Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan cemevlerini sevindirecek açıklama

Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan 210 kilovat olan kademeli tarife yeniden değerlendireceğini, cemevlerinin ticarethane statüsünden çıkarılacağını söyledi.

GİRİŞ 16.02.2022 20:48 GÜNCELLEME 16.02.2022 21:10
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

4 saat süren Kabine toplantısının ardından millete sesleniş konuşması gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son dönemde çokça tartışılan yüksek elektrik faturaları ve cemevlerinin ticarethane statüsüyle ilgili açıklamalarda da bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cemevleri ve elektrik faturalarına ilişkin şu açıklamayı yaptı

Bugünkü toplantımızda vatandaşlarımızı daha da rahatlatacak yeni adımların kararını aldık. 210 kilovat saate kadar düşük tarife ve yüksek tarife rakamları ilgili kurumlarımız tarafından vatandaşlarımızın lehine yeniden değerlendirecektir. Küçük esnaf ve sanatkarı koruyacak şekilde benzer kademelendirme yapılacaktır.

Dernekler, vakıflar, cemevleri dahil ticarethane statüsünden fatura ödeyen kuruluşların elektrik bedelleri önemli oranda düşecektir. Doğalgaz tüketim desteği ile ilgili hazırlıklar tamamlandı.

Elektrik desteğinde 4 milyon haneye çıkartıyoruz. Sosyal güvenlik şemsiyemizin kapsama alanını, etkisini geliştirecek yeni sosyal destek paketi ile hazırlıklara başlanması talimatını verdik.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 27
  • sade 2 yıl önce Şikayet Et
    biz müteahitlerin ve devletin ihmalliği yüzünden kendi evimizde 5 yıldır ticarethane parası ödüyoruz.
    Cevapla
  • Bjk 2 yıl önce Şikayet Et
    Reis camide herhafta toplandıgı gibi ordada toplasınlar para ama hiçbiri para vermez sanada hiçbiri oy vermez
    Cevapla
  • Emekli ve Kızgın 2 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğan, "Bu kadar müjdeler verdik ama alkış yok..." diyerek tepkisini gülerek dile getirdi. Bu sözler sonrası toplantıya katılan bakanlar ve diğer konuklar, Erdoğan'ı alkışlamaya başladı. Yorumlar (6)albatros : oradakiler de biliyorlar söylenenlerin müjde olmadığını... ondandır... amma güldüm ha.
    Cevapla
  • bilge 2 yıl önce Şikayet Et
    yine bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlar üşüşmüşler buraya. Camilerde iki tane sayaç vardır aydınlatma ve ses sisteminin elektriği diyanet bütçesinden. Kışın ısıtma yazın ise soğutmada kullanılan elektrik ise cemaatin bağışlarından karşılanır. Bu uygulama da 10 yıldır var.
    Cevapla
  • Mustafa Çelik 2 yıl önce Şikayet Et
    210kw bile çok az bir sınır, evdeki normal ihtiyaçlarda bile 210 kw geçiliyor. en az 300 kw olmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!