Cumhurbaşkanı Erdoğan: Askeri harekatı reddediyoruz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'nın işgali için "Askeri harekatı kabul edilemez olduğunu ve reddettiğimizi söyleyerek başlamak istiyorum. Uluslararası hukuka aykırı gördüğümüz bu adım bölgenin istikrarına vurulmuş bir darbedir" dedi.

GİRİŞ 24.02.2022 14:36 GÜNCELLEME 24.02.2022 15:10
Bu Habere 179 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında saat 11.00'de Beştepe'de toplanan Güvenlik Zirvesi sona erdi. 

ERDOĞAN UKRAYNA KRİZİ HAKKINDA KONUŞTU

Uluslararası Demokratlar Birliği Heyetini Kabul Töreni'nden konuşan Erdoğan, "Operasyon uluslararası hukuka aykırı" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Askeri harekatı kabul edilemez olduğunu ve reddettiğimizi söyleyerek başlamak istiyorum. Uluslararası hukuka aykırı gördüğümüz bu adım bölgenin istikrarına vurulmuş bir darbedir. 

Her ikisini de dost ülkeler olarak gördüğümüz, yakın siyasi sosyal ilişkilerde bulunduğumuzu Rusya ve Ukrayna'nın bu şekilde karşı karşıya gelmiş olmasından dolayı samimi olarak üzüntü duyuyoruz.

Ukrayna'daki herkesin can güvenliği sağlanması konusunda üzerimize düşenleri yapacağız. Derin dostluk ilişkilerimiz olan Rusya ile Ukrayna arasındaki sorunların diyalog yoluyla çözülmesi yönündeki çağrımızı yineliyoruz. Dün Putin'le olan görüşmemizde de bunları ifade etmiştim.

Türkiye tarihin derinliklerindeki diğer sayfaları bir kenara bırakarak söylüyorum Osmanlı'nın ilk asrından itibaren bir Avrupa ülkesidir. Bugün de tarihi ve sosyal bağlarımızın ötesinde Trakya Bölgesi'yle Avrupa kıtasının ayrılmaz bir kısmını oluşturuyoruz. Kimi çevrelerin ülkemizi Avrupa'dan dışlama çabaları kesinlikle art niyetlidir. Hiçbir Türk vatandaşını kendini dışlanmış, hele hele aşağılanmış hissedemez. Ana vatan, Anadolu ile gönül bağımızı sürdürürken Avrupa'yı tüm şehirleriyle kucaklamalı, benimsemeliyiz.

Uluslararası demokrat birliği olarak çatınızı ne kadar genişletirseniz, vatandaşlarımızı bu mesajları ulaştırma, geleceğe hazırlama misyonunu da o derece yerine getirebilirsiniz. PKK ve FETÖ gibi yapıların köken ve mezhep ayrımcılığı üzerinden insanlarımızı bölmeye çalışanların oyunlarını hep beraber bozacak, tuzaklarını başlarına geçireceğiz.

ERDOĞAN, ZELENSKY İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelensky ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırısı ve son gelişmeler ele alındı.

RUSYA'NIN SALDIRISI KABUL EDİLEMEZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki güvenlik zirvesinde, Rusya’nın Ukrayna'ya yönelik saldırısının uluslararası hukuku ihlal ettiği ve kabul edilemez olduğu ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki güvenlik zirvesinde Türkiye’nin, Ukrayna’nın siyasi birliği, egemenliği ve toprak bütünlüğüne desteğini sürdüreceği vurgulandı.

Zirveye, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın katıldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Kazakistan'da bulunması nedeniyle zirveye katılamadığı öğrenildi.

Türkiye'den son dakika Ukrayna kararı: Tahliyeler üzerinde çalışıyoruzTürkiye'den son dakika Ukrayna kararı: Tahliyeler üzerinde çalışıyoruz

Ukrayna'da yaşayan Türk aile sığınaklara indikleri anı paylaştı!Ukrayna'da yaşayan Türk aile sığınaklara indikleri anı paylaştı!

KAYNAK: AA
YORUMLAR 179
  • Kamil 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya , hiçbir ülkeye bağımsızlığını haybeden bahşetmez . Mutlaka alacağı şeyler ve bir planı vardır . Eskiden konjonktür uygun değildi , Günümüzde ise konjonktür , Rusya'nın yayılmacı planlarını kolaylaştırıyor . Eski Sovyet topraklarını ilhak etmesi için önünde bir engel kalmadı .
    Cevapla
  • Abc 2 yıl önce Şikayet Et
    Zelenski yahudi adami orda kim ölmüş umrunda değil , Rusya Amerika ve zelenski oyun oynadı oradaki olan orda gsribanalra oldu keşke Rus uçakları mühimmatlari ve askerleri perişan olsa yerle yeksan olsa
    Cevapla
  • Uğur54 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah muhafaza başımızda chp olsa savaş hepimize hayırlı olsun derdik. Adamlar chp binasından çok abd ,ab büyük elçileriyle yemekteler.
    Cevapla
  • Kaya 2 yıl önce Şikayet Et
    Abd ve ingilizin akil verip el attıgı heryerde savaş çıkmış kandökülmüştür...
    Cevapla
  • Alişan 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz süriyede ve ırakta bunları desteğini ve üzüntüsünü hiç görmedik bırakın ne halleri varsa görsün
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!