Mudanyalıların tepkisini çeken hibe: Otantik Gemi Otel İBB'ye bedelsiz devredildi

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Turan Emeksiz isimli gemi otel ve restoranını bedelsiz olarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verdi.

Mudanyalıların tepkisini çeken hibe: Otantik Gemi Otel İBB'ye bedelsiz devredildi
Mudanyalıların tepkisini çeken hibe: Otantik Gemi Otel İBB'ye bedelsiz devredildi
GİRİŞ 22.02.2022 10:01 GÜNCELLEME 22.02.2022 11:38
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

İstanbul şehir hatlarında 46 yılı aşkın süre hizmet verirken emekliye ayrılmasının ardından Mudanya Belediyesi tarafından satın alınan ve 2008 yılından bu yana gemi otel olarak hizmet veren Turan Emeksiz yolcu vapuru, müze, hastane ve ya kütüphane olarak yaşatılmak üzere İstanbul’a uğurlandı.

Yolcu vapuru, kültürel bir mirasın parçası olarak değerlendirilmek üzere meclis kararıyla bedelsiz olarak Mudanya Belediyesi tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmişti. Müze, hastane veya kütüphane olarak değerlendirilmesi planlanan yolcu vapuru, Güzelyalı Yat Limanı’ndan İstanbul’a taşındı.

Gemiyi uğurlayan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “28 Nisan 1960’ta Beyazıt Meydanı’nda öldürülen, özgürlük mücadelesinin simge isimlerinden Turan Emeksiz’in adını taşıyan geminin bir kültür varlığı olarak yaşatılmasında öncü olmak bizim için büyük gurur. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş’a, çalışmalarda destek veren Mudanya Liman Başkanı Veysel Yaşar’a ve taşınma işlemini gerçekleştiren teknik ekibe teşekkür ediyorum” dedi.

İngiltere’nin Glasgow Limanı’nda 1961’de yaptırılan yolcu vapuruna, 1960 yılında İstanbul Üniversitesi’nde katıldığı protesto gösterilerinde bir polisin kurşununa hedef olan Turan Emeksiz’in ismi verilmişti. Şehir Hatları Vapuru olarak Kadıköy-Eminönü hattında hizmet verirken emekliye ayrıldı. Mudanya Belediyesi gemiyi satın alırken, Güzelyalı Yat Limanı’nda günümüze kadar özel bir işletme tarafından 4 katlı yüzer otel olarak hizmet verdi.

VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ

Sabah'ta yer alan habere göre bazı vatandaşlar, vapurun Mudanya'da da kütüphane veya müze olarak değerlendirilebileceğini, bunun için İstanbul'a gönderilmesine gerek olmadığını söyledi.

Türkyılmaz daha önce, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Mudanya'ya kazandırdığı yüzme havuzunu mahkeme kararıyla devralmış daha sonra havuzu kapatarak çürümeye terk etmişti.

KAYNAK: İHA, SABAH
YORUMLAR 16
  • Periş 2 yıl önce Şikayet Et
    Vardır bir bildiği. İmam oğlunun
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Manidar elindeki sağlam araçları hurdaya döndüren İBB neden hurdayı alsın. Gemi ismi üzerinden bir çıkar ı olacaktır. Boğaziçi protestosu müzesine dönüştürmek olabilir mi acaba.
    Cevapla
  • Mesut 2 yıl önce Şikayet Et
    gönderin jilet fabrikasına
    Cevapla
  • Ömer 2 yıl önce Şikayet Et
    sanki ibb de hurda gemi kalmamış da başka belediyeden hibe alıyor. zaten ellerindeki bütün ulaşım araçları hurdaya dönmeye başladı
    Cevapla
  • Nizam 2 yıl önce Şikayet Et
    Seçmeseydiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailli yetkiliden akılalmaz sözler! Fırsat verilse Harvard'ı bombalayacak
Muhalif gazeteci, Almanya'ya çalıştığını itiraf etti! "Bunlar üst düzey isteniyor"