Meclis'te gündem 2 fezleke!

TBMM, yeni haftada yasama çalışmalarına yeniden başlıyor. Meclis'in en önemli gündem maddesi, PKK'lı teröristle fotoğrafları basına yansıyan HDP'li Semra Güzel hakkında hazırlanan 2 fezleke olacak.

GİRİŞ 14.02.2022 10:00 GÜNCELLEME 14.02.2022 10:12
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Meclis, 12 günlük aranın ardından yasama çalışmalarına yeniden başlayacak. 15 Şubat Salı günü toplanacak Genel Kurul'da, uluslararası sözleşmelerin onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun teklifleri görüşülecek.

HDP'Lİ GÜZEL'İN DOKUNULMAZLIĞI

Perşembe günü ise Meclis'te önemli bir toplantı var.

Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında hazırlanan iki ayrı fezlekeyi görüşmek için toplanacak.

"Silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla hakkında iki ayrı fezleke düzenlenen ve dokunulmazlığının kaldırılması istenen Güzel için Hazırlık Komisyonu kurulmuştu.

Komisyon 8 Şubat'ta, Güzel'in, yasama dokunulmazlığının kaldırılması yönünde karar vermişti. Karma Komisyon, Hazırlık Komisyonu'ndan gelen rapor doğrultusunda, Güzel hakkındaki iki ayrı dosyayı görüşecek.

Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılması ya da dönem sonuna ertelenmesi yönünde karar verilecek. Meclis'te yeni haftada siyasi partilerin grup toplantıları da düzenlenecek.

YORUMLAR 5
  • Temel 2 yıl önce Şikayet Et
    Hainlik var suç var iki ay oldu daha meclis de ne konuşurlar bu yetki yargıda olacak meclise verirsen en ufak konu iki yıl sirer
    Cevapla
  • Kul insan 2 yıl önce Şikayet Et
    Kravatlı teröristlerin Meclisimizde yeri yoktur. Teröristleri şutlama uzun sürmemeli çünkü reklam olabiliyor. İnsan fıtratı vardır. Adam hain imdat diye bağırıyor. Sesi duyan birisi bilir bilmez yardıma gelir , düşman bunu leyhine çevirmek için burnunu sokar. Psikoljik düşünmek zorundayız.
    Cevapla
  • ttttttttt 2 yıl önce Şikayet Et
    Vay arkadaş hala asmadık ya. Mecliste içimizde geziyor gözümüze baka baka. Maaş alıyor. Sağlıktan yararlanıyor. Araç tahsisi var. Kesin koruma da tahsis etmişizdir. Kürsüden konuşabiliyor. İçim yanıyor. Yüreğim kanıyor.
    Cevapla
  • bursadan 2 yıl önce Şikayet Et
    daha kaçmadı mı ? kaçınca bakarsınız canımmmm
    Cevapla
  • dursun 2 yıl önce Şikayet Et
    Uzatmanın anlamı yok alın içeri bitsin Sıra diğerlerine gelsin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor