiçbir zaman geriye gitmiyor. Dolayısıyla bu Cumhurbaşkanlığına geçiş sistemi de bir günde ortaya çıkmış bir durum değil. Milletin oyuyla gerçekleşmiş bir değişikliktir. Şimdiye kadar tek söyledikleri 'Erdoğan gitsin de nasıl giderse gitsin'. Fakat esas mesele siz geldiğinizde nasıl yöneteceksiniz.

Türkiye'nin çevresi ateş çemberine dönmüşken bu konularda nasıl hareket edeceksiniz. Millet bizim programımız budur denmesini bekler. 

EKONOMİDE ALINAN TEDBİRLER

20 Aralık'ta Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Türkiye için yeni programın ilan edildiği gün oldu. 20 Aralık'a olan süre içerisinde dolar 18 lirayı gördü. Bir kaç tane temel öncelik tespit edildi. Türkiye'nin üretim gücünün kaybedilmemesi, bunun temel koşulu güven ve istikrarın temin edilmesi. Dövizle ilgili istikrarın sağlanması fevkalede bir durumdu. Enflasyonu indirebilmek için, buna bağlı olarak hayat pahalılığın kaldırılabilmesi için adımlar atılıyor. En son temel gıdada kdv yüzde bire indi. Aralık ayının yükü Ocak enflasyonunda görülmüştür. Şimdi Ocak, Şubat ve Mart'ta pozitif görüntüyü göreceğiz. 

Arkasından yaz aylarının başıyla birlikte gıda fiyatlarında daha da düşüşle, turizmdeki beklentilerimizde enflasyonda daha makul seviyelere geleceğiz. Tezgahı dağıtırsanız bir daha toplamak kolay değil. Anadolu seyahatlerimizde arkadaşlarımızı dinliyoruz. Sonuçta gittiğimizde her yerde OSB'lerin çok iyi çalıştığını görüyoruz. 

Ana mesele ihracatı, üretimi artırmak ve dış piyasalarda etkin hale gelmek. 

ELEKTRİK FATURALARI

Şunu görmek lazım, elektrik faturaları bir günde bu noktaya gelmedi. 2021 yılı içerisinde Türkiye hazinesi su faturalarının yüzde 75'i devlet ödedi, elektrik faturalarının yüzde 25'ini devlet ödedi. Geçtiğimiz yıl verilen destek 100 milyar liradır. Kamunun da kaybı 65 milyar lira. Doğrudan doğruya hükümetin vatandaşa verdiği bir destek var. Türkiye ve Çin sadece pandemi döneminde büyüme sağladı. Muazzam bir üretim aksaması olmuştur, Türkiye çok şükür tedarik zincirlerinde kırılma olmadan 2020'yi atlattı. 

Enerjide çok yüksek fiyatlar çıktı, pandemi dolayısıyla. Doğalgazdaki fiyatlar eksi olarak vatandaşa yansıdı buna rağmen yine de çok yüksek fatura. Fakat bir mazeret gibi söylemiyorum. Vatandaşlarımızı derinden sarstığını görüyoruz. Cumhurbaşkanımız 210 kwata geri çıkardı. Zaruri olarak çıkan fiyatların vatandaşların üzerindeki baskılarını biliyoruz ve neler yapabiliriz düşünüyoruz. 

"YURTTAŞLARIMIZ RAHAT OLSUN"

Esas ana hedefimiz Türkiye'nin gücünü artırmak, korumak. Bunun temeli üretmekten geçiyor. Hele hele bu kadar küresel rekabetin arttığı dönemde Türkiye'nin üretmek ve kendi ayakları üzerinden durmasından başka çare yok. Hükümet Türkiye'nin üretim seferberliğini hakkıyla kullanabilelim diye uğraşıyor. Bizim sektörlerimizde nasıl sorunlar var yakınen takip ediyoruz. Şu algıyı tekrar söylüyorum, bu gelişmeleri hükümet görmüyor algısı yanlış. Alınan tedbirlerin hepsinin bir amacı var. Vatandaşımızın enflasyonun altında ezilmesine izin vermeyeceğiz. Yurttaşlarımız rahat olsun. Ne yaptığımızı nasıl yaptığımızı bilen bir üslupla söylüyorum. Nasıl dövizde istikrar sağlandıysa diğer konularda da sağlanacak. 

