Dışişleri Bakanlığı: Rusya'nın askeri operasyonu kabul edilemez, reddediyoruz

Dışişleri: Rusya'nın askeri operasyonu kabul edilemez, reddediyoruz. Rusya Federasyonu'nu da bu haksız ve hukuksuz eylemi bir an önce durdurmaya çağırıyoruz.

GİRİŞ 24.02.2022 14:07 GÜNCELLEME 24.02.2022 19:13
Bu Habere 108 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri tarafından Ukrayna’ya yönelik olarak başlatılan askeri operasyonu kabul edilemez buluyoruz ve reddediyoruz. Rusya Federasyonu'nu da bu haksız ve hukuksuz eylemi bir an önce durdurmaya çağırıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından, Rusya Federasyonu tarafından Ukrayna’ya yönelik başlatılan askeri operasyon hakkında yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:
“Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri tarafından Ukrayna’ya yönelik olarak başlatılan askeri operasyonu kabul edilemez buluyoruz ve reddediyoruz. Bu saldırı, Minsk mutabakatlarını ortadan kaldırmanın ötesinde, uluslararası hukukun ağır bir ihlalidir ve bölgemizin ve dünyanın güvenliğine ciddi bir tehdit teşkil etmektedir. Ülkelerin toprak bütünlükleri ve egemenliklerine saygı duyulması gerektiğine inanan Türkiye, sınırların silah yoluyla değiştirilmesine karşıdır. Rusya Federasyonu'nu da bu haksız ve hukuksuz eylemi bir an önce durdurmaya çağırıyoruz. Ukrayna’nın siyasi birliği, egemenliği ve toprak bütünlüğüne desteğimiz devam edecektir.”

UKRAYNA'DAKİ TÜRK VATANDAŞLARA ÇAĞRI

Dışişleri Bakanı Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Twitter adresinden yaptığı açıklamada, "Ukrayna’da yaşayan vatandaşlarımız ve öğrenci arkadaşlarımız; Bakanlık açıklamamızda da ifade ettiğimiz gibi şu anda evlerinizde veya güvenli bir yerde kalmanızı rica ediyoruz. Tüm iletişim kanallarından sizlerle temas halinde olmaya devam edeceğiz." dedi. 

Türkiye'den son dakika Ukrayna kararı: Tahliyeler üzerinde çalışıyoruz

Son dakika: ABD'nin Doğu Avrupa'daki üslerinde acil hareketlilik!Son dakika: ABD'nin Doğu Avrupa'daki üslerinde acil hareketlilik!

Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesi: Uluslararası uçuş trafiği durduRusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesi: Uluslararası uçuş trafiği durdu

Dakika dakika yaşananlar! Putin talimat verdi: Rus ordusu Ukrayna'yı işgale başladıDakika dakika yaşananlar! Putin talimat verdi: Rus ordusu Ukrayna'yı işgale başladı

UKRAYNA’DAKİ TÜRK VATANDAŞLARININ DURUMU YAKINDAN TAKİP EDİLİYOR

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Ukrayna’daki Türk vatandaşlarının durumunu yakından takip ettiklerini belirterek "Tüm iletişim kanallarından vatandaşlarımızla temas halinde olmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Kıran, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Ukrayna’ya komşu ülkelerdeki Türk büyükelçilerin de katılımıyla Dışişleri Bakanlığı Koordinasyon Merkezinde son gelişmeleri değerlendirdiklerini aktararak şunları kaydetti:

"Ukrayna’daki vatandaşlarımızın durumunu yakından takip ediyoruz. Ukrayna’ya komşu ülkelerdeki büyükelçilerimizin de katılımıyla Koordinasyon Merkezimizde son gelişmeleri değerlendirdik. Tüm iletişim kanallarından vatandaşlarımızla temas halinde olmaya devam edeceğiz."

KAYNAK: TRT HABER
YORUMLAR 108
  • orhan38 2 yıl önce Şikayet Et
    Kabul edilemez kiniyoruz diyorsun da Ruslara tam da göbeginden baglanmissin.Cevre kirliligi vs diye diye dogalgazi üretemedigin halde butun taskömürü ve odun gibi yakitlari binalarda yasaklayip sadece dogalgaza izin verip kazan sistemlerini de dogalgaza uyarlamayi zorunlu hale getirirsen iste tam da böyle zalim Rusya ile kanka olmak zorunda kalirsin.Senin 40 askerini katlederler de gikin bile cikamaz.Yanibasindaki stratejik ortagin Ukraynayi isgal eder de izler durursun.Bunu butun yakitlari dogalgaza cevirmeden önce dusunecektiniz.
    Cevapla
  • osmanoğlu2023 2 yıl önce Şikayet Et
    abd/nato kendi kaşındı! biz niçin karışıyoruzki fakat ukraynanın bizden aldığı sihalar rusların eline geçerse suriye ve libya düşebilir! planlarımız böylelikle hayal olur! ya o sihaları kullansınlar yada geri alalım...
    Cevapla
  • osmanoğlu2023 2 yıl önce Şikayet Et
    @orhan01 sıkı yönetimden dışarı çıkılamıyor! şaka değilim! yılların emeği TB2 ruslarla aramızdaki dengeyi sağlıyor bunu karabağ suriye ve libyada gördük! bir fabrikamızda bir rus ajanın fetö işbirlikçisiyle yakalandığınıda gördük! meğer hal hatır sormaya gelmiştiler!
    Cevapla
  • orhan01 2 yıl önce Şikayet Et
    Şakamisin sen.Sihalari geri almak öyle mi.Ukraynalilar sokaga cikamiyor kendi ulkelerinde.ne ordulari var ne bisey sense gelmis sihalarimizi geri alalim diyorsun.Türk insani iste bu kadar cahil.
    Cevapla
  • Yakup 2 yıl önce Şikayet Et
    Putin Ukrayna'da durdurulmazsa sıra bize gelir Kars ve Ardahan istiyorlar
    Cevapla
  • İklimdeğişikliği 2 yıl önce Şikayet Et
    Yüzümüze ayrı konuşup arkamızdan hep kuyu kazdınız!!! Hangi yüzle bizden talep ediliyorki bunu bir türlü anlamış değiliz bizi çıkarlarınıza alet etmeyin lütfen!! sözle ahkam kesmeyi iyi bilirsiniz lakin sahada foss
    Cevapla
  • hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın dış işleri se ilk önce yunan gemilerinin türk balıkçılarına ateş açıp yaralanmalarını önle yanı başında törör devletine müdehale edebilmek için zemin hazırla
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması