AK Parti'den BBP lideri Destici'nin seçim barajı açıklamasına cevap

BBP lideri Destici'nin seçim barajının yüzde 7'ye düşürülmesini içeren kanun teklifiyle ilgili, "Bu haliyle kalırsa oy vermem" açıklamasına AK Parti'den yanıt geldi. Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Mümkün değil" dedi.

AK Parti'den BBP lideri Destici'nin seçim barajı açıklamasına cevap
AK Parti'den BBP lideri Destici'nin seçim barajı açıklamasına cevap
GİRİŞ 21.02.2022 10:22 GÜNCELLEME 21.02.2022 10:48
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, seçim barajının yüzde 7'ye düşürülmesini içeren Siyasi Partiler ve Seçim Kanununda yapılacak değişiklik teklifiyle ilgili, "Bu haliyle kalırsa oy vermem" demişti. 

Destici'nin açıklamasına, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'dan yanıt geldi. Sözcü gazetesinden Deniz Zeyrek'e konuşan Yazıcı, “Baraj meselesini kastediyor. Onlar barajın daha da düşürülmesini, yüzde 3 olmasını hatta baraj olmamasını savunuyor. Bu mümkün değil" dedi.

İttifak sisteminde zaten baraj sorunu olmadığını hatırlatan Yazıcı, kanunda değişiklik teklifinin Mart'ın ilk haftasında TBMM'ye sunulabileceğini ifade etti. 

KAYNAK: SÖZCÜ
YORUMLAR 20
  • Burjuva Devrimci 2 yıl önce Şikayet Et
    Destici imanından,samimiyetinden şüphe etmediğimiz bir kardeşimizdir bunu her kes bilsin..Vatanın sözkonusu yerde siyasi menfaat şahsi ikbal gözetmeyecek kadar dürüsttür.. İhanet İttifakına karşı Cumhurun arkasında dipçik gibi kale gibi duruşunu bozmayacak Muhsinin davasına ihanet etmeyecek kadar ihlas ve feraset sahibidir..Kanun taslağına itiraz etmesini dava ile izah etmeyin..Bu bir detaydır görüşünü söylemiştir hepsi bu !
    Cevapla
  • özel sektör işçi 2 yıl önce Şikayet Et
    Mustafa bey dürüst siyasetçidir bende bbp üyesim burda yapılmak istenen mhp nin baraj sorunu olduğu için düşürülüyor bence 15 olsun derim o zaman da ak parti chp bir ihtimal iyi parti girer
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok çalışıp barajı geçmek varken niye düşsün
    Cevapla
  • Ömer Hüseyinoğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    MHP temizlendi, Şehit koca reisimiz Muhsin Yazıcıoğlunun Büyük Birlik Partisini kurduğu şartlar başkaydı. Ülkücüler Büyük Birlik Partisi ve MHP birleşsin. Ayrılıkta azap var. Ülkücü geçinen Pkk sevici İp sadece sayı olarak değil ideolojik olarak da ayrıldı, alemciler-yağcılar(yağ sektörünü elinde tutanlar dahil)-eyyamcılar...gittiğine göre tüm Ülkücüler Mhp'ye
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Baraj %15 olmalı
    Cevapla
  • Ayyıldız 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynen bende hep bunu savunuyorun. O zaman 'pisiğime pişt dedin küstüm'' 'tavuğun kışt dedin küstüm' gibi ceviz kabuğunu doldurmayan meselelerden kurulan köpük partiler yok olur. Bu millet de bu kadar bölünmüşlükten kurtulur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti Genel Başkan adayı Akalın'dan sahte kimlik iddiası!
Macaristan'dan dikkat çeken açıklama: Brüksel’de yeni bir dünya savaşı hazırlığı yapılıyor