"TÜRKİYE RAHAT BİR NEFES ALACAK"

Aslında FED'i ve Ukrayna krizini bir kenara bırakın biz 20 sene önce söylüyorduk. Enerji, gıda, su ve siber güvenlikte sorunlar çıkacağını. Türkiye tüm bunlarla ilgili mücadele veriyor. 20 yılda Türkiye kurulu enerji payını 3 kat artırdı. Türkiye neden canhıraş şekilde doğalgaz arıyor? Kendi kendinize yeterli olmanız lazım. Avrupa neden Rusya'nın bu kadar tehditlerini alttan alıyor çünkü enerjisine bağımlı. Biz dışa bağımlı olmayan bir ülke olmak için mücadele ediyoruz. 

Biz bu alınan tedbirlerle diyelim ki temel gıdada bir ucuzlama olacak. Bu fiyatları tüccarların da marketlere yansıtmasını bekliyoruz. Evet zor bir süreçten geçiyoruz ama Türkiye bu süreci atlatacak. Türkiye rahat bir nefes alacak. 

MUHALEFETİN ADAYI

Belki bizden çok aday çıkacak. Orada kilit meseleleri HDP ile kuracakları dozu ve görünürlüğüdür. HDP zaman zaman muhalefet partilerine dediler ki biz olmasaydık burada oturamazdınız. Orada çok zor bir denklem var. HDP'nin de onaylayacağı bir aday seçebilirler. İki büyük şehrin başkanı ve Kılıçdaroğlu. Orada düğümleniyor. Dışarıdan söylenecek adayları kabul edecek bir millet yok. Biden'ın söylediği sözler, muhalefetleri cesaretlendirmemiz lazım dediği sözleri. Bizim milletimizi tanımadan konuşuyorlar. Burada bir HDP zorluk meselesi ve iki dışarıdan müdahalelerdir. CHP'nin içerisinden de tepki geldi bu büyükelçilerle görüşülmesine. CHP derki ben en çok oyu alıyorum, bizim tercih edeceğimiz bir aday olsun, diğerleri diyecek ki Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısına gelebilecek bir aday olsun. Muhtemelen siyasi bir tabanı olmayan, oyu çok az da olsa öyle bir isim aday olabilir. Ahmet Necdet Sezer gibi adaylar olabilir. 

Kamuoyunda bu partilerle ilgili anketlerde yansımalar ortaya çıkardı. İnsanlar kime oy vereceğini görmek ister ama ondan daha önemlisi oy vereceği adayların iş başına geldiğinde neler yapacağıdır. Bu grubun oturup bunu konuşması lazım. 

"LÜZUMSUZ TARTIŞMALAR"

2023'te Cumhurbaşkanımız milletimizin oyuyla Cumhurbaşkanı seçilecektir.

Cumhurbaşkanımızın tekrar aday olabilir mi tartışmaları lüzumsuz tartışmalardır. 

En sıkışık günlerde bile vatandaşımızın yanına gittiğimiz zaman, kızdıkları oldu fakat bir başkasının bunları düzelteceğini düşünmüyor. Yine bize diyor bunu yine çözerseniz yine siz çözersiniz diye. Bu yönetim ciddiyeti ve güvenden gelir. Türkiye'de hayal bile edilemeyecek bir siyasi iktidardan bahsediyoruz. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 76
  • Vanlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah chp ve hainlere fırsat vermesin İnşaAllah üretim yatırım istihdam ve büyüme ile yola çıktık ama bu 6 lı çete ne diyor koltuk mevki ve bu milletin efendisi olalım diyor bu millet sizi herzaman sandığa gömer onun için kendinize gelin adam olun
    Cevapla
  • Ankara 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunların kendilerine hayrı yok ki birbirlerine olsun! Hepsi koca birer SIFIR..
    Cevapla
  • Tayyar 2 yıl önce Şikayet Et
    Siz hergün 5 li çeteyle bir araya gelip..Bütün ihaleleri bunlara verip vatandaşın soyulmasına göz yumuyorsonuz...
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    İstanbulu kendi elleriniz ile teslim ettiniz,başarısız olduğunuz tarafları tahkim edin,sonra milleti suclamayın
    Cevapla
  • Hamza 2 yıl önce Şikayet Et
    Yuttaşlarımız rahat olsun yastık altındaki ve kollarında boyunlarındaki küpe müpe ne şekil altın varsa getirsinler
    Cevapla
  • Yalandaroğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Yastık altında olunca ekonomiye çokmu faydalı oluyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beşiktaş - Ankaragücü! CANLI
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki