Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu: Pandemi sonrası yeni dönemde bütün paradigmalar alt üst oldu

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Aksaray Aile Hekimleri Derneği'nde yaptığı konuşmada pandemi sonrası yeni dünya düzeni ve inovasyona ilişkin önemli değerlendirmelere bulundu.

GİRİŞ 21.02.2022 14:39 GÜNCELLEME 21.02.2022 14:41

Vali Aydoğdu dünyanın hızla geçirdiği süreçte bütün paradigmaların alt üst olduğunu yeni dönemde fikri yatırımların ön plana çıktığını, inovatif becerilerin daha çok değerleneceğini ifade etti.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu'nun konuşmasından satır başları;

Yeni süreç  bize neler getirdi. Bu hiç yapmam dediğimiz şeyleri yapmaya başladık 21 yüzyıl becerileri değişti bi ev işi  yapmak Televizyon izlemek uzaktan eğitim kavramları hayatımıza girdin bu wifi temel bir ihtiyaç oldu. Yani bu süreçte wifi olmasa herhalde evde evlerde bayağı bir Kıyamet kopardı. İşe geç kalanlara bile kızarırken gelmeyenlere teşekkür eder olduk.

"FİKRİNİZ YOKSA HİÇBİR DEĞERİNİZ YOK"

Bilgisayarın ve televizyonun başından kaldırmaya çocuklarımızı sürekli kaldırmaya çalışıyorduk tablet kullanmaları televizyonun başında olmaları Eba yı takip etmeleri için yapmadığımız şirinlik kalmadı. Burada şunu anlamamız gerekiyor. Bu psikoloji bizi nereye getirdi babadan oğula geçen zenginlik yerine parayı da fikir geçiyor artık sahipliği yerine erişim alıyor benimdir Ben bunu sahibim Hayır artık erişebiliyor sanız ulaşabiliyor sanız Sizsiniz fiziki yatırımda artık bitiyor Peki ne geliyor fiziki yatırımı yerine bu düşünceye yatırım gerçekten düşünce yatırım çok ön plana çıkıyor Artık arkadaşlar fikir parayı diyor bu fikriniz Yoksa hiçbir değeriniz yok. Biz yaşadığımız dünyanın şartlarını bilmezsek nereye gidiyoruz. Ne yapıyoruz. Ne yapmamız gerektiği üzerinde bir fikrimiz olmaz şimdi dünya değişti, değişimler oluyor.

"İNOVATİF BECERİLER PARA KAZANDIRIYOR"

Peki çalışma hayatında ne oluyor? Orta sınıf meslekler azalıyor artık üstün yetenekliler ve vasıfsız olanlar da iş var. Bakın Burası çok ilginç gerçekten orta yetenekleri artık iş yok normal mühendise değil yenilik yapar mühendise ihtiyaç var işe girmek yerine iş kurmak iş icat etmek gibi inovatif beceriler para kazandırıyor üretebiliyor musun dünya bilgi stokuna bir şeyler koyabiliyor musun O zaman sen değerlisin Yapay Zeka makinesinin yönetim kurulu olacağı bir dünya konuşuluyor ve sermayenin yerine yeteneğin ön plana geçtiği bir çalışma hayatına bahsediyoruz dünyadaki eğitimde ne gibi değişimler ve dönüşümler olacak eğitimde artık yetenekler Hacı Ömer Bey ön plana çıkacak yeniye farklı olma ezberi bozan a Kıymet verilen bir kişilik dönemi yaşıyoruz o zaman yapmamız gereken insanların mutlaka kabiliyetleri vardır Bu kabiliyetlerini keşfetmelerine sebep olmalıyız eğitimde bu gelişmeler olurken yönetimde neler olacak

TAKIM OYUNU

Saygı temelli bir takım yapısı oluşturulmalı. Takım oyunu şu demek; herkesin aynı yetenekli olması demek değil. Herkesin bir noktada bir yere adanmışlık ruhu ile hareket etmesi de mi demektir yetkiden daha çok etki gücünü kullanmalıyız yetkiniz var.

Eğer siz bir yer ama içecekseniz ya da bir yerde bir köyde halk ekimi yöneticisiniz Doktor sanız yetkiniz vardır ama yetkiniz kadar etkiniz yoksa başarılı olma şansınız yoktur artık dünyada fiziksel istihdamdan çok zihinsel istihdam ön plana çıkıyor.

