HDP'den ittifak ve 6 parti açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, ittifak ve 6 muhalefet partisi liderinin yuvarlak masada görüşmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

HDP'den ittifak ve 6 parti açıklaması
HDP'den ittifak ve 6 parti açıklaması
GİRİŞ 19.02.2022 23:52 GÜNCELLEME 19.02.2022 23:58
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, TELE1 ekranlarında yayınlanan Gündem Özel programında Merdan Yanardağ'ın konuğu oldu. Sancar, seçim ittifakları ve 6 muhalefet partisinin görüşmesine değindi.

'KENDİ İTTİFAKIMIZ KURACAĞIZ'

Sancar, "6 parti güçlendirilmiş parlamenter sistem üzerine bir çalışma başlatmıştı. Biz de 27 Eylül'de kamuoyuna duyurduğumuz 11 maddelik bir metnimiz var. Diyoruz ki bu metinde biz parlamento seçimlerine Millet İttifakı ile birlikte girmeyeceğiz. Biz kendi ittifakımızı kurarak gireceğiz. Bizim 3. yol diye bir politikamız vardır ve parlamento seçimleri tam da bu politikasını çok açık bir şekilde hayata geçireceğimiz bir alandır. Ancak sistem artık eski sistem değil. Cumhurbaşkanlığı seçimi artık çok özel bir sistem içine yerleştirildi. Muhalefetin de Cumhurbaşkanlığı seçimi için bir ortak yol bulması gerekiyor artık. Cumhurbaşkanlığı seçimi için sonuç alınacaksa bizimle müzakere yapılmasını istiyoruz. Eğer muhalefetin tümü ortak aday konusunda bir müzakere yürütürse ortak aday fikrine açığız. Masaya davet edilmedik dışlandık gibi bir şey söz konusu değil. Ne istedik muhalefetten bütün partilere bir heyet gönderip deklarasyonumuzu anlattık. Bize geri dönüş yapın dedik. Geri dönüş olmadı." ifadelerini kullandı.
 

YORUMLAR 48
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Asil serefli namuslu turk evladi bunlara oy vermemeli ben kurdum ama vatan haini degilim vatanimi kimseye peskes cekemem 6 degil 666 adam toplansa bi reis edemez kardes anlayin vatan aski namus askidir siz bilemezssiniz
    Cevapla
  • Benzemez 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar 6+1=7 benzemez kendi seçmenine bile saygıları yok bırakın bu hikayeyi agbabaniz siyonist amerika ne söylerse onu yaparsınız.Biden ne demişti cumhur ittifakını yıkacağız.3.ittifakla bütün sol fraksiyonları bir çatı altında toplayıp 2.tura hazırlık yapıyorsunuz.Milletin yüksek feraseti size bu imkanı 1.turda vermeyecek Allah'ın izniyle İNŞALLAH.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Lanet olsun sizin gibi hdpkk pkk ya bunlarla seçime giren hainleri hepsini Allah kahır etsin inşallah.
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Güzel oynuyorsunuz senaryoları yazan amerika Cityleri ve AB dir. Siz hdpkk pkk 6 lının başısınız siz yok chp ip SP biter.
    Cevapla
  • Süleyman 2 yıl önce Şikayet Et
    Tam münafıklar ittifakı 6 parti yuvarlak masada pkk da masanın altında türkiyeyi bölme programını gerçekleştirecrkler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı