DSP'den yeni ittifak için ilk sinyal! CHP'den kopuşlar başlayabilir

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal CHP'deki kopuşlara ilişkin sinyaller verdi. Aksakal, "Önümüzdeki dönemde belki geçmiş dönemde çok etkili noktalarda bulunan siyasetçilerin de DSP’ye katılımları söz konusu olabilir." ifadelerini kullandı.

DSP'den yeni ittifak için ilk sinyal! CHP'den kopuşlar başlayabilir
DSP'den yeni ittifak için ilk sinyal! CHP'den kopuşlar başlayabilir
GİRİŞ 17.02.2022 09:37 GÜNCELLEME 17.02.2022 09:40
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Bir televizyon programına katılan DSP Genel Başkanı Önder Aksakal gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

Aksakal CHP'den yaşanacak kopuşlara ilişkin sinyaller verdi. 'Önümüzdeki dönemde belki geçmiş dönemde çok etkili noktalarda bulunan siyasetçilerin de DSP'ye katılımları söz konusu olabilir.' ifadelerini kullandı.

YENİ İTTİFAK SİNYALİ

'Muharrem İnce ve Mustafa Sarıgül gibi CHP ve DSP'den ayrılan isimlerle yeni bir ittifak olabilir mi?' sorusuna yanıt veren Aksakal, 'Yeni bir ittifak oluşabilir. DSP her zaman siyasette yaptığı öncülüğü önderliği yapabilir. Bunları konuşmak için henüz erken olduğunu düşünüyorum. 1 yıl çok büyük bir zaman. Dolayısıyla önümüzdeki 1 yıl içerisinde seçim tarihine kadar biz kendimizi vatandaşa anlatabildiğimiz kadar anlatacağız. Kim doğru yapıyorsa doğru yanlış yapıyorsa yanlış diyeceğiz.' ifadelerini kullandı.DSP Genel Başkanı Önder Aksakal

Aksakak şunları söyledi:

'Muharrem İnce ve Mustafa Sarıgül gibi isimlerle ittifak görüşmesi gibi bir görüşmemiz olmadı. Muharrem İnce ve Mustafa Sarıgül gibi isimlerle ittifak görüşmesi gibi bir görüşmemiz olmadı. Ancak siyasi partiler olarak görüşmelerimiz sürüyor. Tabii ki ülkenin konularına kafa da yoruyoruz ama gelin bir ittifak kuralım konusu başlamış değil. Ama bu önümüzdeki süreçte de başlamayacak anlamı taşımamalı. DSP gelenekleri ve özgün ağırlığı olan toplum tarafından bilinen bir parti. DSP böyle bir hadise içinde öncülük yapabilir.'

YORUMLAR 16
  • Fikri Deniz 2 yıl önce Şikayet Et
    Önder yanılıyor, ittifak yapsalar da başaramazlar. Çünkü rahmetli ( nur içinde yatsın) Ecevit gitti DSP de gitti, şimdi ayrılık değil beraberlik zamanı, bütün Demokratik güçler birleşerek Millet ittifakına katılmalıyız. Aksi halde Cumhur ittifakına karşı sonuç elde edilemez.
    Cevapla
  • Hikmet Kılıç 2 yıl önce Şikayet Et
    DSp Ecevit ile başladı ve bitti. CHP işçinin emeklinin köylünün esnafın öğrencinin memurun eyt linin yani herkesimin hakkını savunuyor bu nedenle CHP gelecek sorunlar bitecek. Dspnin derhal CHP'ye katılması gerekir.
    Cevapla
  • Musti 2 yıl önce Şikayet Et
    Haklısın lüks otel odalarından fakirlik edebiyatı yapmak,millet karla donla buzla boğuşurken başkan kalkanbalıği ciğeri yiyip rakı sefasınısürümp 48000 yl hesabı belediye ödeyip halkçılık edebiyatı yapmak ibb sözcüsü cenevrede en pahalı otelde 470.000 tl lik tatil parasını belediye kakalayıp emekçi edebiyatı yapmak kezi ama kesin halkın partisi 2023 de iktidar
    Cevapla
  • yasin 2 yıl önce Şikayet Et
    CHP DAHA ÇOK Pkk NIN EMRETTİĞİ GİBİ DAVRANIYOR.
    Cevapla
  • Muammer Cihan 2 yıl önce Şikayet Et
    Rüyanda görürsün ancak
    Cevapla
  • Soner 2 yıl önce Şikayet Et
    Aslinda devlet bir kac teror operasyonu yapsa CHP ye hepsi dagilacak amadevletin yumusak davranmasi bunlari dahada cesaretlendiriyor ! Baska ulkede terorle bu kadar ic ice kesinlikle izin vermezler !
    Cevapla
  • Mert 2 yıl önce Şikayet Et
    hep ayni oyun
    Cevapla
  • Cancağızım 2 yıl önce Şikayet Et
    CHP, AkPartinin kırıntılarını topluyor DSP'de CHP'nin kırıntılarını toplayacak millete hizmet edecekler öylemi işleri güçleri alavere dalavere siyaseti yapmak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan o tarihi bekliyor! 'Rapor' gelince...
Rekabet kızıştı, kasko fiyatları dip yaptı!