Ne demek bu bu sizden maaş alıyoruz birisi sizin onu zihinsel olarak kalbi olarak orada tutmanız gerekir. O zaman bizim yapmamız gereken sadece insanları ve denen bir yerde tutmak değil hem zihnen hem kalben o kuruma aidiyet duygusuyla bağlamamız gerekiyor saygı ve sevginin olmadığı yerde üretim olmaz. Onun için bizim Emir yerine daha çok Kalbe hüküm etmemiz gerekiyor Ne yapmamız lazım tabii problemleri söyledik. çözüme gelir benim kendimce yıllarca tecrübe ettiğimi bir şey söyleyeceğim birincisi saygı şimdi bir saygıyı da yanlış anlıyoruz saygı ne biliyor musunuz doğayı ve insanları bizim Kafamızdaki gibi değil oldukları gibi kabul etmek toplumun bazı kesimlerinin gereksiz bazı fikirleri değersiz bazı insanları yararsız görüyorsam O zaman biz şu anki yaptığımız işi yapmalıyız. 

Bir şey olduğu gibi kabul ediyorsak saygı demiştik. Saygı duyduğumuz varlığın fıtratına sempati duyuyorsak bunun adı da sevgidir. Sevgi üzerinde çok durmamız gerekiyor Niye ben Sevgi aldım mutlu ve huzurlu yaşamanın altında Sevgi vardır. Sevgi insanın iradesiyle olan bir şey değil onun için sempati duymak tabirini burada kullandım 3. taşımız inovasyon. İşin temelinde fikir olacak ve bu fikrin sonucunda bir katma değer bir sonuç ortaya çıkacak hangi fikrim para edeceği ya da değer üreteceği belli olmayabilir ama önemli olan onun sonucunda sizin bir kat mat bu etmeniz niye bunu söylüyorum. Çünkü Artık yaşadığımız asırda üretmeden ayakta kalmanız mümkün değil bu üretmek sadece maddi olarak bir mal üretmek değil sevgi üretmek, iyiliği üretmek hoşgörü üretmek bunu yaymak paylaşmak. O güzelliklerle mutlu olmak bunların toplam hepsine ben ne adını veriyorum; inovasyon. Peki biz şimdi kavanoza bu üçünü koyduk. Bu boşlukları neyle dolduracağız arkadaşlar.

"HEP BERABER BENCE GÜZEL BİR HİKAYE OLUŞTURDUK"

Bu boşlukları okumayla dolduracağız Eğer okumuyorsanız kendinizi geliştirme yiyorsanız hiçbir şekilde bir hikaye oluşturmanız mümkün değil bakın ben her zaman gençlere tavsiyede bulunuyorum diyorum ki; Hayal gücünüzün gelişmesi için film izleyin iç dünyanızda derinleşmek için mutlaka kitap okuyor. Çünkü kitap geçmiş hem de gelecek arasında köprü kuran çok önemli bir vasıtadır. Onun için okumadan kendinizi değiştirmeniz kendinizi geliştirmeniz insanlara topluma gelişmelere farklı açıdan bakmanız mümkün olmuyor. Bu süreç içerisin de aile hekimlerinin gösterdiği gerçekten gösterdiği katma değer ve başarı takdire şayandır. Bence bir hikaye yazılmıştır burada ve bakın ben her zaman söylerim hikayesi olmayan insan yarım insandır.

Aksaray'daki aile hekimleri doktorlarımız hep beraber bence güzel bir hikaye oluşturduk. Bu hikayeyi saygı sevgi inovasyon ve kendimizi geliştirerek daha ileriye doğru taşıyacağımızı düşünüyorum.

Bir virüs Çin'de çıktı. Bütün dünyaya bir ay içerisinde yayıldı. Böyle maddi bir virüs böyle yayılıyorsa unutmayın ki yapılan güzellikler de iyilikler de bir virüs gibi bulaşıcı özelliği vardır. Ama buna inanmamız lazım bunu hayatımıza göstermemiz lazım.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı
Türkiye'nin kuruyemiş haritası belli oldu! İşte en çok tüketilenler...