Suya zam teklifi yapan Ekrem İmamoğlu'na Şadi Yazıcı'dan tepki

Suya zam yapmak isteyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AK Parti'nin zam teklifine belediye meclisinde engel olmasına tepki gösterirken, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'dan İmamoğlu'na çarpıcı cevap geldi.

GİRİŞ 18.02.2022 14:42 GÜNCELLEME 18.02.2022 16:13

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nde, İSKİ'nin su fiyatlarına kademeli olarak öngördüğü zam teklifi, oy çokluğuyla reddedilmişti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da düzenlediği basın toplantısında suya zam teklifinin reddedilmesini eleştirdi.

"ERDOĞAN BU MİLLETİ ÇAMURDAN KURTARDI"

Ekrem İmamoğlu'nun suya zam teklifini reddedilmesini eleştirilmesi akıllara Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'nın Ekim ayında Tuzla Belediye Meclisi'nde yaptığı konuşmayı getirdi. Başkan Yazıcı, dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın merkezi hükümet tarafından ödeneklerinin kesilmesine rağmen çözüm ürettiğini belirttiği konuşmasında, "Dünyada ve yerel yönetimlerde en şaşırılacak cümle 'Enkaz devraldım' cümlesidir. Almasaydınız. Hikaye yapmayın lütfen. Bu vatandaşı ya kandırdınız ya da bildiğiniz bir şey vardı. Niye bahane ediyorsunuz. Bulun ve yapın. Recep Tayyip Erdoğan, İBB Başkanlığı'nı kaç yıl yaptı biliyor musunuz? Üç yıl yaptı. Üç yıl da merkezi hükümet kaç defa parasını vermedi. Merkezi hükümetten E-5 hattını istedi vermedi, parasını istedi yine vermediler. Ama Recep Tayyip Erdoğan, bu milleti çöpten çukurdan, çamurdan hepsinden kendi gayreti ve çabası ile kurtardı. Bunları yaptı ki bu millet ülkenin başına getirdi. Bu iş kolay değil. Lafla peynir gemisi yürümüyor. Üç yılda yaptı bunları" ifadelerini kullanmıştı.

"HUKUKA UYGUN DAĞILIM SÖZ KONUSUDUR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı bir televizyon programında, "İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere muhalefet belediyelerine bütçeden ayrılan paylar 2019'dan bu yana iki kat artırılmıştır. AK Parti ve MHP belediyelerindeki artış aynı orandadır. Mesele genel bütçeden alınan payın adaletsiz ve haksız dağıtımı değildir. Tam tersine bu konuda adil, hakkaniyetli ve hukuka uygun dağılım söz konusudur" ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi